• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bananbrød - lækkert og populært brød bagt med banan

Bananbrød - lækkert og populært brød bagt med banan

billederesultat for bananbrød
4.8 fra 142 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. juni 2025 - Udgivet: 19. september 2023

Prøv lige dette lækre og nemme bananbrød, der simpelthen smager himmelsk. Det mener brugerne på Madens Verden også, og de har bagt det mange gange.

Bananbrødet bages med modne bananer, der gør det svampet og samtidig betyder det, at brødet kan holde sig frisk i flere dage.

Du kan i øvrigt også hakke 40 gram mørk chokolade, og komme det i dejen. Opskriften giver et brød, hvor der er nok til mindst seks personer.

Indhold
  • Bananbrød
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Verdens bedste banankage
  • Bananmuffins
  • Bananpandekager
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Banankage med chokolade
  • Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for bananbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananbrød

4.83 fra 142 stemmer
Bananbrød er bagværk, der er en mellemting mellem brød og kage. Nem at bage og med masser af bananer. Kan evt. spises i skiver med Nutella.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 75 g smør - meget blødt
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt, valgtfrit
  • 0,5 tsk ingefær - stødt, valgfrit
  • 3 bananer - skal være modne

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Rørsukker og meget blødt smør vejes af i en skål, og piskes grundigt sammen til en næsten luftig masse. Brug gerne en elpisker. Pisk derefter æg i et ad gangen.
  3. Vej hvedemel af i en anden skål, og blandt melet sammen med bagepulver, vaniljesukker, kanel, kardemomme og ingefær. Du kan som sagt undvære kardemomme og ingefær, men jeg syndes de to krydderier er med til at give bananbrødet en mere varm smag.
  4. Læg elpiskeren væk, og med en dejskraber vendes mel og krydderier ind i æggemassen.
  5. Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i dejen til sidst.
  6. Fordel dejen i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg vil anbefale brug af bagepapir, da bananbrødet så er nemmere at få op og skære ud.
  7. Bag brødet midt i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt et træspyd ind i midten, og hvis dejen ikke hænger ved pinde, så er det færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 43gProtein: 6gFedt: 13gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 109mgNatrium: 295mgKalium: 271mgKostfibre: 2gSukker: 20gVitamin A: 470IUVitamin C: 5mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte bananbrød køles af inden det skæres ud. Bananbrødet pyntes eventuelt med en nem chokolade ganache.

Her koges 100 gram fløde op, og køles derefter ned til ca. 80 grader. Hak 50 gram mørk chokolade, og hæld fløden over. Rør chokoladen helt ud i mælken, hvorefter 10 gram meget blødt smør røres i.

Fordel chokolade ganachen over dit bananbrød, og drys lidt hakkede valnødder over. Lad ganachen hærde inden udskæring.

Skær bananbrødet i skiver, og nyd det til kaffen som det er. Eller smør det med Nutella eller peanutbutter. Eller læg nogle friske bær på, og dryp med honning. Mulighederne er mange.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Bananmuffins

4.7 fra 207 stemmer
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Gå til opskrift
billede med bananmuffins

Bananpandekager

4.7 fra 248 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Gå til opskrift
bananpandekager

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Banankage med chokolade

4.9 fra 12 stemmer
Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Gå til opskrift
banankage med chokolade

Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

4.7 fra 40 stemmer
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Gå til opskrift
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan

FAQ

Hvad er bananbrød?

Bananbrød er en kage-lignende formkage, der bages i brødform og indeholder mosede, modne bananer, sukker, æg, mel, smør eller olie. Den er ofte tilsat krydderier, nødder eller chokolade. Det er ikke et "brød" som rugbrød – det er mere som en banankage.

Hvad er forskellen på bananbrød og banankage?

Forskellen er ikke stor. Bananbrød er typisk lidt mindre sødt, bagt i brødform og har en lidt tættere og fugtig krumme. Men i praksis er det stort set det samme – navnene bruges ofte om hinanden.

Hvilke bananer er bedst til bananbrød?

Brune, modne bananer – gerne med mørke pletter. Jo mere modne, jo sødere og mere smag. Undgå grønne bananer – de er for stivelsesholdige og smagsløse.

Kan man fryse bananbrød?

Ja! Bananbrød egner sig rigtig godt til frysning. Skær det i skiver og frys skiverne enkeltvis. Eller frys hele brødet (pakket godt ind).
Tø op ved stuetemperatur eller lun i ovn/rister.

Hvor længe holder bananbrød?

Ved stuetemperatur: 2–3 dage (pakket ind).
I køleskab: op til 5–6 dage.
I fryser: op til 3 måneder.

Kan man bage bananbrødet som muffins?

Ja, det kan du sagtens. Fordel dejen i muffinform og bag ca. 20–25 minutter ved 180 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    juni 06, 2024 at 11:09 am

    Der skal klart mere mel i dejen, da den er enormt flydende og bliver alt for klæg i midten også selvom den bliver bagt næsten en time i ovnen.
    Lidt ærgerligt når man skulle servere til gæster🙈

    Svar
  2. Fatima

    februar 18, 2024 at 9:50 pm

    Hej, har du prøvet at lave bananbrøddet i muffin form? Hvis ja, hvor længe skal det så have i ovnen?

    Svar
  3. Majbritt Hansen

    august 05, 2023 at 7:24 pm

    Hej jeg har bagt denne skønne banan brød og jeg vil nu høre om jeg kan fryse brødet vh majbritt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2023 at 7:31 pm

      Hej Majbritt
      Det lyder godt - og jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Astrid

    februar 13, 2023 at 5:04 pm

    Hej.

    Lækker banan brød/ kage. Jeg måtte dog tilsætte 100 gram mere mel end opskriften nævner , da det ellers blev en ret flydende dej. Lækkert med krydderierne.
    Tak for opskriften.

    Svar
  5. Charlotte

    juli 22, 2022 at 6:26 pm

    Kære Holger, tak for super lækker opskrift, som nu er favoritten herhjemme og skal serveres til fødselsdag på tirsdag. Spørgsmål, kan det færdigbagte bananbrød fryses? Kærligst Charlotte

    Svar
  6. Charlotte

    august 09, 2021 at 8:35 pm

    Det lykkes ikke helt for mig… Fulgte opskriften til punkt og prikke (tilføjede lidt nutella-klatter indvendigt), men alligevel er brødet ikke tæt på færdigt efter 45 min. ved 180 g. varmluft.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 10, 2021 at 5:53 am

      Hej Charlotte
      Tak for din tilbagemelding, og min erfaring, at der kan være overraskende stor forskel på hvordan ovne varmer. Jeg har prøvet at bage den samme kage i to ovne, hvor den ene var færdig efter 35 minutter - mens den anden skulle have en time. Så det kan åbenbart variere en hel del. Derfor skal man altid lige tjekke om kagen er klar - og ellers give den lidt mere. Som i dit tilfælde her 🙂
      Håber ellers at dit bananbrød smagte fint!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Anne

    juli 10, 2021 at 12:25 pm

    Mega lækkert bananbrød og en god ide til at få brugt overmodne bananer. De kan sagtens bruges selvom de er helt mørkebrune. Jeg bruger ca. 25 gram hvedeklid sammen med med 100 gram hvedemel, så bliver brødet lidt mere "groft" og så putter jeg en håndfuld hakkede valnødder i dejen, det synes jeg er rigtig godt.

    Svar
  8. Cille

    juli 05, 2021 at 6:52 pm

    Nemt og lækkert

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2021 at 10:13 pm

      Tusind tak, Cille - og god sommer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Nora og Klara

    april 17, 2021 at 10:36 pm

    Du har gjordt det igen Holger!! Dette er endnu en af dine fantastisktiske opskrifter, din superhelt. Banan-brødet er "mhh", og ganachen er "åhh".

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2021 at 8:39 am

      Hej Nora og Klara
      Tusind tak - det er skønt at høre I ku' li' bananbrødet 🙂
      Fortsat god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Camilla B

    marts 27, 2021 at 3:39 pm

    Virkeligt lækkert bananbrød! Med samtlige krydderier i, kan varmt anbefales. Der røg en lille håndfuld chokoladeknapper i og bagt på grillen. Mums siger ungerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2021 at 3:55 pm

      Hej Camilla
      Tusind tak - det er super dejligt at høre. Og altid rart når man har et par modne bananer liggende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required