Bedste opskrift på pølsehornsdej til lækre pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang.
Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.
Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.
Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker.
Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på verdens bedste pølsehorn
Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk.
Pølsehorn
Ingredienser
- 200 gram mælk - lun
- 50 gram gær
- 200 gram smør
- 2 æg
- 550 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 0,5 teske salt
- 11 pølser - wienerpølser
- 0,5 deciliter mælk - til pensling
- sesamfrø - til pynt
Sådan gør du
- Lun 200 gram mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr 50 gram gær i. Røres ud.
- 200 gram smør smeltes og kommes i sammen med 2 æg.
- Kom derefter 550 gram hvedemel, 30 gram sukker og 0,5 teske salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter.
- Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger 11 pølser tlil denne portion, da hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med 0,5 deciliter mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
- Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft i cirka 10-12 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.
De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.
Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.
Holdbarhed i køleskab?
Hvor lang tid kan pølsehorn opbevares i køleskabet?
Da pølsehorn jo indeholder pølser, skal de opbevares på køl.
Her er holdbarheden et par dage. Det bedste er dog at fryse pølsehornene ned, og så tage dem op efterhånden som de skal spises.
Typiske spørgsmål om pølsehorn
Det afhænger blandt andet pølserne, med forvent at et pølsehorn indeholder ca. 210 kalorier.
Det er meget nemt. Anvend kold vand i dejen sammen med blot 8 gram gær. Lad dejen hæve i otte timer eller eventuelt natten over.
Pølsehorn er en populær opskrift, hvor en pølse omvikles med dej, og derefter bages. Man har kendt til dem i flere hundrede år, men oprindelsen er ukendt.
Karen Kristensen
Jeg har for førstegang prøvet at bage pølsehornene i dag, ikke smagt dem endnu,skal medbringes på tur i morgen sammen med barnebarnet. Dejen var utrolig nem at arbejde med. Jeg brugte kkyllinge pølser til dem. Så jeg glæder mig ti at sætte tænderne i dem i morgen.
Tak for gode opskrifter.
Vh. Karen.
Christian
Hej Holger.
Ved de første 20 minutter hævning, der hævede dejen ganske fint.
Ved anden omgang, efter at have virket dejen ned igen, rullet ud og rullet op ned en pølse i, der hæver de knap nok?
Jeg er ikke sikker på, hvad der forsager det.
Har brugt denne opskrift mange gange før, det er altid et hit. Jeg er endda blevet spurgt adskillige gange at lave nogle til fødselsdage osv.
Mega god opskrift.
På forhånd, tak. Venlig hilsen Christian
Lillian
De bedste pølsehorn 🥳mine børnebørn elsker dem til madpakke og ture.
Farmors bedste siger de🙏
Tak for denne opskrift og mange andre.👌🤗
Linda Poulsen
Ja.. det er verdens bedste pølsehorn
Holger Rørby Madsen
Tak, Linda - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Lill Karlsen
Hei. Disse pølsehornene er helt supre og mine barnebarn, både i Norge og Danmark elsker de.
Pølsehorn i matpakken er virkelig en suksess. Tusen takk for oppskriften.
Holger Rørby Madsen
Hej Lill
Tusind tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
Og med de bedste hilsner til dig i Norge
Holger
Nikolai
Hvad er proteinindholdet i det hvedemel der tages udgangspunkt fra i opskriften? Synes godt nok dejen er blød men har også kun brugt hvedemel med 9,6% protein i som måske lige er i underkanten
Finn clausen
Hvordan laver man blødkogt æg i en airfryer
Lone
Hej. Det virker til at være meget smør i forhold til andre opskrifter. Skal der 200g i?
Maria Thomsen
Hej Holger. Vil man kunne bruge havregryn istedet for en del af melet?
Elsker den her opskrift på pølsehorn men kunne godt tænke mig at prøve med lidt gryn også 🙌
idag bruger jeg den her opskrift til pirogger, det er jeg lidt spændt på 🤞👏
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Tak for de pæne ord. Jo, det kan du godt, men husk så at komme lidt mere væske i, da grynene jo suger lidt mere 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Jane
Kan man bruge Becel flydende Margarine istedet for Lurpak?
Mette Pedersen
Skal de pensles inden de hæver 2. gang? 🤔
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jep - fremgår af punkt 7 🙂
Rigtig god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
S
Langtishævningen er det 8 timer på køkkenbordet eller i køleskabet?
Majbritt
Hold op de er gode 🤩 den bedste opskrift på pølsehorn jeg har prøvet 👍🤗
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Majbritt - det er jeg super glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Helle
Har ikke en røremaskine håber en håndmixer kan gøre det….
Anna Hansson
Kan man bruge olie i stedet for smør?
Holger Rørby Madsen
Hej Anna
Det kan du tro - 100 gram smør kan udskiftes med 85 gram olie. I denne opskrift på pølsehorn skal du altså bruge 170 gram olie, og det bliver godt.
Alt det bedste
Holger
Anja
Hej Holger
Kan man udskifte noget af melet med fuldkorn (evt rugmel som jeg har i skabet ☺️). I så fald hvor meget vil du vurdere er passende?
Vh Anja
Holger Rørby Madsen
Hej Anja
Det kan du sagtens, og de grove pølsehorn smager bestemt også godt. Mængden afhænger af hvor groft du ønsker dem, og jeg ville starte med en fjerdedel. Så kan du altid øge andelen af rugmel næste gang 🙂
Alt det bedste
Holger
Tenna
Kan de laves hvis man ikke har en røremaskine?
Holger Rørby Madsen
Hej Tenna
Det kan du tro - du kan sagtens ælte dejen i hånden, da den er nem at arbejde med.
Alt det bedste
Holger
Jannie
Hold op, hvor er de gode!
Holger Rørby Madsen
Hej Jannie
Mange tak - hvor er det godt at høre. Jeg synes også de er lækre - og så er de nemme at lave 🙂
Alt det bedste
Holger
A
Mine hævede slet ikke i de 45 min. Hvad har jeg gjort forkert?
Janni
Tror mælk eller smør har været for varm og har dræbt gærcellerne.
Nadia
Jeg brugte 100g smør da jeg synes 200 var for meget og det fungeret rigtig fint
Pernille Westergaard
200gram smør? Ikke 20 vel? Synes det virker som en kage:)
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
200 gram - det er jo en stor portion pølsehorn, hvilket svarer til 6-7 gram pr. stk. Man kan godt skrue lidt for mængden af smør 🙂
Alt det bedste
Holger
Bettina lauritzen
Hjælp hvad betyder virke 🤪 står ,ed dej på hænderne
Holger Rørby Madsen
Hej Bettina
Det kan du se her: https://madensverden.dk/virke-broed-op/
Det er en måde at spænde dejen op på.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Gitte Kjemtrup
Den r super til både pølsehorn, pizzasnegle, osteboller, skinke boller eller bare en alm hvid bolle! Elsker den opskrift ❤️❤️
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Tusind tak - det er jeg glad for at høre. Og du kan lige præcist bruge den del til mange forskellige slags bagværk 🙂
Alt det bedste
Holger
Hanne
Hej,
I opskriften står der 200 gram mælk? Skal det være 200 ml - altså 2 dl eller skal jeg til at veje min mælk?
Tak for hjælpen
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Lige præcist - det svarer til ca. 2 deciliter 🙂
Jeg vejer bare altid af, da jeg synes det er mere præcist.
Alt det bedste
Holger
Jakob Damgaard Møller
Denne opskrift holder 120%. Nøjs de var gode. Mit eneste problem var at jeg synes 550G mel var lige i underkanten og dejen var meget klistret, så der blev tilføjet lidt ekstra 50-100g vil jeg gætte på.
Holger Rørby Madsen
Hej Jakob
Fedt at høre - og jo, nogle gange skal der lidt mere mel til.
Alt det bedste
Holger
Anne-Mette L. Kristensen
Rigtig dejlig dej at arbejde med. 👍🐥
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Anne-Mette - og det er jeg glad for at høre 🙂
Og så går det jo som en leg at lave pølsehorn.
Alt det bedste
Holger
Sidsel
Hej, kan slet ikke få 550gram mel til at strække 🙂 er du sikker på, du har skrevet rigtigt? Ellers rigtig fin dej og gode horn..
Holger Rørby Madsen
Hej Sidsel
Tak fordi du skriver, og mængden plejer at passe her. Men der er forskel på bla. størrelsen på æg, så tilsæt mel indtil du synes dejen er passende 🙂
Og så er det vigtigt, at ælte dejen nok.
Alt det bedste
Holger
Tina
Det er simpelthen Danmarks bedste pølsehorn. Har bagt den mange gange, og altid med succes.
Holger Rørby Madsen
Tak for det, Tina - dejligt at høre.
Jeg synes også pølsehornene er gode 🙂
Alt det bedste
Holger
Agda
Lyder godt det må jeg prøve kh Agda
Sille
Mums😋
Anne F
Nå, jeg fik lige set din video af “virke”, så nu er jeg klogere 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Dejligt, og det er en god metode til bedre brød 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Anne F
Hvad betyder “virke op”? 😅