Pizzasnegle: Her får du simpelthen den bedste opskrift på pizzasnegle med lækkert fyld og en virkelig lækker dej. Pizzasneglene kan fryses.
Pizzasnegle er super populære og de er altid rare at have i fryseren.
Her er de lavet med en del fuldkorns speltmel, så de får mere fylde og er mere mættende.
Samtidig er pizzasneglene fyldt med en lækker tomatsovs, skinke og mozzarella.
Opskriften giver 24 store pizzasnegle, der med fordel kan fryses ned og tages op efter behov.
Ingredienser til pizzasnegle
4 deciliter kogende vand
160 gram fuldkorns speltmel
4 deciliter lunkent vand
50 gram gær
2 spiseskefulde sukker
2 teskefulde fint salt
150 gram fuldkorns speltmel
700 gram manitoba hvedemel
60 gram solsikkeolie
Til fyld anvendes:
2 dåser eller glas tomatsovs (ca. 600 gram ialt)
300 gram skinke i strimler
2 stk. mozzarelle ost
Oregano
Bagetid for pizzasnegle er 15 minutter ved 230 grader over- og undervarme.
Sådan bager du pizzasnegle
- Start med at røre kogende vand og fuldkorns speltmel sammen (jo, det bliver en meget tyk grød), og lad det derefter køle ned til det er lunkent. Eller kan det slå gæren ihjel!
- På røremaskinen røres gæren ud i de fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel gradvist æltes ind i dejen sammen med de øvrige ingredienser.
- Husk, at dej er levende, og derfor kan det være du skal tilsætte lidt mere hvedemel, eller måske ikke bruge det hele. Så prøv dig lidt frem til sidst, men dejen skal være nogenlunde fast og spændstig.
- Ælt først dejen ved lav hastighed i syv minutter, og derefter syv minutter ved en høj hastighed.
- Vælt dejen ud på køkkenbordet, og fold sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med lidt olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter.
- Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pizzasnegle. Rul først den ene klump ud til cirka 40 x 30 centimeter.
- Smør det ene glas tomatsovs ud over dejen, men stop fem centimeter før kanten foroven, da denne snip skal foldes ind under pizzasneglen.
- Fordel så halvdelen af skinken på dejen. Den ene mozzarella skæres i skiver, og lægges i et bånd cirka 10 centimeter fra bunden, så den rulles ind i midten af pizzasneglene.
- Drys til sidst med tørret oregano, og rul så dejen sammen, men undlad at rulle ind over den de sidste fem centimeter, hvor du heller ikke har smurt tomat på.
- Del pizzarullen i 12 lige store stykker med en skarp kniv, og fold nu snippen ind hver enkel pizzasnegl, som derefter sættes på en bageplade med bagepapir. Der kan være seks på hver bageplade. Drys dem med sesam.
- Overdæk med husholdningsfilm, og lad så pizzasneglene efterhæve i 30 minutter.
- Bag pizzasneglene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
- Fortsæt på samme måde med den anden halvdel, og lad pizzasneglene køle af inden de nydes.
- Pizzasneglene kan med fordel fryses ned.
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.