Her er min virkelig lækre opskrift på hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure, der smager så englene synger. Og den laves uden ismaskine.
Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure er i virkeligheden super nem at lave, og du får en rigtig sommeris.
Den kan sagtens laves uden anvendelse af en ismaskine, og du skal kun bruge ganske få ingredienser.
Opskriften giver en lækker jordbærsorbet til fire personer, men du kan sagtens lave større portioner, for isen skal nok blive spist.
Ingredienser til hjemmelavet jordbærsorbet
400 gram frosne jordbær
1 deciliter vand
150 gram sukker
1 blad husblas
Fremgangsmåde
- Kom de frosne jordbær i en kasserolle, og tænd for blusset ved middel varme. Lad nu jordbærrene koge møre, og det tager 10-15 minutter. Du behøver ikke tilsætte vand eller anden væske, da de frosne jordbær indeholder rigeligt med vand.
- Køl de kogte jordbær lidt ned, og blend dem så med en stavblender.
- Læg et blad husblas i blød i en skål med koldt vand, hvor det skal ligge i fem minutter.
- Nu koger du så vand op sammen med sukker, og rører sukkeret godt ud i det kogende vand, så det er helt opløst. Tag det af blusset, og lad det stå tre minutter.
- Klem vandet af husblasen, og rør det ud i sukkervandet.
- Rør derefter jordbærpure i, og så er din jordbærsorbet klar til indfrysning.
- Hæld sorbeten i en beholder, og stil den i fryseren, hvor du skal regne med mindst seks timer inden den er helt frosset. Og måske endda lidt mere.
- Du skal røre i din jordbærsorbet en gang i timen i de første 3-4 timer, så du undgår iskrystaller.
Og så er det ellers bare at nyde din hjemmelavede jordbærsorbet, der smager fantastisk godt.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Hjemmelavet jordbærsorbet
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Lene
Så du laver ekstra jordbærpure og serverer sammen med? Og i så fald skal den vel sødes?
Madensverden.dk
Hej Lene
Nej, du laver kun en gang. Når den ser lidt "optøet" ud på billedet, skyldes det udelukkende at jeg var lidt langsom, fordig jeg skulle tage et billede og kameraet drillede. Så du laver blot sorbeten som anvist, og pynter med flødeskum og lidt friske jordbær.
God fornøjelse
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk