Min opskrift på pølsehornsdej til de bedste pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang.
Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.
Der skal selvfølgelig pølse i et pølsehorn, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker.
Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den med et almindeligt pølsehorn.
Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!
Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 pølsehorn.
Opskrift
Pølsehornsdej til luftige pølsehorn
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gæren i. Røres ud.
- Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
- Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter.
- Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesam frø på.
- Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
Tips
De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.
De frosne pølsebrød tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.
Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.
Se også mine opskrifter på:
Hej Anne
Dejligt, og det er en god metode til bedre brød 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Nå, jeg fik lige set din video af “virke”, så nu er jeg klogere 🙂
Hvad betyder “virke op”? 😅