Her får du en napolitansk pizza opskrift på den klassiske og verdenskendte napolitanske pizza Margherita - også kaldet verdens bedste pizza.
Selvom du her får en napolitansk pizza opskrift, så er det desværre de færreste, der kan lave den hjemme.
Det kræver nemlig en brændefyret ovn at lave den helt ægte napolitanske pizza.
Flere og flere er dog begyndt at få de brændefyrede ovne hjemme for eksempel i haven, og er du så heldig at have adgang til den brandvarme ovn, så er det bare med at lave denne skønne pizza.
Kræver en brændefyret ovn
En af årsagerne til, at du kun kan få den helt rigtige smag i en brændefyret ovn, er den meget høje temperatur, du kan få her.
Napolitansk pizza skal nemlig bages i en ovn, der er op til 500 grader varm. Til gengæld skal den så kun have 60-90 sekunder i den varme ovn.
Det giver en fantastisk smag og tekstur til din pizzabund at bage den på denne måde. Den får en dejlig brændt smag fra brændet, og konsistensen er både sej og sprød på én gang.
Vælg de bedste råvarer
En klassisk napolitansk pizza er egentligt bare en pizza Margherita med tomat, ost og basilikum. Vælger du råvarer uden meget smag, kan det derfor blive en kedelig omgang.
Vil du have den helt rigtige smag, bør du derfor vælge dine råvarer, så de har masser af smag.
I Napoli bruger de kun råvarer fra lokalområdet, så smag på dine råvarer og lad være med at spare ved at købe for eksempel en billig ost.
En ægte napolitansk pizza Margherita laves helst med en frisk bøffelmælksmozzarella.
Napolitansk pizza opskrift
Napolitansk pizza
Ingredienser
- ½ liter vand
- 25 gram havsalt
- 1,5-2 gram gær
- 800-900 gram hvedemel - Tipo 00
- 10-12 friske tomater
- 4-500 gram bøffelmælksmozzarella
- 1 bundt frisk basilikum
- 5 spsk olivenolie - Ekstra jomfru
Sådan gør du
- Hæld ½ liter vand i en røremaskine og opløs saltet i vandet.
- Hæld cirka 100 gram af melet i og tilsæt gær.
- Start røremaskinen og tilsæt gradvist mere mel, indtil dejen har den korrekte konsistens. Det kan godt tage cirka 20 minutter i røremaskinen at få den helt rigtige konsistens. Dejen bør være sammenhængende, blød og elastisk, når den er færdig og må endelig ikke blive for tør.
- Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur overdækket med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i minimum 2 timer.
- Del dejen op i stykker af 200-280 gram, afhængig af hvor store du ønsker din pizzaer. 200 gram giver pizza på cirka 22 cm i diameter, mens 280 gram giver pizza på cirka 35 cm i diameter.
- Form hvert stykke dej til en kugle og lad dem hæve ved stuetemperatur dækket med et fugtigt viskestykke i minimum 6 timer.
Forberedelse af fyldet
- Fjern den tynde hinde fra de friske tomater ved at blanchere dem kort, og skær dem derefter i små stykker, som du moser blidt.
- Skær bøffelmælksmozzarella i tynde skiver.
- Skyl den friske basilikum og pluk de friske blade af.
Lav pizzaerne
- Efter hævning formes dejkuglerne nu til pizzaer. Dette gøres altid med hænderne, hvor man presser fingrene fra begge hænder ned i midten af dejen. Drej pizzaen en smule og pres igen alle fingre ned i midten, og sådan fortsætter du med at trykke og dreje indtil din pizza har fået den ønskede størrelse.
- Herefter kommes fyldet på. Først de mosede tomater, der fordeles på hele pizzaen. Så fordeles basilikum og bøffelmælksmozzarella og til sidste fordeles en spiseskefuld ekstra jomfruolivenolie i en fin stråle over pizzaen.
- Bag pizzaerne i en brændefyret ovn ved 430-480 grader i 60-90 sekunder.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og tricks
Nu har du fået en ægte napolitansk pizza opskrift på pizza Margherita. Men har du ikke en brændefyret ovn eller synes du, det tager for lang tid med de to lange hævninger, kan du godt lave en pizza, der er lidt nemmere at gå til og stadig smager fantastisk.
Prøv for eksempel denne opskrift på pizza Margherita, der kan bages i en helt almindelig ovn og kun skal hæve i 45 minutter.
P.
▢1,5-2 gram gær?
Lyder lidt forkert?
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Nej, det er en korrekt mængde gær. Husk, at hævetiden er lang 🙂
Alt det bedste
Holger
Mia
Skal der bruges 1/2 eller 1 liter vand? I opskrift står 1/2 og i fremgangsmåde 1 liter?
Charlotte Mithril
Hej Mia, der skal 1/2 liter vand i dejen. Jeg beklager, der har sneget sig en skrivefejl ind i fremgangsmåden - den er rettet nu.
God fornøjelse!
De bedste hilsner
Charlotte
Rune
Jeg har lavet napolitansk pizza i alm ovn med stor succes. Det er naturligvis ikke lige så godt som originalen men. Det er rigtig godt.
Lav pizza dej og put kun tomat sovs på, og smide pizzaen på bagepapir, på en rist i en ovn med varmluft på 300c I 5 min. Vend pizzaen 180 efter 2.5 min.
Tag pizzaen ud og sæt ovnen på grill m. Blæs, 300c, og put pecorino ost, frisk mozeralla, basilikum og et skvæt olivenolie på, og bag den i ovnen i 2-5 min yderligere (hold øje)
Det giver en RIGTIG tæt-på rigtig pizza og tager ikke lang tid.
Det vigtigt ikke at putte for meget tomat sovs på da bunden skal bage, hvilket den ikke kan hvis den er søbet ind
Charlotte Mithril
Hej Rune
Mange tak for dit input. Det er helt sikkert værd at prøve, hvis man ikke har adgang til den brændefyrede ovn eller lige er på vej til Napoli 🙂
De bedste hilsner
Charlotte