• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Nytårsdesserter

Nytårsdesserter

Champagnesorbet en af de mange nytårsdesserter
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. december 2024 - Udgivet: 31. december 2022

Nytårsdesserter kroner nytårsmiddagen på en festlig aften. Her får du inspiration og opskrifter til en lækker afslutning på middagen.

Nytårsdesserter er et vidt begreb, for mængde og smagskombinationer afhænger af nytårsmiddagen.

Har vi spist en tung middag med oksemørbrad eller andre hovedretter, der indeholder kød og sauce, skal desserten helst være let. Vi skal jo også have plads til kransekage.

Omvendt kan det være rart med en tung dessert, hvis forret og hovedret ikke var så omfangsrige. Derfor får du lidt af hvert her, fra sorbet-is til dessertkager og mousser.

Nytårsdesserter med champagne

En champagnesorbet er en let og syrlig afrunding på nytårsmiddagen.

Du kan også lave en champagnemousse med hjemmelavet sukkertuilles, som er festlig pynt, du selv kan lave.

Champagnesorbet en af de mange nytårsdesserter

Champagnesorbet

Nytårsdessert 2021 champagnemousse

Champagnemousse

Inspiration fra England

En G&T, så bliver det vist ikke mere britisk. Gin & Tonic-sorbet er en drink serveret som en let og anderledes dessert.

Gin & Tonic sorbet is

Gin & Tonic sorbet - cremet is med gin og tonic

Eton Mess er en klassisk engelsk dessert, og den er nem at lave. Du kan sagtens lave dem, før gæsterne kommer, så de trækker smag, mens de står på køl.

eton mess opskrift

Eton mess

Indbagt is i marengs

Baked Alaska vil nok minde Klovn-fans om noget. Udover det er det en vidunderlig dessert, som både smager godt, og ser fin ud.

baked alaska foto

Baked Alaska

Mousse og fromager

En skøn panna cotta er fantastisk nytårsaften. Og så er den nem at lave og kan stå portionsanrettet i køleskabet, til I skal spise dem.

billede med panna cotta

Panna cotta

Citronfromage og chokolademousse er traditionelle desserter, som kan portionsanrettes og pyntes, som du vil.

Med disse to opskrifter går du ikke galt i byen, for de fleste holder af begge dele.

billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Citronfromage

billede med chokolademousse

Chokolademousse

Se video til opskriften på chokomousse her:

Chokoladedesserter

Gateau Marcel er en af de nytårsdesserter, som ikke gør meget væsen ud af sig i det ydre.

Indeni er det en helt anden sag, for den har en fyldig og skøn chokoladesmag. Serverer du den med hjemmelavet is, vækker den særlig stor glæde.

billede med gateau marcel

Gateau Marcel

Denne citrontærte er ualmindelig lækker. Syrlig på grund af citroncremen med en lækker bitterhed fra mørk chokolade.

Citrontærte

Citrontærte opskrift med mørk chokoladeganache

Dessertkager for enhver smag

Denne kage kan toppes med alt muligt lækkert som Toffifees og friske bær. Og så kan du jo plante noget nytårspynt i den også.

kage med hvid chokolademousse og bær

Kage med hvid chokolademousse og bær

Her er den rene kaloriebombe på den gode måde, for Daimkagen smager virkelig godt med sin kaffeglasur og de hakkede nødder.

Daimlagkage

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Mange af os skal have et glas Baileys på et tidspunkt i løbet af nytårsaften, men man kan kombinere drikken med sine nytårsdesserter og servere en lækker Baileykage.

billederesultat for Baileykage

Baileykage med bund af Oreo og lækker karamelsauce

Tiramisu

Vi slutter listen af med en skøn italiensk klassiker, nemlig tiramisu, som smager forrygende.

billede med tiramisu

Tiramisu

Se også vores opskrifter på festlige nytårsdrinks.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her