Få en nem opskrift på lækre pizzasnegle. Små og velsmagende pizzaer, der bages med skinke og mozzarella, og de er gode til madpakken.
Pizzasnegle er super populære og de er altid rare at have i fryseren.
Her er de lavet med en del fuldkorns speltmel, så de får mere fylde og er mere mættende.
Samtidig er pizzasneglene fyldt med en lækker tomatsovs, skinke og mozzarella.
Opskriften giver 24 store pizzasnegle, der med fordel kan fryses ned og tages op efter behov.
Opskrift på pizzasnegle
Lækre pizzasnegle
Ingredienser
- 4 deciliter vand - kogende
- 160 gram speltmel - fuldkorns
- 4 deciliter vand - lunkent
- 50 gram gær
- 2 spiseskefulde sukker
- 150 gram speltmel - fuldkorns
- 700 gram manitoba hvedemel
- 2 teskefulde salt
- 60 gram solsikkeolie
Til fyld anvendes
- 2 dåser tomatsauce - ca. 600 gram ialt
- 300 gram skinke - i strimler
- 2 pakker mozzarelle
- oregano - tørret
Sådan gør du
- Start med at røre kogende vand og fuldkorns speltmel sammen (jo, det bliver en meget tyk grød), og lad det derefter køle ned til det er lunkent. Ellers kan det slå gæren ihjel!
- På røremaskinen røres gæren ud i de fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel gradvist æltes ind i dejen sammen med de øvrige ingredienser.
- Husk, at dej er levende, og derfor kan det være du skal tilsætte lidt mere hvedemel, eller måske ikke bruge det hele. Så prøv dig lidt frem til sidst, men dejen skal være nogenlunde fast og spændstig.
- Ælt først dejen ved lav hastighed i syv minutter, og derefter syv minutter ved en høj hastighed.
- Vælt dejen ud på køkkenbordet, og virk dejen op. Smør en skål med lidt olie, og lad nu dejen hæve tildækket i 30 minutter.
- Del dejen i to lige store klumper (uden at ælte yderligere), som nu hver bliver til 12 pizzasnegle. Rul først den ene klump ud til cirka 40 x 30 centimeter.
- Smør det ene glas tomatsovs ud over dejen, men stop fem centimeter før kanten foroven, da denne snip skal foldes ind under pizzasneglen.
- Fordel så halvdelen af skinken på dejen. Den ene mozzarella skæres i skiver, og lægges i et bånd cirka 10 centimeter fra bunden, så den rulles ind i midten af pizzasneglene.
- Drys til sidst med tørret oregano, og rul så dejen sammen, men undlad at rulle ind over den de sidste fem centimeter, hvor du heller ikke har smurt tomat på.
- Del pizzarullen i 12 lige store stykker med en skarp kniv, og fold nu snippen ind hver enkel pizzasnegl, som derefter sættes på en bageplade med bagepapir. Der kan være 12 på hver bageplade. Drys dem med sesam.
- Overdæk med husholdningsfilm, og lad så pizzasneglene efterhæve i 30 minutter.
- Bag pizzasneglene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
- Fortsæt på samme måde med den anden halvdel, og lad pizzasneglene køle af inden de nydes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad gerne de nybagte pizzasnegle køle af på en rist.
Derefter kan de puttes i fryseposer og fryses ned. Pizzasneglene er nemlig fryseegnet.
Se flere lækre pizzaopskrifter:
Stromboli - rullepizza fra Napoli
Del dine ideer og tanker med os andre her: