Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.
Jordbær flødeis som smager fantastisk, og kan spises af alle. Denne er lavet på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden en ismaskine. Se min beskrivelse under opskriften.
Opskriften på denne jordbærflødeis er rigelig til fire personer, men du kan også lave dobbelt portion, så I har til en ekstra omgang.
Opskrift på jordbær flødeis
Ingredienser
- 500 gram jordbær
- 75 gram sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 100 gram sukker
- 400 gram piskefløde
- 200 gram sødmælk
- 35 gram glukosesirup
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Skyl jordbær og nip dem. Skær store bær i halve og kom dem i en gryde sammen med sukker. Koges cirka fem minutter, hvorefter de blendes med en stavblender. Køles lidt af.
- Kog fløde op i en anden gryde sammen med sødmælk, glukosesirup og kornene fra en stang vanilje. Læg også vaniljestangen i gryden for at få mest ud af den. Koges blot op og køles derefter lidt ned.
- Pisk de pasteuriserede æggeblommer luftigt med sukker. Det tager nogle minutter.
- Pisk nu flødemassen gradvist ind i æggemassen og hæld derefter det hele tilbage i gryden igen.
- Iscremen til din jordbær flødeis varmes op igen, men ikke mere end 75-80 grader. Iscremen skal tykne, men må ikke blive for varm.
- Hæld derefter jordbærmassen i iscremen og blend med stavblender.
- Lad ismassen køle af.
- Kør iscremen på ismaskine i cirka 45 minutter, hvorefter den kommes i fryseren.
Flødeis uden ismaskine
Du kan også sagtens lave din jordbær flødeis, selvom du ikke ejer en ismaskine.
Her kommes ismassen blot i en beholder, som stilles i fryseren.
Men under indfrysningen skal du røre i isen hver halve time for at undgå at den krystalliserer.
Den færdigfrosne is kan med fordel tages ud af fryseren 20-30 minutter før den skal bruges. Så er den cremet og lækker.
Jane Tvede
Jeres opskrifter er pragtfulde og bruger dem hele tiden