• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine eller uden

Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine eller uden

Billede af chokoladeis på ismaskine.
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
100
SHARES
FacebookMessenger100PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 6. august 2022

Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.

Her er opskriften på sommerens bedste chokoladeis, som du selvfølgelig kan lave året rundt. Chokoladeisen er ret nem at lave, og med blandingen af mørk chokolade og en god kakao får du den helt rigtige og fyldige smag af chokolade.

Jeg vil anbefale, at du bruger en chokolade med 70% kakao, og her har jeg anvendt en chokolade fra Lindt, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.

Opskriften giver rigeligt med chokoladeis til fire personer, måske endda endnu flere, da isen er meget koncentreret i smagen.

Indhold
  • Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
  • Chokoladeis
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Chokoladeis uden ismaskine
  • Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)
  • Verdens bedste vaniljeis
  • Verdens bedste stracciatella is
  • Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)
  • Hjemmelavet guf
  • Verdens bedste is
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af chokoladeis på ismaskine.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladeis

4.92 fra 23 stemmer
Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Indfrysning 1 time t
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 630
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g kakaopulver - gerne Valrhona
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 1 tsk Cremodan isstabilisator - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke den mørke chokolade fint, og kom den i en skål, hvor der er plads til hele iscremen.
  2. Mælk og piskefløde kommes i en lille gryde sammen med kakaopulver (du kan selvfølgelig bruge andre mærker end Valrhona, men den er god), og kog det forsigtigt op under omrøring. Når det koger, tages det fra blusset.
  3. I røremaskinen piskes æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker.
  4. Pisk nu lidt af flødemassen i æggemassen, og pisk derefter gradvist mere i indtil du har pisket hele chokolademassen sammen. Men start med lidt af den varme væske, og øg derefter gradvist.
  5. Kom chokolademassen tilbage i gryden, som nu varmes forsigtigt op til ca. 80 grader under omrøring. Massen må IKKE koge!
  6. Hæld den varme chokolademasse over den hakkede chokolade, og rør det godt ud. Du kan vælge at blende chokoladecremen med en stavblender, men jeg synes den er lækker som den er.
  7. Stil chokoladecremen på køl indtil den er helt kold!
  8. Kør så chokoladecremen på en ismaskine indtil den har den rette konsistens. Under indfrysningen kan du også tilsætte en teskefuld Cremedan isstabilisator, som kan købes i diverse specialbutikker. Isstabilisator skal røres i den kolde iscreme, og ikke koges først.
  9. Kom den færdige chokoladeis i en plastbeholder med låg, og læg den på frost i en times tid, så den fryser helt ind.

Næringsindhold

Kalorier: 630kcalKulhydrater: 49gProtein: 10gFedt: 46gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.01gKolesterol: 289mgNatrium: 64mgKalium: 459mgKostfibre: 5gSukker: 41gVitamin A: 1493IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 190mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billede af chokoladeis i ismaskine

Chokoladeis uden ismaskine

Chokoladeisen bliver bedst når du laver den på en ismaskine, Så er det sagt. Men du kan godt lave den uden, og her får du igen det bedste resultat, hvis du anvender lidt isstabilisator.

Her kommer du iscremen i en beholder, som stilles i fryseren. For at undgå iskrystaller skal du nu røre i isen under indfrysningen, så der er lige en ekstra arbejdsopgave. Du skal røre en del gange i den for, at sikre du opnår den cremede konsistens.

billede af sommerens bedste chokoladeis

Se også alt om is og hvordan du undgår hjernefrys.

    Flere inspirerende opskrifter:

    Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

    4.8 fra 25 stemmer
    Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
    Gå til opskrift
    billederesultat for bananis med chokolade

    Verdens bedste vaniljeis

    4.8 fra 27 stemmer
    En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
    Gå til opskrift
    Billede med hjemmelavet vaniljeis

    Verdens bedste stracciatella is

    4.8 fra 9 stemmer
    Her er opskriften på den bedste stracciatella is, der både er cremet og nem at lave. Stracciatella er en vaniljeis med masser af chokolade.
    Gå til opskrift
    billede resultat for hjemmelavet stracciatella is

    Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)

    4.8 fra 18 stemmer
    Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.
    Gå til opskrift
    billederesultat for Daim is

    Hjemmelavet guf

    5 fra 1 stemme
    Få den bedste opskrift på hjemmelavet guf. Det er verdens bedste guf til is, isvafler og andre dessert, og den laves nemt med 3 ingredienser.
    Gå til opskrift
    billede med hjemmelavet guf

    Verdens bedste is

    4.8 fra 25 stemmer
    Her får du opskriften på verdens bedste is. Eller som Newyorker By Heart kaldte den: Verdens nemmeste - og bedste - hjemmelavede is. Prøv den her.
    Gå til opskrift
    billede med verdens bedste is

    FAQ

    Hvilken chokolade kan man bruge til chokoladeis?

    Til chokoladeisen kan du bruge flere forskellige slags chokolade:
    Mørk chokolade (60–70%) giver en intens og let bitter is.
    Kakaopulver giver kraftig chokoladesmag og jævn konsistens.
    Mælkechokolade giver en sødere og mildere is.
    Ofte kombineres chokolade og kakao for at få en mere dyb smag.
    Brug ægte chokolade med kakaosmør, ikke overtrækschokolade.

    Hvordan undgår man iskrystaller?

    Du kan gøre flere ting for at undgå iskrystaller i din chokoladeis. Brug æg og/eller glukose for bedre struktur i isen. Køl ismassen helt ned, før den fryses. Opbevar isen i en lufttæt beholder. Undgå gentagen optøning/frysning.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. EVA AMSTRUP

      juni 10, 2020 at 3:24 pm

      HEJ , HVOR MEGET FYLDER DENNE SKØNNE CHOKOLADE IS MVH EVA AMSTRUP

      Svar

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Følg os på Instagram

    Besøg vores webshop

    • Forside Aftensmad

      Madens Verden Aftensmad

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden Airfryer

      Madens Verden Airfryer

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden forklæde

      Madens Verden forklæde

      kr. 125,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden mulepose

      Madens Verden mulepose

      kr. 50,00
      Tilføj til kurv

    Nyeste indhold

    Billede af sandwichboller.

    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

    Billede af nakkesteg på spyd.

    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

    Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

    Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

    Sæson i juli

    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

    Madplan uge 27

    Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

    Billede af Vining bøfgryde.

    Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

    Forsiden lige nu

    sommerpande med kylling og kål
    Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
    billede med squashfrikadeller
    Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
    Billede til mukimame med bulgur.
    Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
    Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
    billederesultat for wraps med kylling
    Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
    Kyllingeret med ris i ovn
    Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
    Madplan uge 27
    Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
    kartoffelsalat med soltørrede tomater
    Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
    kyllingesatay spyd
    Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
    Billede med sort peber.
    Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
    Følg med her
    Instagram
    Facebook
    Youtube

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

    Bliv medlem her
    Eller fortsæt gratis med annoncer her

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required