En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
Hjemmelavet vaniljeis er noget af det allerbedste, og samtidig heldigvis også noget af det nemmeste at lave.
Vaniljeis laves på en god vaniljecreme, der varmes op til 85 grader, hvor cremen begynder at tykne.
Iscremen må ikke varmes mere end til de 85 grader.
Det her er måske Danmarks bedste vaniljeis, og så er den altså hjemmelavet. Ja, tilmed er den meget nem at lave. Om du så ejer en ismaskine eller ej.
Opskriften er rigelig til fire personer.
Opskrift på hjemmelavet vaniljeis
Nem vaniljeis med eller uden ismaskine
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 5 deciliter fløde
- 2 deciliter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 125 gram sukker
Sådan gør du
- Fløde og mælk måles af og kommes i en lille gryde. Varmes forsigtigt op.
- Vaniljestang flækkes og kornene skrabes ud, hvorefter de kommes i gryden. Kom også vaniljestangen i.
- Tilsæt æggeblommer og sukker.
- Nu skal du varme iscremen op indtil den når en temperatur på 85 grader. Brug eventuelt et stegetermometer, som du kan se på billedet. Iscremen må ikke blive varmere end de 85 grader!
- Den varme iscreme er nu blevet lidt tykkere i konsistensen, og nu hældes den i en beholder, hvorefter den køles helt ned. Stilles derfor i køleskabet i et par timer.
- Vaniljeis på ismaskine: Kør iscremen på en ismaskine i cirka 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses et par par timer.
- Vaniljeis uden ismaskine: Kom den afkølede iscreme i en beholder og stil på frost. Rør vaniljeisen godt igennem med en ske hvert 15, minut den første times tid for at undgå iskrystaller.
Tips
Den færdigfrosne og hjemmelavede vaniljeis kan med fordel sættes i køleskabet 20 minutter før brug.
Så er den endnu nemmere at kugle op.
Note: Tiden på indfrysningen afhænger selvfølgelig af hvor god din ismaskine er, og om ismaskinen er med køleelement eller kompressor.
Den angivne tid her på de ca. 40 minutter er med ismaskine med kompressor. I det hele taget kan indfrysningstiden variere, men resultatet er det samme: Nemlig Danmarks bedste og hjemmelavede vaniljeis!
Kom med din kommentar her