Min bedste opskrift på bananmuffins, der laves med eller uden chokolade. Muffins med banan er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Bananmuffins er en af de mest populære muffins, og det er ikke uden grund, at de lækre kager med banan et stort hit.
Dels smager muffins med banan super godt, og samtidig kan du have færdige kager på under en halv time. Inklusiv det hele.
Denne opskrift giver dig luftige og svampede muffins, der både er fyldige i smag og konsistens. Og så altså er meget nemme at bage.
Opskriften giver 12 bananmuffins.
Opskrift på bananmuffins
Ingredienser
- 125 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 æg
- 200 gram hvedemel
- 2 teskefulde bagepulver
- 100 gram smør blødt
- 2 bananer
- 60 gram mørk chokolade med 70% kakao
Sådan gør du
- Sukker, vaniljesukker og æg piskes luftigt. Du kan eventuelt bruge røremaskine med påmonteret piskeris. Eller en almindelig elpisker.
- Hvedemel vejes af i en anden skål og blandes med bagepulver.
- Smør blødgøres, og det er vigtigt, at det er helt blødt, dog uden at være alt for smeltet. Blødgør eventuelt smør i mikroovn.
- Bananerne moses med en gaffel, og de bedste bananmuffins får du, hvis du anvender meget modne bananer.
- Hak chokoladen groft.
- Tag skålen af røremaskinen eller læg elpiskeren væk. Herfra skal du blot vende ingredienserne i dejen, gerne med en dejskraber.
- Vend først hvedemel og bagepulver i æggemassen, og derefter det bløde smør. Dernæst de mosede bananer og chokoladen. Vend dejen forsigtigt rundt, men sørg for at den er ensartet, så der ikke er lommer af hvedemel tilbage.
- Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme. Læg dejen i formene med en spiseske, eller kom muffinsdejen i frysepose, klip et hul i hjørnet, og sprøjt den i.
- Bag de lækre bananmuffins i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Prik i dem med en strikkepind, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de færdige. Hvis ikke, skal de blot have et par minutter mere. Det afhænger af din ovn.Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte bananmuffins køles lidt af på en rist.
Og så kan du roligt fryse de færdigbagte banan muffins ned, men vent med at pynte dem til de tages op igen.
Se flere opskrifter
Bananmuffins med glasur
Pynt eventuelt de afkølede bananmuffins med lidt glasur med kakao.
100 gram flormelis røres ud i en smule kogende vand sammen med en stor spiseskefuld kakao.
Rør glasuren godt ud, så den bliver blank.
Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne, og pynt kagerne. Det er både flot og lækkert.
Du kan også kagerne med frosting, og her kan du se hvordan du både laver frosting og glasur.
Banan muffins uden chokolade
I denne opskrift har jeg kommet 60 gram chokolade i, fordi jeg synes det er en passende mængde.
Kommer man mere chokolade i, synes jeg den let overtager smagen i kagerne, så derfor skal der efter min mening ikke mere i.
Vil du lave bananmuffins uden chokolade, ja undlader du blot den mørke chokolade.
Fremgangsmåden er ellers den samme.
Muffins med banan og kanel
Du kan også lave disse bananmuffins med kanel.
Her skal du blot tilsætte en teskefuld stødt kanel, og ellers følge opskriften.
Igen skal du passe på med, at mængden af kanel ikke helt overtager smagen.
Muffins med banan og kardemomme
Bananmuffins med kardemomme er en anden populær variant, og her tilsættes blot en lille teskefulde kardemomme til dejen.
Du kan selvfølgelig variere opskriften på tværs af ingredienserne, så du eventuelt kommer kardemomme i dejen, men undlader chokolade.
Eller bruger kanel og kardemomme sammen, så det er helt op til dig.
Med olie
Du kan også nemt lave bananmuffins med olie. Hvilket jo samtidig er opskriften på muffins med banan uden smør.
Her skal du anvende knap en deciliter rapsolie, der så erstatter smør i opskriften.
Fremgangsmåden er den samme med olie som med smør.
Muffins med banan uden æg
Vil du lave banamuffins uden æg, så er dette også ret nemt at gøre.
Fremgangsmåden er så lidt anderledes. Du starter nemlig med at røre sukker luftigt sammen med blødt smør, hvorefter du rører cirka en deciliter yoghurt i.
Derefter vendes de øvrige ingredienser i dejen, og bagetiden er den samme.
Lone klarholt
Kunne man kombinere banan og nutella…..er det prøvet?.
Olevina
Lækre muffins. Jeg valgte at lave muffins til et stort arrangement. Gangede det op til 50 stk. Da jeg var lidt nervøs for at de ville kravle over kanten af formene, så endte det med at strække til godt 60 stk. Så var der heldigvis lidt smagsprøver. Jeg valgte med vanillie og uden chokolade.
Eva
vi er ikke vilde med denne opskrift da vi følte kagerne blev tørre i det som om der var for meget mel i og der manglede noget væde.
Eva og Kasper
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Tak for tilbagemelding - måske er de blevet bagt lidt for meget - det kan være jeres ovn varmer mere. Jeg synes ikke de plejer at være tørre 🙂
Alt det bedste
Holger