Se her hvordan du laver en saftig og lægger melonsorbet med eller uden ismaskine. Den bedste sorbet is med vandmelon, der er super lækker og frisk i smagen.
Melonsorbet er jo indbegrebet af en god sommer-is, og her er opskriften på melonsorbet med vandmelon.
Det giver en dejlig og forfriskende sorbet, som du både kan lave med eller uden ismaskine.
Opskriften er beregnet til seks personer.
Ingredienser til melonsorbet is
200 gram vand
200 gram sukker
En halv vandmelon - gerne kernefri eller kernefattig
30 gram glukosesirup
2 citroner
1,5 pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
Sådan laves melonsorbet is
- Kog vand og sukker op til en sirup, og lad siruppen koge et par minutter. Lad den derefter køle af.
- Skær vandmelonen ud i grove stykker og fjern skrællen. Kommes i en skål og stavblendes. Du kan også køre vandmelonstykkerne i en almindelig blender.
- Sigt den blendede vandmelonjuice, så eventuelle kerner kasseres. Du skal bruge cirka 450 gram vandmelonjuice til denne portion melonsorbet.
- Kom melonjuice og sirup i en ismaskine sammen med saften af to citroner og glukosesirup. Køres på ismaskinen i cirka 45 minutter, afhængig af hvor god din ismaskine er.
- Når melonsorbeten begynder at blive en smule fast tilsættes æggehvider. De skal ikke piskes, men blot røres med i isen.
- Når melon-isen er færdig, stilles den i fryseren til den skal bruges.
Uden ismaskine
Stil din melonsorbet direkte på frost, hvor den skal indfryses i omkring tre timer for at blive helt perfekt.
Men dit arbejde slutter ikke her. For du skal løbende røre i sorbeten, så den ikke krystalliserer for meget.
Og når den er ved at fryse ind og bliver meget grødet i konsistensen, skal du tilsætte æggehviden.Rør den ind i isen, og frys videre. Herefter skal du fortsat med mellemrum lige røre din melonsorbet igennem.
Lige før sorbeten bliver hård, kommer du den eventuelt i portionsglas, som du igen stiller i fryseren. Så er desserten klar når du er.
Anret din melonsorbet med friskskåret vandmelon. En rigtig sommerdessert.
Se også mine opskrifter på:
Hej Rikke
Tak for det - og sorry - nu er det tilføjet. Den var simpelthen smuttet for mig. Du tilsætter glukosesirup når du kører isen.
De bedste hilsner
Holger
Der står man skal bruge 30 g. glucosesirup, men det er ikke beskrevet hvornår det skal tilsættes.