En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
Hjemmelavet vaniljeis er noget af det allerbedste, og samtidig heldigvis også noget af det nemmeste at lave.
Vaniljeis laves på en god vaniljecreme, der varmes op til 85 grader, hvor cremen begynder at tykne.
Iscremen må ikke varmes mere end til de 85 grader.
Det her er måske Danmarks bedste vaniljeis, og så er den altså hjemmelavet. Ja, tilmed er den meget nem at lave. Om du så ejer en ismaskine eller ej.
Opskriften er rigelig til fire personer. Se også min opskrift på en hjemmelavet bananis.
Opskrift på hjemmelavet vaniljeis
Vaniljeis (nem opskrift på is med eller uden ismaskine)
Ingredienser
- 5 deciliter fløde
- 2 deciliter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 125 gram sukker
Sådan gør du
- Fløde og mælk måles af og kommes i en lille gryde. Varmes forsigtigt op.
- Vaniljestang flækkes og kornene skrabes ud, hvorefter de kommes i gryden. Kom også vaniljestangen i.
- Tilsæt æggeblommer og sukker.
- Nu skal du varme iscremen op indtil den når en temperatur på 85 grader. Brug eventuelt et stegetermometer, som du kan se på billedet. Iscremen må ikke blive varmere end de 85 grader!
- Den varme iscreme er nu blevet lidt tykkere i konsistensen, og nu hældes den i en beholder, hvorefter den køles helt ned. Stilles derfor i køleskabet i et par timer.
- Vaniljeis på ismaskine: Kør iscremen på en ismaskine i cirka 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses et par par timer.
- Vaniljeis uden ismaskine: Kom den afkølede iscreme i en beholder og stil på frost. Rør vaniljeisen godt igennem med en ske hvert 15, minut den første times tid for at undgå iskrystaller.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Den færdigfrosne og hjemmelavede vaniljeis kan med fordel sættes i køleskabet 20 minutter før brug.
Så er den endnu nemmere at kugle op.
Note: Tiden på indfrysningen afhænger selvfølgelig af hvor god din ismaskine er, og om ismaskinen er med køleelement eller kompressor.
Den angivne tid her på de ca. 40 minutter er med ismaskine med kompressor.
I det hele taget kan indfrysningstiden variere, men resultatet er det samme: Nemlig Danmarks bedste og hjemmelavede vaniljeis!
Vild med is? Så se også disse opskrifter:
Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)
Nicecream - vegansk is på kun fem minutter
Italiensk is - opskrift på gelato mælkeis fra Italien
Cremet is med kondenseret mælk
Du kan nemt lave en cremet is uden at bruge ismaskine. Bland kondenseret mælk med flødeskum, og giv den smag med ægte vanilje.
Isen fryses ind uden du skal røre i den, og den forbliver cremet uden at krystallisere.
Til cremet is med kondenseret mælk anvendes:
Ca. 400 gram kondenseret mælk
1 stang vanilje
5 deciliter piskefløde
Et nip salt
Fremgangsmåde:
Hæld mælken op i en skål. Flæk vaniljestang og skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv. Kom kornene ned i den kondenserede mælk, og pisk det godt ud.
Kom også et lille nip fint salt i. Men det er kun ganske lidt, så isen ikke bliver for saltet!
Pisk så fløden til en stiv flødeskum.
Vend nu flødeskummet forsigtigt ned vaniljemassen - uden at slå for meget luft ud af iscremen.
Vend ismassen roligt rundt med en dejskraber.
Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Nu skal isen fryse ind, og det tager mindst fem timer.
Men du behøver ikke røre rundt i isen undervejs. Den fryser ind uden at blive krystalliseret.
Vanilje parfait
Her får du opskriften på hjemmelavet vanilje parfait is. En vaniljeis, som du også kan lave helt uden brug af ismaskine. Og isen er uden krystaller!
Ingredienser til vanilje parfait:
4 deciliter piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
60 gram almindeligt sukker
1 vaniljestang
Et meget lille nip salt
Sådan gør du:
Jeg har eksperimenteret en del gange med vanilje parfait gennem tiden, hvor jeg enten har pisket fløden for sig eller sammen med ingredienserne.
Og jeg synes det bedste resultat fremkommer når man pisker det hele luftigt på samme tid.
Det er også vigtigt, at alle ingredienserne er kolde - og kommer direkte fra køleskabet.
Derfor: Kom fløden, æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang op i en kold skål. Stil gerne skålen på frost først.
Kom også nogle enkelte saltkorn i, og pisk ismassen luftig med en elpisker eller i en røremaskine.
Hæld iscremen op i en skål, og stil den på frost.
Her skal vanilje parfaiten fryse ind, og det tager mindst tre timer.
Rør isen igennem et par gange undervejs, og lige før den bliver alt for stiv, kommer du isen over i smukke portionsglas.
Stil glassene på frost, og frys færdig.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Peter P. Dahl
Sikke en skøn is! Store, glatte og runde kugler!