• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. april 2020 - Udgivet: 9. april 2020

Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber er rimelig let at lave selv, og du kan forberede det meste, så du blot skal samle desserten lige inden den servereres.

Fuglerederne af marengs bages ved lav varme i ovnen, og dertil kommer så en hjemmelavet rabarberkompot og friske jordbær.

Opskriften er til otte personer, men du kan selvfølgelig også vælge at halvere ingredienserne. Eller spise to fuglereder hver 🙂

Ingredienser

3 pasteuriserede æggehvider
1 teskefuld æbleeddike
100 gram sukker

Til rabarberkompot bruger du

250 gram rabarber
75 gram sukker
10 gram vaniljesukker

Flødeskum med vanilje laves af

2, deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker (gerne med lidt top)

Friske jordbær
Eventuelt lidt revet, mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave fuglerederne i god tid. Hæld de pasteuriserede æggehvider i skålen til røremaskinen, og med piskeriset piskes de stive. Pisk derefter æbleeddike i, og til sidst piskes sukker gradvist ind i din marengs.
  2. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt otte fuglereder ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en time ved 100 grader varmluft. Lad dem derefter køle helt af.
  3. Rabarber vaskes og skæres i tynde skiver, som vendes med sukker og vaniljesukker. Kom derefter det hele i en gryde, og kog dem i knap 10 minutter. Der skal ikke tilsættes vand, da rabarberkompotten ikke må blive for tynd. Så hav lidt tålmodighed, da rabarberne smider tilstrækkeligt med vand til kompotten. Lad også rabarberkompotten køle helt af.
  4. De friske jordbær vaskes og nippes, og deles eventuelt i mindre stykker. Du skal bruge cirka 3-4 jordbær til hver fuglerede, men anret gerne med jordbær rundt om fuglerederne.
  5. Flødeskum piskes stift med vaniljesukker.
  6. Så skal de lækre fuglereder samles. Læg en god klat vaniljeflødeskum på hver fuglerede, og pynt derefter med rabarberkompot i den ene side ovenpå flødeskummet, og friske jordbær på den anden.
  7. Riv mørk chokolade over, og pynt med friske jordbær på tallerkenen.
  8. Server overskydende flødeskum, rabarberkompot og jordbær ved siden af.

De hjemmelavede fuglereder (marengsreder) serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Krogh

    juli 08, 2025 at 11:25 am

    Hej Holger!
    Tak for dine dejlige og let tilgængelige opskrifter, især til "nybegyndere" på egen fod, er de eminente😄
    dog har jeg et spørgsmål, fra min søn, jeg selv måtte melde pas på :

    hvordan er vægt forhold på flour melis og stødt melis ?
    Er det 100g = 100 g?!
    og hvad er bedst at bruge til marengs!?!
    2: een spsk smør?? !
    hvor meget er det beregnet til i gram?!
    og hvorfor ikke skrive det i gram i opskrifterne?!?
    3: samt væske beskrevet som g ??og ikke i ml/dl ??!!
    som han har opdaget i dine opskrifter...
    Han syntes det er lidt forvirrende
    og undre sig over dette i opskrifterne!!
    De bedste hilsener
    Annette og sønnike 😄

    Svar
  2. HennyJensen

    juli 05, 2025 at 2:08 pm

    Tak for gode opskrifter👍👍👍

    Svar
  3. Jolanda

    juni 29, 2024 at 2:07 pm

    På billedet ser det ud som om der også er crème i reden. Det gule lag. Eller er det noget andet?
    Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her