Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Her er opskriften på sommerens bedste chokoladeis, som du selvfølgelig kan lave året rundt.
Is med mørk chokolade og kakao
Chokoladeisen er ret nem at lave, og med blandingen af mørk chokolade og en god kakao får du den helt rigtige og fyldige smag af chokolade.
Jeg vil anbefale, at du bruger en chokolade med 70% kakao, og her har jeg anvendt en chokolade fra Lindt, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.
Opskriften giver rigeligt med chokoladeis til fire personer, måske endda endnu flere, da isen er meget koncentreret i smagen.
Se flere is opskrifter her:
Opskrift på hjemmelavet chokoladeis
Chokoladeis
Ingredienser
- 100 gram mørk chokolade - med 70% kakao
- 3 deciliter piskefløde
- 3 deciliter sødmælk
- 20 gram kakaopulver - gerne Valrhona
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 100 gram sukker
- 15 gram vaniljesukker
- 1 teske Cremodan isstabilisator - kan udelades
Sådan gør du
- Start med at hakke den mørke chokolade fint, og kom den i en skål, hvor der er plads til hele iscremen.
- Mælk og piskefløde kommes i en lille gryde sammen med kakaopulver (du kan selvfølgelig bruge andre mærker end Valrhona, men den er god), og kog det forsigtigt op under omrøring. Når det koger, tages det fra blusset.
- I røremaskinen piskes æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker.
- Pisk nu lidt af flødemassen i æggemassen, og pisk derefter gradvist mere i indtil du har pisket hele chokolademassen sammen. Men start med lidt af den varme væske, og øg derefter gradvist.
- Kom chokolademassen tilbage i gryden, som nu varmes forsigtigt op til ca. 80 grader under omrøring. Massen må IKKE koge!
- Hæld den varme chokolademasse over den hakkede chokolade, og rør det godt ud. Du kan vælge at blende chokoladecremen med en stavblender, men jeg synes den er lækker som den er.
- Stil chokoladecremen på køl indtil den er helt kold!
- Kør så chokoladecremen på en ismaskine indtil den har den rette konsistens. Under indfrysningen kan du også tilsætte en teskefuld Cremedan isstabilisator, som kan købes i diverse specialbutikker. Isstabilisator skal røres i den kolde iscreme, og ikke koges først.
- Kom den færdige chokoladeis i en plastbeholder med låg, og læg den på frost i en times tid, så den fryser helt ind.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Chokoladeis uden ismaskine
Chokoladeisen bliver bedst når du laver den på en ismaskine, Så er det sagt.
Men du kan godt lave den uden, og her får du igen det bedste resultat, hvis du anvender lidt isstabilisator.
Her kommer du iscremen i en beholder, som stilles i fryseren. For at undgå iskrystaller skal du nu røre i isen under indfrysningen, så der er lige en ekstra arbejdsopgave.
Du skal røre en del gange i den for, at sikre du opnår den cremede konsistens.
EVA AMSTRUP
HEJ , HVOR MEGET FYLDER DENNE SKØNNE CHOKOLADE IS MVH EVA AMSTRUP