Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber er rimelig let at lave selv, og du kan forberede det meste, så du blot skal samle desserten lige inden den servereres.
Fuglerederne af marengs bages ved lav varme i ovnen, og dertil kommer så en hjemmelavet rabarberkompot og friske jordbær.
Opskriften er til otte personer, men du kan selvfølgelig også vælge at halvere ingredienserne. Eller spise to fuglereder hver 🙂
Ingredienser
3 pasteuriserede æggehvider
1 teskefuld æbleeddike
100 gram sukker
Til rabarberkompot bruger du
250 gram rabarber
75 gram sukker
10 gram vaniljesukker
Flødeskum med vanilje laves af
2, deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker (gerne med lidt top)
Friske jordbær
Eventuelt lidt revet, mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Start med at lave fuglerederne i god tid. Hæld de pasteuriserede æggehvider i skålen til røremaskinen, og med piskeriset piskes de stive. Pisk derefter æbleeddike i, og til sidst piskes sukker gradvist ind i din marengs.
- Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt otte fuglereder ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en time ved 100 grader varmluft. Lad dem derefter køle helt af.
- Rabarber vaskes og skæres i tynde skiver, som vendes med sukker og vaniljesukker. Kom derefter det hele i en gryde, og kog dem i knap 10 minutter. Der skal ikke tilsættes vand, da rabarberkompotten ikke må blive for tynd. Så hav lidt tålmodighed, da rabarberne smider tilstrækkeligt med vand til kompotten. Lad også rabarberkompotten køle helt af.
- De friske jordbær vaskes og nippes, og deles eventuelt i mindre stykker. Du skal bruge cirka 3-4 jordbær til hver fuglerede, men anret gerne med jordbær rundt om fuglerederne.
- Flødeskum piskes stift med vaniljesukker.
- Så skal de lækre fuglereder samles. Læg en god klat vaniljeflødeskum på hver fuglerede, og pynt derefter med rabarberkompot i den ene side ovenpå flødeskummet, og friske jordbær på den anden.
- Riv mørk chokolade over, og pynt med friske jordbær på tallerkenen.
- Server overskydende flødeskum, rabarberkompot og jordbær ved siden af.
De hjemmelavede fuglereder (marengsreder) serveres straks.
Jolanda
På billedet ser det ud som om der også er crème i reden. Det gule lag. Eller er det noget andet?
Jolanda