Her er opskriften på alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks måske mest kendte og populæreste. Kagen er nem at bage og med en lækker glasur.
Alletiders mumse chokoladekage er blevet en populær klassiker i Danmark, og chokoladekagen er da også både nem at lave og meget lækker.
Kagen kommer Helle Brodt Hansen i Sorø, og jeg har fået lov til at bringe opskriften her på Madens Verden.
Faktisk er opskriften fra Helles farfar, der havde en bagerbutik, og resten er, som man siger, historie.
Navnet "alletiders mumse chokoladekage" skyldes egentlig Helle Brodt Hansens storebror. Han syntes nemlig at kagen var "mums", og derfra kommer så navnet på den populære chokoladekage.
Opskriften er beregnet til mindst 10 personer.
Chokoladekagen er i øvrigt fremragende at fryse ned. Ja, det bliver den faktisk kun bedre af.
Opskrift på alletiders mumse chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
- Vej smørret af i en lille gryde og smelt det derefter ved lav varme.
- Rør derefter kakao ud i smørret.
- Hvedemel vejes af i en stor skål sammen med sukker, bagepulver, natron og en smule salt. Du kan med fordel sigte de tørre ingredienser.
- Tilsæt derefter vand og æg til de tørre ingredienser, og pisk det samme med en el-pisker. Tilsæt også det smeltede smør og kakao, og pisk til en ensartet dej.
- Beklæd en bradepande (cirka 33 gange 23 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
- Alletiders mumse chokoladekage bages nu i 35 minutter, hvorefter den køles af.
- Imens lunes sødmælk til glasur. Det må ikke koge, men skal blot varmes op.
- Vej kakao af sammen med flormelis, og bland kanel i. Rør det sammen med den varme mælk og det meget bløde smør, og rør indtil glasuren er blank.
- Hæld glasuren over chokoladekagen, og lad igen kagen hvile indtil glasuren er stivnet.
Tips
Alletiders mumse chokoladekage skæres ud i passende stykker, men lad dem ikke være for små.
For Helle Brodt Hansens kage er fantastisk god!
Chokoladekagen her er lavet med vand, men du kan også bage chokoladekage med kærnemælk, som en del bagere anvender i deres opskrift. Det er den, der herunder hedder "bagerens egen opskrift".
Se også disse opskrifter:
Hej Holger
Lige en opdatering: har prøvet din fantastiske opskrift, og har skiftet sukkeret ud med 130g Perfict Fit. Det blev en super lækker kage.
Perfict Fit skal blandes sammen med tørre ingredienser, og det kunne lade sig gøre i din opskrift. Vil meget gerne have flere opskrifter hvor dette er en mulighed - det er jo tit, hvor man skal piske æg og sukker eller smør og sukker sammen og det går ikke med Perfect Fit.
De bedste hilsner Sanne
Hej Sanne
Tak for det, og chokoladekagen er fantastisk god. Jo, du har ret, der er ret meget sukker i den, og du kan da godt prøve at sætte mængden ned til det halve, men det bliver selvfølgelig også en lidt anden kage. Glasuren indeholder også meget sukker, men den er også en del af oplevelsen.
Tror jeg prøve at udvikle en chokoladekage næsten uden sukker. Så må vi se hvordan det går 🙂
De bedste hilsner
Holger
Den ser fantastisk lækker ud - men, der er rigtig meget sukker i, han man få ligeså lækker kage ved at reducere sukkeret? Hvis, hvor meget kan jeg reducere?
Dbh Sanne