• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

billederesultat for bananis med chokolade
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
751
SHARES
FacebookMessenger751PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 12. august 2020

Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.

Bananis er jo bare noget af det allerbedste is, og her er den cremede is med bananer tilsat chokoladestykker, der lige giver det sidste til den perfekte is.

Bananisen laves med moste bananer, der blendes med bagesukker, mælk og fløde, så du får en luftig iscreme.

Derefter er det blot fryse isen ind, og det kan du gøre enten med eller uden en ismaskine.

Jeg synes man får det bedste resultat med en ismaskine, hvor bananisen er klar efter cirka 40 minutter, men isen er bestemt også god selvom du laver den på gammeldags manér i fryseren.

Her er det så vigtigt, at du rører i isen mens den fryser ind.

Opskriften giver is med banan og chokolade, hvor der er rigeligt til fire personer.

Opskrift på bananis

billederesultat for bananis med chokolade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

4.80 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 412
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 250 g banan
  • 2 spsk citronsaft
  • 200 g mælk
  • 200 g fløde
  • 40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Vej bagesukker af i en skål. Bananerne moses og kommes ved sammen med citronsaft.
  2. Med en stavblender blendes bananmassen sammen.
  3. Blend derefter mælk i, hvorefter fløden blendes i. Fortsæt til massen bliver lidt luftigt i konsistensen.
  4. Kør nu din bananis på en ismaskine i cirka 30 minutter, så den bliver let, luftig og cremet.
  5. Hak chokoladen fint og lad den køre med i yderligere 10 minutter, så den samlede tid i ismaskinen er cirka 40 minutter.
  6. Bananisen kan nydes med det samme, eller kommes i en beholder og fryses ned.

Næringsindhold

Kalorier: 412kcalKulhydrater: 48gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.003gKolesterol: 63mgNatrium: 35mgKalium: 419mgKostfibre: 3gSukker: 39gVitamin A: 860IUVitamin C: 6mgCalcium: 105mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Uden ismaskine

Den lækre bananis kan også sagtens laves uden ismaskine.

Her kommes iscremen i en beholder, som derefter sættes i fryseren.

Under indfrysningen skal du røre i isen 2-3 gange i timen for at hindre iskrystaller i den færdige bananis.

Når isen er ved at have en mere fast konsistens, kan du røre chokoladestykkerne i.

Forvent at indfrysningen tager omkring fire timer, måske lidt længere tid.

Se også mine opskrifter på:

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

Italiensk is - opskrift på gelato mælkeis fra Italien

Sommerens bedste chokoladeis

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mark Jensen

    februar 12, 2024 at 2:59 pm

    Man bruger ikke gram om mælk eller fløde. Enten Liter eller Deciliter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 12, 2024 at 5:46 pm

      Hej Mark
      Det kommer jo an på om man ønsker at veje eller måle ingredienserne af 🙂
      Jeg foretrækker vægt og vejning, da det er mere præcist i en opskrift, men det kan man jo gøre som man vil.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Ole

      juli 05, 2025 at 8:04 am

      Vægt (Gram) er altid det samme, hvor Væske (Milliliter) er forskellig efter konsistens / densitet, f.eks 1 kg Ketchup er 875 Milliliter, så ved at bruge Vægt, vil det altid være det samme uanset konsistens / densitet, , men Milliliter kan være MEGET forskelligt!!!

      Svar
  2. Johanna Brüel

    april 23, 2019 at 3:45 pm

    Kan den laves sukkerfri, og hvis ja, hvad er så mængden af sødestoffer? Jeg er diabetiker, og kunne forfærdelig godt tænke mig at prøve denne opskrift, da jeg lige har købt mig en ismaskine.

    Svar
    • Ole

      juli 05, 2025 at 8:07 am

      Drop det spiselige fra plante verdenen og du kan slippe af med din diabetes indenfor nogle uger 🙂 Stik mod alt det vi bliver bildt ind, er vi overhovedet ikke skabt til at spise noget fra plante verdenen, det er ironisk nok det som forårsager alle de sygdomme / tilstande, som bare er lette at omvende ved at undgå problemet 🙂

      Svar
  3. Tina Christensen

    april 19, 2019 at 4:58 pm

    Jeg bruger altid frosne bananer, så behøver man hverken ismaskine eller indfrysning.

    Svar
    • Inge kilde

      juli 25, 2022 at 11:09 am

      Hej Holger, jeg vil spørge dig om jeg kan piske bananerne sammen med æg og sukker til en alm. flødeis og herefter piske flødeskum og hakket chokolade i og blande det hele og så på frys. Jeg skal aldrig røre i den gammeldags flødeis jeg laver. Med venlig hilsen Inge Kilde.... Elsker dine opskrifter

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required