Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er utrolig smuk. Den er også kendt som upside down kage.
Omvendt ferskenkage med friske søde ferskner bages med frugten i bunden, så når man fjerner den fra formen, kan man se det smukke mønster og fersknernes karamellisering. Det er virkelig smukt.
Kagen, der jo er en upside down kage, er meget populær i sydstaterne i USA, men måske ikke lige så velkendt her i Danmark.
Ligegyldig hvad så skal man i hvert fald prøve at lave den, fordi den smager fantastisk, både sødt og friskt.
Jeg valgte at forme et mønster, men man kan også lægge frugten i rækker eller hælde dem tilfældigt ned i formen. Det kommer an på, hvor meget tid man har. Dog tager det ikke lang tid at lave mønstret. Husk også at prøve den franske tarte tatin, der ligeledes er en omvendt kage.
Opskrift på omvendt ferskenkage med ferskner
Omvendt ferskenkage med søde ferskner
Ingredienser
- 2 store fersken - friske
- 85 gram smør - blødt
- 50 gram rørsukker
- 75 gram sukker
- 1 stk æg
- 60 ml mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. Tag nu en rund kageform på 20 centimeter, smør kanterne af formen med lidt smør.
- Tag 25 gram smør og smelt det. Hæld det smeltede smør i formen og fordel det bunden. Drys nu med alt rørsukkeret, så det fordeles jævnt ud i bunden.
- Tag nu de to friske ferskener. Fjern stenen og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeter. Fordel nu ferskenskiverne i et mønster, brug billedet som inspiration.
- Tag nu en skål og tilføj resten af smørret og sukkeret. Pisk det luftigt med en elpisker. Tilføj ægget og pisk yderligere i to minutter, tilføj nu mælk og bland det sammen.
- I en seperat skål blandes hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Bland nu de våde og tørre ingredienser sammen.
- Hæld dejen ned i formen med ferskner og bag kagen i cirka 40 minutter - eller indtil en tandstik kommer rent ud, når du stikker den i kagen.
- Lad den køle ned fem minutter og fjern nu kagen fra formen ved at vende den på hovedet med en tallerken under sig.
- Pynt omvendt ferskenkage med friske mynteblade og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvis du ønsker at spice kagen lidt op, kan du med fordel tilføje lidt whisky eller hvid rom i bunden af formen til fersknerne, før dejen hældes i.
Dette vil gøre omvendt ferskenkage mere karamelliseret og er super lækkert, men måske ikke lige så børnevenlig.
Se også vores andre lækre opskrifter på kager med frugt:
Iben
Spændende - min kage er i ovnen nu, på 180 grader varmluft - kan ikke finde information om hvor varm ovnen skal være 😅
Kirsten Grønlund
Vedr.Opskrift på omvendt ferskenkage med søde ferskner:
Når du skriver “serveres straks” - betyder det så, at man ikke kan bage kagen 3 timer inden servering?
B h
Kirsten
Rakel Seneca
Hej Kirsten
Tak for din besked.
Kagen smager rigtig lækkert friskbagt og lun, men jeg vil dog sige at den stadig holder sig saftig og lækker også 3 timer inden servering. Så du kan sagens lave den i god tid og enten servere den kold eller lige lune den i ovnen i et par minutter før servering.
Venlig hilsen
Rakel
Alice Brønden
Ferskenkagen hedder også
Tarte Tatin