Her er opskriften på den bedste stracciatella is, der både er cremet og nem at lave. Stracciatella er en vaniljeis med masser af chokolade.
Dette er verdens bedste opskrift på en cremet stracciatella, der er så utrolig nem at lave.
Jeg har anvendt 80 gram mørk chokolade med en kakaoprocent på 70 i denne opskrift, men du kan selvfølgelig sagtens både tilsætte mere chokolade, eller bruge chokolade med en anden kakaoprocent.
Jeg har dog prøvet mig frem, og jeg synes disse mål her giver den bedste balance i den kendte italienske is.
Opskrift på stracciatella is
Hjemmelavet stracciatella is
Ingredienser
- 5 deciliter fløde
- 2 deciliter sødmælk
- 1 stang vanilje - kornene fra vaniljestangen
- 125 gram sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer - 3 bægre
- 80 gram mørk chokolade - med 70% kakao
Sådan gør du
- Du skal lave en klassisk vaniljecreme som bund i din stracciatella is, og den er ganske nem. Fløde og sødmælk hældes i en tykbundet gryde, hvorefter den varmes langsomt op.
- Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud, hvorefter de kommes i gryden. Få alle kornene med og læg også vaniljestangen i gryden.
- Sukker og æggeblommer tilsættes, hvorefter iscremen varmes op indtil den er 85 grader varm. Brug et termometer, og ved den temperatur begynder iscremen at legere, altså at tykne til den rigtige konsistens.
- Tag vaniljecremen af, hæld den over i en anden beholder og køl den helt ned i køleskabet. Det tager lidt tid, men er det hele værd.
- Når iscremen er afkølet, kan du gå i gang med at lave din stracciatella med lækre stykker chokolade. Hak chokoladen fint, og kør nu iscremen på en ismaskine sammen med chokoladestykkerne.
- Det tager cirka 35 minutter, hvorefter isen hældes i en beholder med låg og fryses i yderligere to timer. Så har du den dejligste vaniljeis med chokoladestykker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Stracciatella uden ismaskine
Den cremede italienske is kan også laves uden brug af ismaskine.
Her hældes den færdige iscreme blot i en beholder, der derefter sættes i fryseren.
For at undgå at isen krystalliserer, skal du omrøre isen grundigt hvert kvarter den første time eller længere.
Og her er det vigtigt, at du vender hele stracciatellaen rundt, og også kommer ud i hjørnerne.
Jeg vil altid tilråde brug af ismaskine, men isen kan altså sagtens også laves uden.
Relaterede opskrifter er på verdens bedste chokoladeis og hindbærsorbet.
Se også mine populære opskrifter på:
Daim is - opskrift på cremet og lækker is med Daim
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Margit Andersen
Jeg har ledt efter opskrifter på ægte italiensk is, men uden held. Er jeg så heldig, at du kender noget til det?
Mange hilsner og tak for informative sider Margit
Alex
hej
pisker du ikke æggeblommer og sukker sammen til æggesnaps , inden det ryger i gryden med mælk og fløde
Vh.
Alex