Her får du opskriften på en nem champagnesorbet, som kan laves med eller uden ismaskine. Laves med champagne Cava, Prosecco eller lignende.
Champagnesorbet er simpelthen noget af det lækreste man kan lave, og så er det en meget nem opskrift med blot tre ingredienser.
En champagnesorbet laves nemlig med sukker, vand og champagne - og ikke andet. Hvis du spørger mig, skal der ikke anvendes citron, da champagnesmagen skal have lov til at stå alene.
Jeg bryder mig heller ikke om at sorbeten er for sød, og derfor bruger jeg forholdsvist altid lidt mindre sukker end vand. Ønsker du en sødere sorbet, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i.
Om du laver den af rigtig champagne, en italiensk Asti, spansk Cava eller andet - det er op til dig. Husk blot, at en sødere vin (som eks. Asti) naturligvis giver en sødere sorbet.
Her kan du i øvrigt læse mere om champagne, Asti, Cava og lignende. Og i det hele taget hvordan man laver champagnen.
Opskriften er beregnet til fire personer som en let dessert - eller flere, hvis du serverer mindre portioner. Eks. mellem to retter.
Opskrift på champagnesorbet
Champagnesorbet
Ingredienser
- 150 gram sukker
- 200 gram vand
- 400 gram champagne - eller Asti, Prosecco, Cava eller lignende
Sådan gør du
- Sukker og vand vejes af i en lille gryde og koges op. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
- Tag gryden af varmen og kom forsigtigt champagne i. Røres helt forsigtigt sammen. De 400 gram champagne svarer til fire deciliter.
- Stilles på køl i et par timer.
- Champagnesorbet med ismaskine: Kør din sorbet på ismaskine indtil den er klar. Hos mig plejer det at tage ca. 40 minutter. Stilles derefter i fryseren indtil anvendelse.
- Uden ismaskine: Kom væsken i en beholder med låg, der stilles i fryseren. Under indfrysningen skal du nu røre i din champagnesorbet en gang hver halve time - eller lidt oftere. Så undgår du at sorbeten krystalliserer. Det tager ca. fire timer før den er klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige champagnesorbet serveres i flotte glas, og gerne med et blad mynte til.
Brug den som en let dessert - eller i mindre portion mellem til retter, hvor den lækre is renser munden. Det er altså lækkert.
Og så er den skønne sorbet med champagne selvfølgelig også en klassiker nytårsaften.
Se også disse lækre opskrifter:
Mimosa - opskrift på cocktail til brunch
Del dine ideer og tanker med os andre her: