Her er opskriften på en rigtig italiensk pizzadej, der laves med en nem fordej. Dejen giver dig verdens bedste pizza med tipo 00 mel.
Dette er opskriften på en ægte italiensk pizzadej, der stammer fra det italienske supermarked Supermarco i København.
I butikken hænger opskriften på pizza, som italienerne laver den, og bedre pizzadej får du ikke. De kalder den selv for verdens bedste, og det er jeg enig med dem i.
Opskriften hænger håndskrevet, og som med så meget andet italiensk mad, så består den af få og simple ingredienser.
Den italienske pizzadej laves med en meget nem fordej, hvor du lige rører lidt hvedemel i gærvandet, som derefter får lov at stå ti minutter. Og det gør altså noget godt ved dejen.
Du får en god potion dej til pizza, som er nok til mindst fire personer.
Se også her hvordan du laver min hjemmelavede pizzasauce.
Opskrift på italiensk pizzadej
Italiensk pizzadej - opskrift på verdens bedste pizza
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 5 deciliter vand lunkent
- 50 gram gær
- 800 gram hvedemel tipo 00
- 1 teskefuld salt med lidt top
- 4 spiseskefulde olivenolie
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en stor skål og bland det med salt.
- Find en anden skål frem og hæld lunkent vand i den. Smuldr gæren i og rør den ud i vandet. Tilsæt også seks spiseskefulde af melet og rør det ud. Lad den nemme fordej stå i 10 minutter.
- Lav en fordybning i midten af melet i den store skål, og hæld nu fordejen heri. Tilsæt også olivenolie.
- Rør nu dejen sammen indtil den er nogenlunde samlet, hvorefter du ælter den sammen med hænderne.
- Tag derefter pizzadejen ud på køkkenbordet, hvor den æltes grundigt og færdigt. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel.
- Form dejen til en kugle, som du med en skarp kniv giver et kryds på toppen.
- Læg dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og et visketstykke, og lad så den italienske pizzadej hæve til dobbelt størrelse, hvilket typisk tager en times tid.
Tips
Hermed har du en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som i Italien.
Nu kan du tage en håndfuld dej, som derefter rulles ud til pizza.
Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, skinke eller hvad du nu synes.
Kære Holger.
Tak for opskriften, men 175 kalorier, kan da ikke passe, når tipo 00 mel typisk er på omkring 350 kalorier pr. 100 gram, og man her skal bruge 800 gram.
Hej Simone
Det bliver du glad for. Brug mindre gær - ca. 10 gram - og stil den ved stuetemperatur. Så er den klar til bagning af pizza ved aftensmad.
De bedste hilsner
Holger
Hej! 😄 jeg vil prøve denne opskrift imorgen, men vil som en anden har skrevet lave den klar om morgenen. Skal den slå koldt eller ved stuetemperatur ?
Mvh Simone
Hej Lone
Fuld skrald på varmen når du bager pizza - gerne mindst 250 grader - 300 er endnu bedre.
Tiden kan variere - typisk 8-12 minutter - og indtil kanten er sprød og lækker 🙂
Bedste hilsner
Holger
grader i ovnen, og tid i ovnen?
Hej May-Britt
Det er jeg super glad for at høre - tusind tak!
Alt det bedste til dig
Holger
Altid fantastiske opskrifter, som er nemme at arbejde med. Tusind tak for det 😁👍
Hej Merete
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Lige denne pizzadej er også min favorit opskrift.
Jo da - du kan sagtens lave dejen om morgenen. Her vil jeg så nok nedsætte mængden af gær til ca. 10 gram, og så prøve det. Måske endda lidt mindre gær, men prøv det lige af med 10 gram først 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hejsa. Det er en fantastisk opskrift - TAK;-) Tiden er ofte en faktor, så ville man kunne lave dejen om morgenen så den kommer til at hæve indtil vi bager pizzaerne til aftensmad. Og i så fald, skal den stå lunt el koldt? De bedste hilsner Merete
Hej Kathrine
Det kommer an på hvor store og tykke/flade du laver dem. Jeg plejer at kunne seks rimelig store pizzaer af dejen, men foretrækker også at rulle dem nogenlunde tyndt ud. Men der er i hvert fald nok til mindst fire personer 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hvor mange pizzaer får man ca. ud af denne opskrift?
Hej Otla
Bagetiden kan variere en del, men bag dem endelig ved højeste varme i din ovn. Og i hvert fald gerne ved 250 grader varmluft.
Det er godt at tænde ovnen i god tid, så den er gennemvarm inden du bager den første pizza.
Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen og tykkelsen på pizzaen, men regn med alt fra 7-8 minutter og op til en 12-14 minutter.
De bedste hilsner
Holger
Der står intet om, hvor længe den skal bages.