Her er opskriften pÄ alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks mÄske mest kendte og populÊreste. Kagen er nem at bage og med en lÊkker glasur.
Alletiders mumse chokoladekage er blevet en populÊr klassiker i Danmark, og chokoladekagen er da ogsÄ bÄde nem at lave og meget lÊkker.
Kagen kommer Helle Brodt Hansen i SorÞ, og jeg har fÄet lov til at bringe opskriften her pÄ Madens Verden.
Faktisk er opskriften fra Helles farfar, der havde en bagerbutik, og resten er, som man siger, historie.
Navnet "alletiders mumse chokoladekage" skyldes egentlig Helle Brodt Hansens storebror. Han syntes nemlig at kagen var "mums", og derfra kommer sÄ navnet pÄ den populÊre chokoladekage.
Opskriften er beregnet til mindst 10 personer.
Chokoladekagen er i Ăžvrigt fremragende at fryse ned. Ja, det bliver den faktisk kun bedre af.
Opskrift pÄ alletiders mumse chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
Tryk pÄ antal stjerner for at bedÞmme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
SÄdan gÞr du
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
- Vej smĂžrret af i en lille gryde og smelt det derefter ved lav varme.
- RĂžr derefter kakao ud i smĂžrret.
- Hvedemel vejes af i en stor skÄl sammen med sukker, bagepulver, natron og en smule salt. Du kan med fordel sigte de tÞrre ingredienser.
- TilsÊt derefter vand og Êg til de tÞrre ingredienser, og pisk det samme med en el-pisker. TilsÊt ogsÄ det smeltede smÞr og kakao, og pisk til en ensartet dej.
- BeklĂŠd en bradepande (cirka 33 gange 23 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
- Alletiders mumse chokoladekage bages nu i 35 minutter, hvorefter den kĂžles af.
- Imens lunes sÞdmÊlk til glasur. Det mÄ ikke koge, men skal blot varmes op.
- Vej kakao af sammen med flormelis, og bland kanel i. RĂžr det sammen med den varme mĂŠlk og det meget blĂžde smĂžr, og rĂžr indtil glasuren er blank.
- HĂŠld glasuren over chokoladekagen, og lad igen kagen hvile indtil glasuren er stivnet.
Tips
Alletiders mumse chokoladekage skÊres ud i passende stykker, men lad dem ikke vÊre for smÄ.
For Helle Brodt Hansens kage er fantastisk god!
Chokoladekagen her er lavet med vand, men du kan ogsÄ bage chokoladekage med kÊrnemÊlk, som en del bagere anvender i deres opskrift. Det er den, der herunder hedder "bagerens egen opskrift".
Se ogsÄ disse opskrifter:
Guf guf kagen er super lÊkker, vi har nydt den her i pÄsken. Hilsen Ulla
Super dejligt at hĂžre, Ulla - mamge tak đ
Alt det bedste
Holger
Jeg fulgte opskriften, men den var totalt tÞr og nÊrmest uspiselig. Synes det er synd at smide den ud, sÄ den er frosset ned. Ved ikke, m jeg kan blande den op med fedtstof og evt Êg og bage igen, eller den mÄske kan spises som lagkage med smÞrcreme imellem, eller evt. anden mulighed?
Hej Mona
Tak for din tilbagemelding, og jeg ved ikke lige hvad der er gĂ„et galt. Jeg har aldrig oplevet at chokoladekagen er blevet tĂžr, men der er naturligvis forskel pĂ„ rĂ„varer. Herunder pĂ„ stĂžrrelsen af ĂŠg. Det lyder i hvert fald som om forholdet mellem mel og vĂŠske har vĂŠret forkert. Det plejer faktisk netop at vĂŠre en skĂžn og svampet chokoladekage, sĂ„ det undrer mig lidt đ
Det bedste er mÄske bare at bag en ny, selvom jeg godt kan forstÄ det er Êrgerligt at smide den ud.
Alt det bedste og atter en gang tak for din tilbagemelding.
Holger
Mums den skal afprĂžves đđđ
Den har jeg ogsÄ lavet nogle gange, virkelig god.
Manden beder mig ALTID om at lave den til hans arbejde i tide og utide.... đ€Ł đ€Ł đ€Ł
Det er bare den bedste opskrift pĂ„ chokoladekageđ
Min ynglingschokoladekage. Jeg vender tilbage til den gang pÄ gang.
Jeg tilfĂžjer dog vanilliesukker til dejen og erstatter kanel med vanilliesukker.
Den er SĂ LĂKKER đmin favorit kage ,og super hurtig at mikse sammen .
Den bedste chokoladekage, den smager fantastisk đđ
Den kan holde sig frisk i flere dage - hvis den nĂ„r det!! đ
Bagte den i gĂ„r og kan varmt anbefale den đ
LĂŠste det som Numse chokoladekage đđđđđ
Den er helt sikker lĂŠkker, men jeg har altsĂ„ aldrig forstĂ„et, hvordan man kan kalde en kage for en chokoladekage, nĂ„r der ikke er chokolade i đł
Hvordan kan den kaldes chokoladekage, nĂ„r der ikke skal chokolade i? đ„Žđ
Virkelig lĂŠkker, er spĂŠndt pĂ„ hvordan den udvikler sig i kĂžler/fryser đ jeg er dog ikke rigtig fan af kanel i glasuren, men det kan jeg jo bare undlade nĂŠste gang. Tak for opskriften đ„§
Hej Holger
Lige en opdatering: har prĂžvet din fantastiske opskrift, og har skiftet sukkeret ud med 130g Perfict Fit. Det blev en super lĂŠkker kage.
Perfict Fit skal blandes sammen med tÞrre ingredienser, og det kunne lade sig gÞre i din opskrift. Vil meget gerne have flere opskrifter hvor dette er en mulighed - det er jo tit, hvor man skal piske Êg og sukker eller smÞr og sukker sammen og det gÄr ikke med Perfect Fit.
De bedste hilsner Sanne
Den ser fantastisk lÊkker ud - men, der er rigtig meget sukker i, han man fÄ ligesÄ lÊkker kage ved at reducere sukkeret? Hvis, hvor meget kan jeg reducere?
Dbh Sanne
Hej Sanne
Tak for det, og chokoladekagen er fantastisk god. Jo, du har ret, der er ret meget sukker i den, og du kan da godt prÞve at sÊtte mÊngden ned til det halve, men det bliver selvfÞlgelig ogsÄ en lidt anden kage. Glasuren indeholder ogsÄ meget sukker, men den er ogsÄ en del af oplevelsen.
Tror jeg prĂžve at udvikle en chokoladekage nĂŠsten uden sukker. SĂ„ mĂ„ vi se hvordan det gĂ„r đ
De bedste hilsner
Holger