• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Stracciatella is

Stracciatella is

billede resultat for hjemmelavet stracciatella is
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. april 2024 - Udgivet: 18. juni 2021

Her er opskriften på den bedste stracciatella is, der både er cremet og nem at lave. Stracciatella er en vaniljeis med masser af chokolade.

Dette er verdens bedste opskrift på en cremet stracciatella, der er så utrolig nem at lave.

Jeg har anvendt 80 gram mørk chokolade med en kakaoprocent på 70 i denne opskrift, men du kan selvfølgelig sagtens både tilsætte mere chokolade, eller bruge chokolade med en anden kakaoprocent.

Jeg har dog prøvet mig frem, og jeg synes disse mål her giver den bedste balance i den kendte italienske is.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Daim is
  • Champagnesorbet
  • Vaniljeis

Opskrift på nem stracciatella is

billede resultat for hjemmelavet stracciatella is
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste stracciatella is

4.78 fra 9 stemmer
Her er opskriften på den bedste stracciatella is, der både er cremet og nem at lave. Stracciatella er en vaniljeis med masser af chokolade.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Indfrysning minimum 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 785
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang - kornene fra vaniljestangen
  • 125 g sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer - 3 bægre
  • 80 g mørk chokolade - med 70% kakao

Fremgangsmåde
 

  1. Du skal lave en klassisk vaniljecreme som bund i din stracciatella is, og den er ganske nem. Fløde og sødmælk hældes i en tykbundet gryde, hvorefter den varmes langsomt op.
  2. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud, hvorefter de kommes i gryden. Få alle kornene med og læg også vaniljestangen i gryden.
  3. Sukker og æggeblommer tilsættes, hvorefter iscremen varmes op indtil den er 85 grader varm. Brug et termometer, og ved den temperatur begynder iscremen at legere, altså at tykne til den rigtige konsistens.
  4. Tag vaniljecremen af, hæld den over i en anden beholder og køl den helt ned i køleskabet. Det tager lidt tid, men er det hele værd.
  5. Når iscremen er afkølet, kan du gå i gang med at lave din stracciatella med lækre stykker chokolade. Hak chokoladen fint, og kør nu iscremen på en ismaskine sammen med chokoladestykkerne.
  6. Det tager cirka 35 minutter, hvorefter isen hældes i en beholder med låg og fryses i yderligere to timer. Så har du den dejligste vaniljeis med chokoladestykker.

Næringsindhold

Kalorier: 785kcalKulhydrater: 47gProtein: 11gFedt: 63gMættet fedt: 37gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 0.01gKolesterol: 439mgNatrium: 70mgKalium: 367mgKostfibre: 2gSukker: 42gVitamin A: 2316IUVitamin C: 1mgCalcium: 194mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Stracciatella uden ismaskine

Den cremede italienske is kan også laves uden brug af ismaskine.

Her hældes den færdige iscreme blot i en beholder, der derefter sættes i fryseren.

For at undgå at isen krystalliserer, skal du omrøre isen grundigt hvert kvarter den første time eller længere.

Og her er det vigtigt, at du vender hele stracciatellaen rundt, og også kommer ud i hjørnerne.

Jeg vil altid tilråde brug af ismaskine, men isen kan altså sagtens også laves uden.

Relaterede opskrifter er på verdens bedste chokoladeis og hindbærsorbet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeppe

    januar 08, 2025 at 8:49 am

    Hvor liter is får man ud af 4 portioner?

    Svar
  2. Margit Andersen

    april 11, 2024 at 11:51 am

    Jeg har ledt efter opskrifter på ægte italiensk is, men uden held. Er jeg så heldig, at du kender noget til det?
    Mange hilsner og tak for informative sider Margit

    Svar
  3. Alex

    januar 31, 2020 at 3:14 pm

    hej
    pisker du ikke æggeblommer og sukker sammen til æggesnaps , inden det ryger i gryden med mælk og fløde
    Vh.
    Alex

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required