Prøv lige dette lækre og nemme bananbrød, der simpelthen smager himmelsk. Det mener brugerne på Madens Verden også, og de har bagt det mange gange.
Bananbrødet bages med modne bananer, der gør det svampet og samtidig betyder det, at brødet kan holde sig frisk i flere dage.
Du kan i øvrigt også hakke 40 gram mørk chokolade, og komme det i dejen. Opskriften giver et brød, hvor der er nok til mindst seks personer.
Indhold

Bananbrød
Ingredienser
- 75 g rørsukker - eller alm. sukker
- 75 g smør - meget blødt
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme - stødt, valgtfrit
- 0,5 tsk ingefær - stødt, valgfrit
- 3 bananer - skal være modne
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Rørsukker og meget blødt smør vejes af i en skål, og piskes grundigt sammen til en næsten luftig masse. Brug gerne en elpisker. Pisk derefter æg i et ad gangen.
- Vej hvedemel af i en anden skål, og blandt melet sammen med bagepulver, vaniljesukker, kanel, kardemomme og ingefær. Du kan som sagt undvære kardemomme og ingefær, men jeg syndes de to krydderier er med til at give bananbrødet en mere varm smag.
- Læg elpiskeren væk, og med en dejskraber vendes mel og krydderier ind i æggemassen.
- Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i dejen til sidst.
- Fordel dejen i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg vil anbefale brug af bagepapir, da bananbrødet så er nemmere at få op og skære ud.
- Bag brødet midt i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt et træspyd ind i midten, og hvis dejen ikke hænger ved pinde, så er det færdigbagt.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Det færdigbagte bananbrød køles af inden det skæres ud. Bananbrødet pyntes eventuelt med en nem chokolade ganache.
Her koges 100 gram fløde op, og køles derefter ned til ca. 80 grader. Hak 50 gram mørk chokolade, og hæld fløden over. Rør chokoladen helt ud i mælken, hvorefter 10 gram meget blødt smør røres i.
Fordel chokolade ganachen over dit bananbrød, og drys lidt hakkede valnødder over. Lad ganachen hærde inden udskæring.
Skær bananbrødet i skiver, og nyd det til kaffen som det er. Eller smør det med Nutella eller peanutbutter. Eller læg nogle friske bær på, og dryp med honning. Mulighederne er mange.
Flere inspirerende opskrifter:
Verdens bedste banankage
Bananmuffins
Bananpandekager
Verdens bedste chokoladekage
Banankage med chokolade
Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
FAQ
Bananbrød er en kage-lignende formkage, der bages i brødform og indeholder mosede, modne bananer, sukker, æg, mel, smør eller olie. Den er ofte tilsat krydderier, nødder eller chokolade. Det er ikke et "brød" som rugbrød – det er mere som en banankage.
Forskellen er ikke stor. Bananbrød er typisk lidt mindre sødt, bagt i brødform og har en lidt tættere og fugtig krumme. Men i praksis er det stort set det samme – navnene bruges ofte om hinanden.
Brune, modne bananer – gerne med mørke pletter. Jo mere modne, jo sødere og mere smag. Undgå grønne bananer – de er for stivelsesholdige og smagsløse.
Ja! Bananbrød egner sig rigtig godt til frysning. Skær det i skiver og frys skiverne enkeltvis. Eller frys hele brødet (pakket godt ind).
Tø op ved stuetemperatur eller lun i ovn/rister.
Ved stuetemperatur: 2–3 dage (pakket ind).
I køleskab: op til 5–6 dage.
I fryser: op til 3 måneder.
Ja, det kan du sagtens. Fordel dejen i muffinform og bag ca. 20–25 minutter ved 180 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anne
Der skal klart mere mel i dejen, da den er enormt flydende og bliver alt for klæg i midten også selvom den bliver bagt næsten en time i ovnen.
Lidt ærgerligt når man skulle servere til gæster🙈
Fatima
Hej, har du prøvet at lave bananbrøddet i muffin form? Hvis ja, hvor længe skal det så have i ovnen?
Majbritt Hansen
Hej jeg har bagt denne skønne banan brød og jeg vil nu høre om jeg kan fryse brødet vh majbritt
Holger Rørby Madsen
Hej Majbritt
Det lyder godt - og jo, det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Astrid
Hej.
Lækker banan brød/ kage. Jeg måtte dog tilsætte 100 gram mere mel end opskriften nævner , da det ellers blev en ret flydende dej. Lækkert med krydderierne.
Tak for opskriften.
Charlotte
Kære Holger, tak for super lækker opskrift, som nu er favoritten herhjemme og skal serveres til fødselsdag på tirsdag. Spørgsmål, kan det færdigbagte bananbrød fryses? Kærligst Charlotte
Charlotte
Det lykkes ikke helt for mig… Fulgte opskriften til punkt og prikke (tilføjede lidt nutella-klatter indvendigt), men alligevel er brødet ikke tæt på færdigt efter 45 min. ved 180 g. varmluft.
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Tak for din tilbagemelding, og min erfaring, at der kan være overraskende stor forskel på hvordan ovne varmer. Jeg har prøvet at bage den samme kage i to ovne, hvor den ene var færdig efter 35 minutter - mens den anden skulle have en time. Så det kan åbenbart variere en hel del. Derfor skal man altid lige tjekke om kagen er klar - og ellers give den lidt mere. Som i dit tilfælde her 🙂
Håber ellers at dit bananbrød smagte fint!
Alt det bedste
Holger
Anne
Mega lækkert bananbrød og en god ide til at få brugt overmodne bananer. De kan sagtens bruges selvom de er helt mørkebrune. Jeg bruger ca. 25 gram hvedeklid sammen med med 100 gram hvedemel, så bliver brødet lidt mere "groft" og så putter jeg en håndfuld hakkede valnødder i dejen, det synes jeg er rigtig godt.
Cille
Nemt og lækkert
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Cille - og god sommer 🙂
Alt det bedste
Holger
Nora og Klara
Du har gjordt det igen Holger!! Dette er endnu en af dine fantastisktiske opskrifter, din superhelt. Banan-brødet er "mhh", og ganachen er "åhh".
Holger Rørby Madsen
Hej Nora og Klara
Tusind tak - det er skønt at høre I ku' li' bananbrødet 🙂
Fortsat god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Camilla B
Virkeligt lækkert bananbrød! Med samtlige krydderier i, kan varmt anbefales. Der røg en lille håndfuld chokoladeknapper i og bagt på grillen. Mums siger ungerne.
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Tusind tak - det er super dejligt at høre. Og altid rart når man har et par modne bananer liggende 🙂
Alt det bedste
Holger