En opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der er både nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Denne ægte italienske pizzadej opskrift stammer fra det italienske supermarked, Supermarco, i København.
I butikken hænger opskriften på pizza, som italienerne laver den, og bedre pizzadej får du ikke. De kalder den selv for verdens bedste – og det er jeg helt enig med dem i.
Opskriften hænger håndskrevet, og som med så meget andet italiensk mad, så består den af få og simple ingredienser.
Se også mine populære opskrifter:
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
Opskrift på nem pizzadej
Med denne opskrift får du en god portion dej til hjemmelavet pizza – og der er nok til mindst fire personer.
Italiensk pizzadej
Ingredienser
- 800 gram hvedemel - tipo 00
- 1 teskefuld salt - med lidt top
- 5 deciliter vand - lunkent
- 50 gram gær
- 4 spiseskefulde olivenolie
Sådan gør du
- Vej 800 gram hvedemel af i en stor skål og bland det med 1 teskefuld salt.
- Find en anden skål frem og hæld 5 deciliter vand (lunkent) i den. Smuldr 50 gram gær i og rør den ud i vandet. Tilsæt også seks spiseskefulde af melet og rør det ud. Lad den nemme fordej stå i 10 minutter.
- Lav en fordybning i midten af melet i den store skål, og hæld nu fordejen heri. Tilsæt også 4 spiseskefulde olivenolie.
- Rør nu dejen sammen indtil den er nogenlunde samlet, hvorefter du ælter den sammen med hænderne.
- Tag derefter pizzadejen ud på køkkenbordet, hvor den æltes grundigt og færdigt. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel. Du kan naturligvis også ælte dejen på en røremaskine.
- Form dejen til en kugle, som du med en skarp kniv giver et kryds på toppen.
- Læg dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og et visketstykke, og lad så den italienske pizzadej hæve til dobbelt størrelse, hvilket typisk tager en times tid.
- Vej pizzadej af i en størrelse på ca. 150-200 gram pr. styk - afhængig af hvor store du ønsker dine pizzaer. Virkes op og trykkes let flade. Efterhæver ca. 30 minutter under viskestykke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Mel til pizzadej
Jeg anbefaler, som tidligere nævnt, at bruge Tipo 00 mel til denne opskrift, men du kan sagtens bruge almindelig hvedemel. Tipo 00 mel er en finmalet italiensk hvedemel, der har et meget højt proteinindhold.
Det gør dejen smidig, giver den flotte luftbobler og får den til at hæve godt. Det giver ekstra sprødhed og et lækkert bid til pizzadejen.
Husk at sætte den færdige pizza på en bagerist, hvis der går lidt tid inden den skal spises. Så beholder pizzaen sin sprøde bund.
Om opskriften
Hjemmelavet pizza er en sikker vinder – og med denne opskrift på pizzadej bliver glæden endnu større. Det er bare noget andet at lave sin egen pizza helt fra bunden.
Denne italienske pizzadej laves med en meget nem fordej, hvor du lige rører lidt hvedemel – helst Tipo 00 mel – i gærvandet. Og det gør virkelig noget godt ved dejen.
Vil du have flere tips og tricks til hjemmelavet pizza? Så tjek gerne denne opskrift på hjemmelavet pizza, hvor vi har tilføjet en masse gode tips.
Sådan ruller du en pizzadej ud
Du har nu en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som de ville lave den i Italien.
Undgå at pizzadejen trækker sig sammen
Se gerne videoen herunder hvor jeg viser, hvordan du ruller den perfekte pizza.
Her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.
Så er pizzadejen nemlig meget nemmere at rulle ud og trækker sig ikke sammen, som den ville gøre hvis du lige havde æltet den.
Tips til pizza dej
Hermed har du en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som i Italien.
Nu kan du tage en håndfuld dej, som derefter rulles ud til pizza. Se i videoen hvordan du ruller den perfekte pizza, og her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.
Så er en pizzadej nemlig meget nemmere at rulle ud!
Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.
Kan pizzadej fryses ned?
Du kan sagtens fryse pizzadejen ned – men gør det lige når dejen er samlet og ikke er begyndt på hæveprocessen endnu.
Når du skal tø dejen op skal det helst gøres 2 timer i køleskabet, og først herefter kan du lade den hæve færdigt på køkkenbordet.
I fryseren har pizzadejen en holdbarhed på omkring 1 måned.
Fyld til din pizza
Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.
Christina Elgaard
Virkelig god pizza dej 😊🌸
tommy
hvordan får du alt den fordej til at blive i fordybning, det er jo så meget det løber ud over det hele
Julie
Hvor meget skal pizza bages på?🙈
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Så varmt som overhovedet muligt - så op på max. grader 🙂
God pizzalyst.
Alt det bedste
Holger
Ole Back Svendsen
Fyldestgørende men skal nok prøves først 😉
Lea
Kan man lave dejen dagen før og så rulle den ud dagen efter. Så man ikke skal står men det hele på selve dagen
Lene
jeg har gjort det at jeg har lavet dejen og forbagt pizza bundene dagen før (2-4 minutter) og så har jeg bagt dem færdigt med fyld på dagen, hvor de skal spises - jeg synes det fungerer, hvis man ikke har tiden på dagen
Ak
Hvor længe skal den i ovnen / temperatur ?
Pernille Bulskov
Jeg har altid lært at pizza ikke rulles med kagerulle, men trækkes, slynges i hænderne. Hvis man bruger kagerullen kniber det med de lækre lidt tykkere kanter
Laura
Hvor mange pizzaer bliver der ud af dejen?:)
Anni Boldsen Schmidt
Supergod, det bliver ikkesidste gang jeg bruger den opskrift
Sara
Jeg har lavet 2 pizzaer til 2 store bradepander ud af denne opskrift men hvor lang tid skal jeg bage dem og på hvor mange grader?
Kirsten Hauritz
Syntes ikke der står hvor meget varme og hvor længe i ovnen?
Ellers god forklaring
Vh Kirsten
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Tak for det, men det kommer lidt an på hvilken pizza man vil lave 🙂
Grundlæggende er det altid fuld varme i ovnen - det kan ikke blive for varmt. Og så ellers typisk 7-10 minutter - afhængig af bla. varmen. Og hvor bagt man ønsker sin pizza.
Alt det bedste
Holger
Kirsten Hauritz
Tak ! Super opskrift, bortset fra at jeg bagte pizzaen for længe,
Har lige lavet en kartoffelpizza som blev bedre end min gedeostepizza , det var den der fik for lang tid🤷♀️
Vh Kirsten
Allan
Det er simpelthen ikke rigtigt det du skriver med at ovnen ikke kan blive for varm. Du skal holde temperaturen på max 450 grader, ellers brænder den simpelthen på. Bedste temperatur synes jeg ligger på Ca 400 grader, så får man en lækker bund, og den er til at styre
Holger Rørby Madsen
Hej Allan
Tak for indspark og det er rigtigt. Jeg tog udgangspunkt i en helt almindelig ovn derhjemme, som sjældent kommer så højt op. Selvfølgelig er der en øvre grænse for temperaturen, og jeg er helt enig i de 400 grader.
Jeg har selv en pizzaovn, der sagtens kan nå over 450 grader - og det er simpelthen for varmt 🙂
Alt det bedste
Holger
Bente
Hej. Mange tak for alle de gode opskrifter på alt mulig. Tyr altid til dine opskrifter, fordi jeg kun har haft glæde af dem. Et lille men. Ved ikke om det er min iPad men jeg synes opskrifterne er skrevet med meget lille skrift. Ved godt jeg kan forstørre dem men så hopper det rundt omkring. Mvh bente
Sine
Hej, jeg skal lave pizza til 40 personer nu her, hvordan ville i gange den op og i hvor mange omgange vil den skulle laves? Mvh
Lone Bojesen
2 spørgsmål
Kan den røres på maskine?
Vil en halv portion passe til en standard bageplade?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Jeps - du kan sagtens ælte pizzadejen på en maskine.
Og jo - det kommer nok til at passe meget godt med en halv portion, men det afhænger naturligvis af hvor tyk du ønsker din pizza 🙂
Alt det bedste
Holger
Nadja
Kære Holger.
Tak for opskriften, men 175 kalorier, kan da ikke passe, når tipo 00 mel typisk er på omkring 350 kalorier pr. 100 gram, og man her skal bruge 800 gram.
Simone Skaarup laursen
Hej! 😄 jeg vil prøve denne opskrift imorgen, men vil som en anden har skrevet lave den klar om morgenen. Skal den slå koldt eller ved stuetemperatur ?
Mvh Simone
Holger Rørby Madsen
Hej Simone
Det bliver du glad for. Brug mindre gær - ca. 10 gram - og stil den ved stuetemperatur. Så er den klar til bagning af pizza ved aftensmad.
De bedste hilsner
Holger
lone jørgensen
grader i ovnen, og tid i ovnen?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Fuld skrald på varmen når du bager pizza - gerne mindst 250 grader - 300 er endnu bedre.
Tiden kan variere - typisk 8-12 minutter - og indtil kanten er sprød og lækker 🙂
Bedste hilsner
Holger
May-Britt
Altid fantastiske opskrifter, som er nemme at arbejde med. Tusind tak for det 😁👍
Holger Rørby Madsen
Hej May-Britt
Det er jeg super glad for at høre - tusind tak!
Alt det bedste til dig
Holger
Merete Hansen
Hejsa. Det er en fantastisk opskrift - TAK;-) Tiden er ofte en faktor, så ville man kunne lave dejen om morgenen så den kommer til at hæve indtil vi bager pizzaerne til aftensmad. Og i så fald, skal den stå lunt el koldt? De bedste hilsner Merete
Holger Rørby Madsen
Hej Merete
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Lige denne pizzadej er også min favorit opskrift.
Jo da - du kan sagtens lave dejen om morgenen. Her vil jeg så nok nedsætte mængden af gær til ca. 10 gram, og så prøve det. Måske endda lidt mindre gær, men prøv det lige af med 10 gram først 🙂
De bedste hilsner
Holger
Kathrine
Hvor mange pizzaer får man ca. ud af denne opskrift?
Holger Rørby Madsen
Hej Kathrine
Det kommer an på hvor store og tykke/flade du laver dem. Jeg plejer at kunne seks rimelig store pizzaer af dejen, men foretrækker også at rulle dem nogenlunde tyndt ud. Men der er i hvert fald nok til mindst fire personer 🙂
De bedste hilsner
Holger
Otla Fagerlund
Der står intet om, hvor længe den skal bages.
Madensverden.dk
Hej Otla
Bagetiden kan variere en del, men bag dem endelig ved højeste varme i din ovn. Og i hvert fald gerne ved 250 grader varmluft.
Det er godt at tænde ovnen i god tid, så den er gennemvarm inden du bager den første pizza.
Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen og tykkelsen på pizzaen, men regn med alt fra 7-8 minutter og op til en 12-14 minutter.
De bedste hilsner
Holger