Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
Måske har du også undret dig over hvad ganache er, hvordan man laver den og hvad man egentlig kan bruge sådan en chokolade ganache til.
Og så er du landet det helt rigtige sted, for her får du opskriften på den bedste ganache og alt hvad du ellers skal vide om den.
Hvad er ganache?
Ganache er egentlig blot en chokoladecreme, som du kan anvende til utallige ting.
Jeg bruger den først og fremmest til at overtrække kager med eller som pynt på chokolademuffins.
Men den er også uundværlig når du laver fyldte chokolader.
Her skal ganachen helst smages til med eksempelvis rom, likør, cognac, appelsinolie eller lignende. Alt efter eget ønske.
Til brug på kager anvendes grundopskriften her.
Opskrift på ganache
Ingredienser
- 100 gram fløde piskefløde
- 160 gram mørk chokolade
- 40 gram smør
Sådan gør du
- Chokoladen hakkes groft på et skærebræt. Det skal ikke være alt for groft, men du behøver heller ikke hakke chokoladen voldsomt fint. Kom chokoladen i en skål.
- Fløden kommes i en lille gryde, hvorefter den koges op. Lad fløden koge et minuts tid.
- Tag gryden af kogepladen, og lad den køle ned til cirka 80 grader. Brug evt. et stegetermometer.
- Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt massen sammen.
- Tilsæt smør, og det skal altså være blødt smør, der har stået fremme ved stuetemperatur i en halv times tid.
- Rør din chokolade ganache sammen - den skal være blank.
Næringsindhold
Noter
Nu er den færdige chokolade ganache klar til brug.
Skal den smøres ud på en kage, kan du lade den køle af indtil den har en passende konsistens.
Og så skal den sprøjtes ud via en sprøjtepose med stjernetyl som pynt, ja så skal den køles endnu længere ned i temperatur.
Du kan som sagt tilsætte forskellige slags smag til chokoladeganachen. Her passer 1-2 spiseskefulde cognac, rom eller likør godt, men prøv også med en stærk kaffe, krydderier eller frugtolier. Eksempelvis appelsin.
Se også hvordan du finder den bedste chokolade i vores smagstest af mørk chokolade.
Vild med chokolade? Se mere indhold her:
monty
hvor meget ganache bruges normalt til en lagkage af normal købestørrelse som overtræk?
Kathrine
hvor meget kommer der ud af opskriften?
Anette
Kan man piske det luftigt?