Her får du min bedste opskrift på Gin & Tonic sorbet, der er super lækker is med både gin og Pellegrino tonic. Kan laves med eller uden ismaskine.
Gin & Tonic sorbet er super lækkert til dessert til gæster. Du behøver ikke bruge nogen bestemt gin til denne opskrift på gin-sorbet, så brug den du bedst kan lide - eller lige har stående.
Du kan også bruge en almindelig tonic og et par limefrugter. Her presses saften og fryses med.
Og på grund af alkoholen, er den ikke egnet til børn. Så det er altså en ægte voksen-is.
Opskrift på Gin & Tonic sorbet
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 200 gram vand
- 35 gram glukosesirup
- 100 gram gin
- 33 centiliter Pellegrino tonic - m/ Lemon og mynte
- 1,5 stk æggehvide - pasteuriseret
Sådan gør du
- Vand og sukker koges op til en sirup, og koges et minut. Køles af, og det kan du eventuelt gøre i et vandbad.
- Rør den afkølede sukkersirup sammen med glukosesirup, gin og tonic. Her har jeg anvendt en tonic fra Pellegrino, der indeholder både lemon og mynte. Den er perfekt til Gin & Tonic sorbet.
- Kør ismassen i en ismaskine i cirka 45 minutter, afhængig af hvor meget den fryser ind.
- Når sorbeten er ved at blive fast i konsistensen, tilsætter du et bæger pasteuristeret æggehvide. Æggehviden skal ikke piskes først. Frys isen færdig.
- Stil derefter din Gin & Tonic sorbet is med gin og tonic i fryseren, hvor den gerne må få mindst fire timer - og gerne et døgn inden den nydes.
Næringsindhold
Gin & Tonic sorbet uden ismaskine
Du kan også sagtens lave is med gin og tonic uden at eje en ismaskine.
Her røres alle ingredienserne - undtagen æggehviderne sammen - og kommes i en tætsluttende beholder.
Stilles i fryseren, hvor du med mellemrum rører i isen, indtil den er frosset ind. Så undgår du, at isen krystalliserer.
Når sorbeten begynder at blive fast i konsistensen, skal du røre de pasteuriserede æggehvider i. Lad derefter isen fryse færdig. Gerne i et døgn.
Husk i øvrigt altid, at når du laver sorbet, skal ismassen smage af mere, end du tror, inden den fryses ned. Smagen i den færdige sorbet er nemlig noget mildere.
Se også mine opskrifter på

Comments
No Comments