Opskrift på verdens bedste squashkage, der laves en økologisk squash. Squashkagen bliver svampet og saftig - præcist som den skal være.
Squashkage er en klassisk kage, der dog er mange varianter af. Nogle bruger olie, andre smør. Mængden af squash kan varieres, og nogle foretrækker squashkagen med ostecreme på toppen som den klassiske gulerodskage med ostecreme - andre vil have kagen som den er.
Her er mit bud på den lækre kage med økologisk squash.
Squashkagen bages i en springform med en diameter på 18 centimeter, og der er nok til 6-8 personer.
Til verdens bedste squashkage skal du bruge:
100 gram rørsukker
3 teskefulde vaniljesukker
2 æg
60 gram blødt smør
2 deciliter sødmælk
2 teskefulde kanel
2 teskefulde bagepulver
En halv teskefuld kardemomme
250 gram hvedemel
En knivspids fint salt
250 gram squash
2 spiseskefulde hvedemel
Lidt mandelflager og hasselnøddeflager
Sådan bager du verdens bedste squashkage:
Kom rørsukker i en skål med vaniljesukker og æg, og pisk æggemassen luftig. Brug gerne en elpisker.
Læg nu elpiskeren væk, og rør det bløde smør i sammen med mælk.
250 gram hvedemel vejes af i en anden skål, og blandes godt med kanel, bagepulver, kardemomme og lidt fint salt.
Sigt nu melblandingen ned i dejen, og rør den sammen med en dejskraber, så der ikke længere er klumper i dejen.
Riv squash på den grove side af et rivejern, klem lidt af vandet fra squashen ved at klemme den i hånden. Kom squash i en skål sammen med to spiseskefulde hvedemel. Bland det rundt, og vend nu den revne squash i dejen.
Smør en springform med en diameter på 18 centimer med rigeligt smør, og hæld dejen i.
Drys lidt mandelflager og hasselnøddeflager over.
Bag nu squashkagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 45 minutter.
Stik i den med en kødnål for at tjekke at den er færdig. Der må ikke hænge dej fast. Giv eventuelt kagen nogle få minutter mere i ovnen.
Lad squashkagen køle lidt af inden udskæring. Serveres med creme fraiche eller flødeskum.