• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Pølsehorn opskrift - nemme, luftige og lækre

Pølsehorn opskrift - nemme, luftige og lækre

pølsehornsdej til pølsehorn
4.8 fra 381 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
624
SHARES
FacebookMessenger624PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. maj 2020 - Udgivet: 24. maj 2020

Bedste opskrift på pølsehornsdej til lækre pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.

Pølsehorn. Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang. Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.

Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.

Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker.

Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!

Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk. Og det er populær fastfood hos store og små. Også i madpakken.

Indhold
  • Bedste opskrift på pølsehornsdej til lækre pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
  • Verdens bedste pølsehorn
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Med fuldkorn
  • Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
  • Pølsehorn i airfryer
  • Pølsebrød - nemme og bløde
  • Ristet hotdog
  • Pizzasnegle
  • Hjemmelavet pizza
  • FAQ
  • Kommentarer
pølsehornsdej til pølsehorn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste pølsehorn

4.75 fra 381 stemmer
Bedste opskrift på pølsehornsdej til lækre pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 32 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g mælk - lun
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 11 pølser - wienerpølser
  • 0,5 dl mælk - til pensling
  • sesamfrø - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gær i. Røres ud.
  2. Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
  3. Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter. Læg et rent viskestykke over.
  5. Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
  6. Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger wienerpølser, hvor hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
  7. Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
  8. Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter. Læg et viskestykke over.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalKulhydrater: 15gProtein: 7gFedt: 14gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.3gKolesterol: 46mgNatrium: 270mgKalium: 117mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 206IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.

De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.

Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.

Med fuldkorn

Mange brugere på Madens Verden er også glade for min opskrift på pølsehorn med fuldkornsmel. Så den får du også lige her:

4 deciliter kogende vand
160 gram fuldkorns speltmel

4 deciliter vand fra hanen (lunkent, ca. 25 grader)
50 gram gær (en hel pakke)
2 spiseskefulde sukker
2 teskefulde fint salt
150 gram fuldkorns speltmel
700 gram manitoba hvedemel
60 gram solsikkeolie

12 wienerpølser

1 æg
3 spiseskefulde mælk
Lidt salt
Sesamfrø

Sådan gør du:

  • Kogende vand og fuldkorns speltmel røres sammen til en tyk grødmasse, hvorefter det køles af indtil det når cirka 30 grader.
  • Find røremaskinen frem, og brug dejkrogen.  Gæren røres ud i fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel æltes ind i dejen lidt ad gangen sammen med de øvrige ingredienser. Herunder også "grøden".
  • Tilfør om nødvendigt lidt mere mel eller vand, men mængden plejer af passe.
  • Dejen æltes otte minutter ved lav hastighed og derefter seks minutter ved en højere hastighed på røremaskinen.
  • Dejen ud på et køkkenbord med lidt mel på, hvorefter du folder sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter. Skålen overdækkes med husholdningsfilm.
  • Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pølsehorn. Rul først den ene klump ud til en firkant på 25 gange 25 centimeter.
  • Skær lange strimler på cirka to centimeters bredde, og del wienerpølserne i halve. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan have 12 pølsehorn på hver plade, så du skal bruge to plader.
  • Pisk æg, mælk og lidt salt sammen, og pensl pølsehornene grundigt med æggemassen, hvorefter pølsehornene drysses med sesamfrø.
  • Pølsehornene hæver nu i 30 minutter, hvor de overdækkes med husholdningsfilm.
  • Bag pølsehornene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel

Flere inspirerende opskrifter:

Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn

4.8 fra 38 stemmer
En opskrift på lækre og koldhævede pølsehorn, der bages med speltmel og havregryn. Super nemme pølsehorn, hvor dejen ikke skal æltes.
Gå til opskrift
billederesultat for koldhævede pølsehorn med speltmel

Pølsehorn i airfryer

5 fra 1 stemme
Min opskrift på pølsehorn i airfryer, der er super nemme at bage. Her bruges en færdig pølsehornsdej, og bagetiden er 12 min. i airfryeren.
Gå til opskrift
billede med pølsehorn i airfryer

Pølsebrød - nemme og bløde

4.8 fra 44 stemmer
Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
Gå til opskrift
hjemmebagte pølsebrød

Ristet hotdog

5 fra 6 stemmer
Sådan laver du en ristet hotdog. En klassisk hotdog med ristet pølse, pølsebrød, sennep, ketchup. remoulade, rå og ristet løg og agurkesalat.
Gå til opskrift
ristet hotdog serveret med Cocio chokolademælk

Pizzasnegle

4.8 fra 8 stemmer
Få en nem opskrift på lækre pizzasnegle. Små og velsmagende pizzaer, der bages med skinke og revet mozzarella. Gode til madpakken.
Gå til opskrift
billede med Pizzasnegle der er klar til servering

Hjemmelavet pizza

4.7 fra 60 stemmer
Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet pizza med tomat, mozzarella og skinke

FAQ

Kan man fryse pølsehorn?

Du kan sagtens fryse pølsehorn. De kan nemt tøs op i madpakken eller i ovnen.

Hvor længe holder pølsehorn?

De bagte pølsehorn holder sig i et par dage i køleskab i tætsluttende beholder.

Hvad er pølsehorn?

Pølsehorn er små pølser, der er pakket ind i dej og bagt i ovnen. De er nn blanding af brød og pølse i én lækker mundfuld. Populære i børnemad, til fester, udflugter og som nem snack.

Kan man lave pølsehorn dagen før?

Du kan sagtens forberede dejen dagen før. Her skal dejen koldhæves, og det gør du ved at sætte mængden af gær ned, hvor du så blot anvender 10 gram gær. Følg ellers opskriften, men lad dejen hæve på køl. Tag den ud af køleskabet et par timer før du vil udrulle dejen og lad den hæve færdig.

Kan man fryse ubagte pølsehorn?

Du kan sagtens fryse pølsehorn ned inden de bages. Tag dem ud nogle timer inden bagning. Du skal nok regne med 5-6 timer inden de skal i ovnen.

Hvor længe holder pølsehorn sig ved stuetemperatur?

Holdbarheden for pølsehorn ved stuetemperatur er relativ lav. Her skal de ikke ligge ude i længere end et par timer. Så

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene

    februar 10, 2025 at 3:37 pm

    Skal dejen hæve uden klæde over? Uden viskestykke eller folie eller noget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 3:57 pm

      Hej Malene
      Jeg plejer at lægge et rent viskestykke over 🙂
      God bagelyst - alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Laura

    januar 24, 2025 at 1:40 pm

    Det er den nemmeste og mest lækreste dej jeg har prøvet, Jeg har brugt den til pølsehorn og pizzasnegle. De smager så godt. Dog kunne jeg godt tænke mig, at der var lidt mere salt i. Kan jeg tilføje dobbelt op, uden at ødelægge dejen i forhold til luftigheden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 24, 2025 at 3:10 pm

      Hej Laura
      Tak for de søde ord - og det glæder mig.
      Ja, du kan sagtens tilføre mere salt uden at ødelægge de luftige pølsehorn 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Monica

      april 13, 2025 at 10:14 am

      200 g mælk? Hvorfor gram og ikke dl?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        april 13, 2025 at 11:13 am

        Hej Monica
        Fordi man alligevel har vægten fremme - og det er mere nøjagtigt end mål 🙂
        Men du kan sagtens også måle af - det er 2 dl.
        Alt det bedste - og god bagelyst
        Holger

  3. Anna

    januar 08, 2025 at 4:13 pm

    De er nemme at lave og børnene elsker dem

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 08, 2025 at 4:50 pm

      Tak for det, Anna - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Fie

    november 08, 2024 at 3:19 pm

    Lavet den flere gange, kan også bruges til pizza snegle

    Svar
  5. Karen Kristensen

    august 16, 2024 at 10:17 pm

    Jeg har for førstegang prøvet at bage pølsehornene i dag, ikke smagt dem endnu,skal medbringes på tur i morgen sammen med barnebarnet. Dejen var utrolig nem at arbejde med. Jeg brugte kkyllinge pølser til dem. Så jeg glæder mig ti at sætte tænderne i dem i morgen.
    Tak for gode opskrifter.
    Vh. Karen.

    Svar
  6. Christian

    marts 25, 2024 at 11:19 pm

    Hej Holger.
    Ved de første 20 minutter hævning, der hævede dejen ganske fint.
    Ved anden omgang, efter at have virket dejen ned igen, rullet ud og rullet op ned en pølse i, der hæver de knap nok?
    Jeg er ikke sikker på, hvad der forsager det.

    Har brugt denne opskrift mange gange før, det er altid et hit. Jeg er endda blevet spurgt adskillige gange at lave nogle til fødselsdage osv.
    Mega god opskrift.
    På forhånd, tak. Venlig hilsen Christian

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required