Citrontærte med mørk chokoladeganache er definitionen af den perfekte dessert. Kombinationen af syre og sødme spiller bare super godt.
Citrontærte er min yndlingstærte, især denne version med mørk chokolade ganache er absolut den lækreste.
Syren fra citronerne, bitterheden fra chokoladen og den knasende sprøde bund er virkelig noget særligt.
Denne tærte består af lemon curd, et citronlag af æg, sukker, citronsaft og smør. Tærtedejen er klassisk mørdej, men man kan også vælge at snyde og købe dejen færdiglavet, da lemon curd og chokolade-ganachen er det bærende element.
Opskrift på citrontærte med chokolade
Ingredienser
Citron curd
- 6 stk æggeblommer
- 200 gram sukker
- 1,5 dl citronsaft
- 100 gram smør
Chokolade ganache
- 150 gram mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
Tærtedej
- 200 gram hvedemel
- 2 spsk sukker
- 150 gram smør koldt
- 1 stk æggeblomme
- 2 spsk vand
Sådan gør du
Citron curd
- Start med citron curd. I en lille tykbundet tilføjes seks æggeblommer og 200 gram sukker bland det godt sammen og tilføj derefter citronsaften. Varm gryden op ved medium varme og lad blanding blive tykkere, det er vigtigt at røre i den hele tiden.
- Tag sukker-æggeblanding af varmen og rør 100 gram smør i. Lad nu citron curden køle ned i køleskabet, i mens du laver resten af tærten.
Tærtedej
- I en stor skål tilsættes hvedemel, sukker og 150 gram koldt smør. Brug hænderne til at ælte dejen sammen. Tilsæt derefter vand og en æggeblomme og ælt dejen sammen igen.
- Rul dejen ud til den er tynd og jævn og put den nu i en tærteform på 22 centimeter i diameter. Stik nogen huller i dejen med en gaffel så du undgår at dejen hæve op. Bag tærten i cirka 15 minutter ved 220 grader eller indtil den er blevet en smule gylden.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen fint.
- I en lille gryde varmes fløden op men uden at den begynder at koge. Tag fløden fra varmen og hæld den over det fint hakket chokolade. Bland det godt sammen og stil den på køl.
Saml tærten
- Start med at sprede chokoladeganache jævnt ud på den afkølet færdigbagte tærtedej, spred derefter citron curd ovenpå og stil tærten på køl i cirka 20 minutter.
- Nu er den lækreste citrontærte klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Denne tærte er en tærte, som virkelig føles som ren forkælelse. Der er noget delikat ved smagskombinationen. En kombination, som er en ren nydelse for alle, som er heldige nok til at putte tænderne i den.
Jeg synes at denne citrontærte er den perfekte dessert, hvis man får gæster på besøg.
Selvom sidst jeg lavede den, lavede jeg den med vilje en dag, hvor jeg var alene hjemme og trængte til lidt selv-kærlighed.
Se andre opskrifter på lækre kager:
Basque cheesecake - spansk ostekage
Baklava - favoritdessert fra Mellemøsten
kan man lave den dagen før den skal serveres?
Hej BS
Du kan sagtens lave opskriften dagen før servering. God fornøjelse.
Venlig hilsen
Rakel
Hvor stor er tærteformen?