Her er opskriften på en rigtig italiensk pizzadej, der er både nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Hjemmelavet pizza er en sikker vinder – og med denne opskrift på pizzadej bliver glæden endnu større. Det er bare noget andet at lave sin egen pizza helt fra bunden.
Denne italienske pizzadej laves med en meget nem fordej, hvor du lige rører lidt hvedemel – helst Tipo 00 mel – i gærvandet. Og det gør virkelig noget godt ved dejen – se hele opskriften længere nede på siden.
Vil du have flere tips og tricks til hjemmelavet pizza? Så tjek gerne denne opskrift på hjemmelavet pizza, hvor vi har tilføjet en masse gode tips.
Opskrift på nem pizzadej
Denne ægte italienske pizzadej opskrift stammer fra det italienske supermarked, Supermarco, i København. I butikken hænger opskriften på pizza, som italienerne laver den, og bedre pizzadej får du ikke. De kalder den selv for verdens bedste – og det er jeg helt enig med dem i.
Opskriften hænger håndskrevet, og som med så meget andet italiensk mad, så består den af få og simple ingredienser.
Med denne opskrift får du en god portion dej til hjemmelavet pizza – og der er nok til mindst fire personer.
Ingredienser
- 5 deciliter vand lunkent
- 50 gram gær
- 800 gram hvedemel tipo 00
- 1 teskefuld salt med lidt top
- 4 spiseskefulde olivenolie
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en stor skål og bland det med salt.
- Find en anden skål frem og hæld lunkent vand i den. Smuldr gæren i og rør den ud i vandet. Tilsæt også seks spiseskefulde af melet og rør det ud. Lad den nemme fordej stå i 10 minutter.
- Lav en fordybning i midten af melet i den store skål, og hæld nu fordejen heri. Tilsæt også olivenolie.
- Rør nu dejen sammen indtil den er nogenlunde samlet, hvorefter du ælter den sammen med hænderne.
- Tag derefter pizzadejen ud på køkkenbordet, hvor den æltes grundigt og færdigt. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel. Du kan naturligvis også ælte dejen på en røremaskine.
- Form dejen til en kugle, som du med en skarp kniv giver et kryds på toppen.
- Læg dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og et visketstykke, og lad så den italienske pizzadej hæve til dobbelt størrelse, hvilket typisk tager en times tid.
- Vej pizzadej af i en størrelse på ca. 150-200 gram pr. styk - afhængig af hvor store du ønsker dine pizzaer. Virkes op og trykkes let flade. Efterhæver ca. 30 minutter under viskestykke.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Sådan ruller du en pizzadej ud
Du har nu en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som de ville lave den i Italien.
Undgå at pizzadejen trækker sig sammen
Se gerne videoen herunder hvor jeg viser, hvordan du ruller den perfekte pizza. Her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time. Så er pizzadejen nemlig meget nemmere at rulle ud og trækker sig ikke sammen, som den ville gøre hvis du lige havde æltet den.
Tips til pizza dej
Hermed har du en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som i Italien.
Nu kan du tage en håndfuld dej, som derefter rulles ud til pizza. Se i videoen hvordan du ruller den perfekte pizza, og her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.
Så er en pizzadej nemlig meget nemmere at rulle ud!
Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.
Tips til din hjemmelavet pizzadej
Jeg anbefaler, som tidligere nævnt, at bruge Tipo 00 mel til denne opskrift, men du kan sagtens bruge almindelig hvedemel. Tipo 00 mel er en finmalet italiensk hvedemel, der har et meget højt proteinindhold. Det gør dejen smidig, giver den flotte luftbobler og får den til at hæve godt. Det giver ekstra sprødhed og et lækkert bid til pizzadejen.
Husk at sætte den færdige pizza på en bagerist, hvis der går lidt tid inden den skal spises. Så beholder pizzaen sin sprøde bund.
Kan pizzadej fryses ned?
Du kan sagtens fryse pizzadejen ned – men gør det lige når dejen er samlet og ikke er begyndt på hæveprocessen endnu.
Når du skal tø dejen op skal det helst gøres 2 timer i køleskabet, og først herefter kan du lade den hæve færdigt på køkkenbordet.
I fryseren har pizzadejen en holdbarhed på omkring 1 måned.
Fyld til din pizza
Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.
Mangler du mere inspiration til, hvad du skal putte på din pizza når du har lavet din hjemmelavede pizzadej? Så finder du en masse forslag blandt alle vores pizza opskrifter her.
Hvis du ikke er blevet træt af at bage, så har vi et væld af gode opskrifter, som du kan kaste dig over. Se for eksempel:
Hvor mange pizzaer bliver der ud af dejen?:)