Her får du min bedste opskrift på Gin & Tonic sorbet, der er super lækker is med både gin og Pellegrino tonic. Kan laves med eller uden ismaskine.
Opskriften på Gin & Tonic sorbet is er beregnet til fire personer.
Og på grund af alkoholen, er den ikke egnet til børn. Så det er altså en ægte voksen-is.
Ingredienser til Gin & Tonic sorbet
200 gram sukker
200 gram vand
35 gram glukosesirup
100 gram gin
33 centiliter Pellegrino tonic m/ Lemon og mynte
1,5 pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Vand og sukker koges op til en sirup, og koges et minut. Køles af, og det kan du eventuelt gøre i et vandbad.
- Rør den afkølede sukkersirup sammen med glukosesirup, gin og tonic. Her har jeg anvendt en tonic fra Pellegrino, der indeholder både lemon og mynte. Den er perfekt til Gin & Tonic sorbet.
- Kør ismassen i en ismaskine i cirka 45 minutter, afhængig af hvor meget den fryser ind.
- Når sorbeten er ved at blive fast i konsistensen, tilsætter du et bæger pasteuristeret æggehvide. Æggehviden skal ikke piskes først. Frys isen færdig.
- Stil derefter din sorbet is med gin og tonic i fryseren, hvor den gerne må få mindst fire timer - og gerne et døgn inden den nydes.
Gin & Tonic sorbet uden ismaskine
Du kan også sagtens lave is med gin og tonic uden at eje en ismaskine.
Her røres alle ingredienserne - undtagen æggehviderne sammen - og kommes i en tætsluttende beholder.
Stilles i fryseren, hvor du med mellemrum rører i isen indtil den frosset ind. Så undgår du at isen krystalliserer.
Når sorbeten begynder at blive fast i konsistensen, skal du røre de pasteuriserede æggehvider i. Lad derefter isen fryse færdig. Gerne i et døgn.
Du behøver i øvrigt ikke bruge nogen bestemt gin til denne opskrift på gin-sorbet, så brug den du bedst kan lide - eller lige har stående.
Du kan også bruge en almindelig tonic og et par limefrugter. Her pressen saften og fryses med.
Husk i øvrigt altid, at når du laver sorbet, skal ismassen smage af mere end du tror inden den fryses ned. Smagen i den færdige sorbet er nemlig noget mildere.
Se også mine opskrifter på