Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Banankage er en af de mest populære kager hos både børn og voksne. Og det forstår man godt.
Den milde banansmag klæder kagen perfekt, og de modne bananer er med til at give en fyldig kage.
Husk at det smeltede smør lige skal køles af inden du laver dejen, og husk også at røre dejen sammen med en vis forsigtighed. Du må altså ikke piske dejen efter bagepulveret er kommet i.
Ellers kan du risikere at banankagen falder sammen på midten. Skulle det ske ødelægger det ikke smagen, men det er ærgerligt med en banankage, der har et hul i midten.
Lad også være med at åbne ovnlågen under bagningen, da det også kan få banankagen til at klappe sammen. Men bortset fra det, så er det en meget nem opskrift.
Nederst har jeg skrevet lidt mere udførligt om, hvordan du undgår at banankagen falder sammen i ovnen.
Opskriften giver en banankage, hvor der er nok til 4-6 personer.
Opskrift på banankage
Ingredienser
- 100 gram smør smeltet, afkølet
- 3 æg
- 175 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 125 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver
- 160 gram banan svarende til ca. to bananer
Sådan gør du
- Start med at smelte smør i enten en lille gryde eller mikroovn, hvorefter smørret køles ned.
- Forvarm ovnen til 180 °C almindelig over- og undervarme, sæt en rist nederst i ovnen.
- Æg piskes sammen med sukker og vaniljesukker, og det tager cirka fem minutter, da æggemassen skal være lys og luftig. Brug røremaskine med piskeris eller elpisker.
- Hvedemel vejes af med bagepulver, og det må ikke piskes i dejen, men skal blot forsigtig vendes i sammen med det smeltede og afkølede smør. Brug gerne en dejskraber til det.
- Moden banan moses, og du skal bruge cirka 160 gram, hvilket svarer til ca. to modne bananer. Vendes ligeledes forsigtigt i dejen uden at slå for meget luft ud. Men det er også vigtigt at dejen er samlet, så der ikke er klumper af mel tilbage.
- Beklæd en form med bagepapir (eller smør den), og fordel dejen. Denne banankage passer til en 1-liters form.
- Stil din banankage ind i ovnen, og her skal den have cirka 50 minutter. Stik i den for at sikre kagen er gennembagt, men det plejer at passe med 50 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte banankage tages op af formen og køler ned på en rist. Derefter kan du vende kagen så bunden vender i vejret, og fjerne bagepapiret.
Nu kan du nyde din banankage som den er, eller pynte den med chokolade.
Her smeltes ca. 100 gram chokolade, som derefter fordeles over kagen. Lad lige chokoladen sætte sig inden du begynder at skære skiver.
Her kan du læse hvorfor bananer er så sunde.
Sådan undgår du at din banankage falder sammen
Det kan desværre ske, at din banankage falder sammen mens den bages i ovnen. Eller lige efter kagen er kommet ud af ovnen.
Det kan der være mange gode forklaringer på, uden det dog er let at angive den præcise årsag.
Men her får du lige fem gode råd, der er værd at huske når du bager banankage. Så er du i hvert fald godt på vej.
- Bag altid ved over- og undervarme. Min erfaring er, at banankagen falder nemmere sammen hvis du bager den ved varmluft. Husk også at bage kagen nok.
- Åbn ikke ovnlågen mens kagen er i ovnen.
- Brug ikke mere bagepulver end angivet i opskriften. Vend det sammen med melet, hvorefter det forsigtigt vendes i dejen. Her må du ikke piske!
- Tjek også at bagepulveret ikke er for gammelt. Så ryger effekten nemlig, og det er ikke så godt.
- Sørg for at æg og smør hverken er for koldt eller for varmt. Tag æggene ud af køleskabet i god tid, og lad det smeltede smør køle af. Her er endnu en mulig fejlkilde til at banankagen klasker sammen.
Her er mere indhold til dig:
Bananfluer - med denne fælde slipper du af med dem
Spørgsmål og svar
Der kan være flere årsager. For meget bagepulver, for kolde æg, gammelt bagepulver, brug af varmluft eller at ovnlågen har været åbnet.
Kom ikke for meget banan i kagen, og jeg plejer at bruge omkring 100 gram til denne opskrift.
Det afhænger blandt andet af din ovns varme, men omkring 50 minutter plejer at passe fint.
Den er helt vidunderlig
En af de beste bannankager jeg har smagt. Den er lækker svampet(fantastisk konsistens) vh sif😊