Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
Bananis er jo bare noget af det allerbedste is, og her er den cremede is med bananer tilsat chokoladestykker, der lige giver det sidste til den perfekte is.
Bananisen laves med moste bananer, der blendes med bagesukker, mælk og fløde, så du får en luftig iscreme.
Derefter er det blot fryse isen ind, og det kan du gøre enten med eller uden en ismaskine.
Jeg synes man får det bedste resultat med en ismaskine, hvor bananisen er klar efter cirka 40 minutter, men isen er bestemt også god selvom du laver den på gammeldags manér i fryseren.
Her er det så vigtigt, at du rører i isen mens den fryser ind.
Opskriften giver is med banan og chokolade, hvor der er rigeligt til fire personer.
Opskrift på bananis
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)
Ingredienser
- 100 gram bagesukker - eller alm. sukker
- 250 gram banan
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 200 gram mælk
- 200 gram fløde
- 40 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Vej bagesukker af i en skål. Bananerne moses og kommes ved sammen med citronsaft.
- Med en stavblender blendes bananmassen sammen.
- Blend derefter mælk i, hvorefter fløden blendes i. Fortsæt til massen bliver lidt luftigt i konsistensen.
- Kør nu din bananis på en ismaskine i cirka 30 minutter, så den bliver let, luftig og cremet.
- Hak chokoladen fint og lad den køre med i yderligere 10 minutter, så den samlede tid i ismaskinen er cirka 40 minutter.
- Bananisen kan nydes med det samme, eller kommes i en beholder og fryses ned.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Uden ismaskine
Den lækre bananis kan også sagtens laves uden ismaskine.
Her kommes iscremen i en beholder, som derefter sættes i fryseren.
Under indfrysningen skal du røre i isen 2-3 gange i timen for at hindre iskrystaller i den færdige bananis.
Når isen er ved at have en mere fast konsistens, kan du røre chokoladestykkerne i.
Forvent at indfrysningen tager omkring fire timer, måske lidt længere tid.
Se også mine opskrifter på:
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is
Mark Jensen
Man bruger ikke gram om mælk eller fløde. Enten Liter eller Deciliter.
Holger Rørby Madsen
Hej Mark
Det kommer jo an på om man ønsker at veje eller måle ingredienserne af 🙂
Jeg foretrækker vægt og vejning, da det er mere præcist i en opskrift, men det kan man jo gøre som man vil.
Alt det bedste
Holger
Johanna Brüel
Kan den laves sukkerfri, og hvis ja, hvad er så mængden af sødestoffer? Jeg er diabetiker, og kunne forfærdelig godt tænke mig at prøve denne opskrift, da jeg lige har købt mig en ismaskine.
Tina Christensen
Jeg bruger altid frosne bananer, så behøver man hverken ismaskine eller indfrysning.
Inge kilde
Hej Holger, jeg vil spørge dig om jeg kan piske bananerne sammen med æg og sukker til en alm. flødeis og herefter piske flødeskum og hakket chokolade i og blande det hele og så på frys. Jeg skal aldrig røre i den gammeldags flødeis jeg laver. Med venlig hilsen Inge Kilde.... Elsker dine opskrifter