En skøn opskrift på italiensk risotto, der blandt andet laves med bladselleri og vermouth. Klassisk opskrift fra det italienske køkken. God som tilbehør.
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword bladselleri
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 20minutter
Samlet tid 30minutter
Antal 6
Kalorier 190kcal
Forfatter Newyorkerbyheart.com
Ingredienser
1literbouillonkyllinge- eller grøntsagsbouillon alt efter hvad der skal i - jeg brugte grøntsagsbouillon
Varm bouillonen op i en gryde (jeg blandede bare varm vand med flydende bouillon).
Varm olivenolie i en anden gryde, tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og sauter ingredienserne i 4 min. Tilsæt ris og skru op for blusset.
Risen begynder at tage farve, så der skal røres hele tiden. Efter 1 minuts tid ser riskornene næsten gennemsigtige ud.
Tilsæt Vermouth (eller hvidvin) under forsat omrøring. Duften er helt fantastisk og al skarp alkohol fordamper, og kun den gode smag optages i risen.
Når risen har optaget al Vermouth, tilsættes den første skefuld varme bouillon og 1 knsp. salt.
Skru ned for blusset, så risen koger ved meget lav varme. Tilsæt løbende den varme bouillon under omrøring, så man nærmest masserer den cremede stivelse ud af risen.
Inden tilsætning af ekstra fond, skal den tilsatte fond være helt optaget af risen. Hele seancen varer ca. 15 minutter - måske lidt længere.
Smag til med salt og friskkværnet peber. Forsæt med tilsætning af bouillon til risen er mør, men "al dente" (med bid).
Tag gryden af blusset, tilsæt smør og parmesan under forsigtig omrøring - og her tilsatte jeg også det fyld jeg havde valgt.
Læg låg på og lad risottoen trække 2-3 minutter. Det er det vigtigste punkt, når man laver risotto, for det er her, den bliver rigtig cremet og våd.