Pizza Margherita er en nem opskrift på pizza i bradepande. Du laver en pizza, der fylder hele bradepanden, og den rækker til 4 personer.
Hvem elsker ikke en nybagt Pizza Margherita, og her er opskriften på den berømte pizza i bradepande.
Det er perfekt aftensmad til børnefamilien, og vel at mærke en aftensmad, som alle vil elske.
Lur mig om denne opskrift ikke bliver en ny livret hjemme hos dig. For pizzaen er virkelig nem at lave, og den tager ikke ret lang tid. Samtidig skal der ikke bruges så mange ingredienser til den.
Denne Pizza Margherita i bradepande er uden kød, og derfor også god som vegetarmad. Den kan dog nemt peppes op med skiver af parmaskinke, hvis du ønsker det.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på Pizza Margherita
Opskriften er beregnet til 3-4 personer, men er I meget sultne, kan der evt. serveres en mættende italienske brødsalat eller lignende til.
Pizza Margherita
Ingredienser
- 275 gram vand
- 25 gram gær
- 425 gram hvedemel - type 00 - VIGTIGT!
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
- pizzasauce - gerne min hjemmelavede pizzasauce
- 4 blommetomater
- Lidt olivenolie
- oregano - tørret
- basilikum - frisk
- mozzarella
Sådan gør du
- Start med at lave pizzadejen til din Pizza Margherita, og det er ganske nemt. Find røremaskinen frem, sæt dejkrogen på, og rør gær ud i vandet.
- Ælt derefter hvedemel tipo 00 ind i dejen sammen med lidt olivenolie og salt. Ælt cirka otte minutter.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Se evt. her hvordan du nemt virker dej op.
- Læg dejen tilbage i skålen, læg et fugtigt viskestykke over og lad dejen hæve i cirka 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Beklæd en bradepande med bagepapir.
- Tag dejen ud på bordet og virk den hurtigt op igen. Rul den ud så den næsten passer med størrelsen på din bradepande. Træk eventuelt dejen det sidste stykke ud, så den fylder hele bradepanden ud. Kanterne på din pizza skal helst være lidt tykkere.
- Smør et tyndt lag pizzasauce på pizzaen, og fordel derefter blommetomater, der er skåret i mindre både. Dryp også med lidt olivenolie og drys lidt tørret oregano på.
- Bag din Pizza Margherita i 15 minutter ved de 225 grader varmluft.
- Tag din bradepande med pizza ud af ovnen, og fordel skiver af mozzarella og 10 blade basilikum på den. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber samt en smule tørret oregano mere, og bag nu pizzaen færdig i yderligere cirka otte minutter så den er sprød og lækker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte og sprøde Pizza Margherita serveres straks.
Du kan inden servering lige pynte med nogle blade rucola, som du kan se på billedet.
Løft pizzaen over på et skærebræt, og med en pizzaskærer skærer du nu stykker ud til de sultne pizzaelskere.
Del dine ideer og tanker med os andre her: