Chokolademuffins skal være store, svampede og lækre, og det er præcist hvad disse chokolade muffins er, da de bages med yoghurt. Tid: 25 min.
Chokolademuffins er en af de mest populære kager, og ikke uden grund.
Her er min bedste opskrift på chokolade muffins, der er bagt med en god mængde kakao, og som har den helt rigtige smag og konsistens. Og du skal blandt andet anvende yoghurt.
Netop fordi muffins ikke skal hæve, ja så er de jo hurtige at bage hvis du pludselig får gæster eller bare lyst til en god kage. Faktisk kan du bage muffins med chokolade på bare 25 minutter. Alt inklusive.
Et godt tip til bagning af muffins med kakao er, at komme en sjat appelsinsaft i dejen.
Appelsinen passer perfekt sammen med chokoladen, men du skal ikke være bange for at kagerne kommer til at smage for meget af appelsin. For det sker ikke.
Men du får også lækre muffins uden appelsinsaften, så det er op til dig.
Opskriften giver 12 store chokolademuffins.
Opskrift på chokolademuffins
Chokolademuffins - nem og lækker opskrift på 25 min.
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 300 gram hvedemel
- 50 gram kakao
- 10 gram bagepulver
- 5 gram natron
- 1 nip salt
- 200 gram bagesukker eller alm. sukker
- 275 gram yoghurt
- 1 æg
- 125 gram smør
- 3 spiseskefulde appelsinsaft (kan udelades)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt smørret i mikrobølgeovn eller en lille gryde. det skal kun lige smeltes.
- Kom æg og sukker i en skål og rør det sammen indtil sukkeret er opløst. Brug bare en grydeske. Derefter røres det bløde smør i sammen med yoghurt.
- Derefter kommes den flydende del ned i skålen med blandt andet hvedemel, og det hele røres let sammen. Dejen skal blot være samlet. Her kan du også tilsætte lidt appelsinsaft, der giver et godt modspil til kakaoen. Uden at dine chokolademuffins smager af appelsin.
- Dejen fordeles i 12 store muffinsforme, og de skal fyldes cirka ¾ op. Ikke mere fordi kagerne hæver en del under bagningen.
- Bag nu dine lækre chokolademuffins i cirka 20 minutter. Prik i dem for at mærke om de er gennembagte. Hvis der følger dej med op på en kødnål eller strikkepind, ja så skal de have lidt mere.
Muffins med chokolade
Du kan sagtens også lave chokolademuffins med chokolade, hvor kagerne så får en endnu stærkere smag af chokolade.
Her tilsætter du blot 50 gram hakket chokolade i opskriften. Altså chokoldestykker.
Du kan tage komme lidt mindre kakao i end de 50 gram, men jeg synes kagerne fint kan bære både kakao og chokolade på samme tid i denne mængde.
Chokolade muffins uden æg
Hvis du vil bage chokolademuffins uden æg er det også en nem mulighed.
Pil æggene ud af opskriften, og rør sukker og smør luftigt, hvorefter de øvrige ingredienser - minus æg - tilsættes. Kom lidt mere yoghurt i indtil du har en passende konsistens på dejen. Ikke for tynd og ikke for tyk.
Du skal også tilsætte en halv teskefuld mere bagepulver for at få kagerne luftige nok.
Uden mælk og smør
Hvis du lider af mælkeallergi og derfor ikke tåler laktosen i mælkeprodukterne, kan du lave chokolademuffins uden yoghurt/mælk og smør.
Yoghurt eller kan du erstatte med samme mængde vand eller kaffe, men smør erstattet med Becel, der er lavet af planteolier. På den måde undgår du nemt smør i dine muffins, og resultat er næsten lige så godt.
Så jo, du kan nem bage chokolademuffins uden smør og mælk eller yoghurt.
Chokolademuffins med banan
En anden populær variant er chokolademuffins med banan.
Her tilsætter du blot en stor og meget moden banan til opskriften. Mos bananen og vend den i dejen til sidst.
Chokolademuffins med banan giver mere svampede muffins, og så passer chokolade og banan jo bare perfekt sammen.
Blødende chokolademuffins
Her er en lidt mere eksklusiv opskrift på blødende chokolademuffins, der altid er et sikkert hit som dessert. Kunsten her er, at du ikke bager kagerne for længe, for så forsvinder den blødende effekt.
Her smelter du 200 gram smør ved lav varme. 200 gram mørk chokolade med en kakaoprocent på cirka 60 hakkes groft, og smeltes derefter i smørret. Tag gryden af varmen.
150 gram hvedemel sigtes ned i chokolademassen og røres rundt.
I en skål piskes fire pasteuriserede æg luftige med 150 gram sukker, hvorefter det vendes i chokolademassen. Så er dejen til dine blødende chokolademuffins klar.
Den fordeles nu i 12 muffinsforme, der sættes i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.
Her skal de bages 12-15 minutter, men den præcise bagetid afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Når jeg skriver det her, så er det fordi det er vigtigt, at du ikke overbager disse muffins. De skal jo netop have en blødende indre.
Så mærk i dem med en pind at de ikke er gennembagte, og tag dem ud i tide. Omvendt skal de selvfølgelig heller ikke være for rå.
Server blødende chokolademuffins med is, flødeskum og bær.
Jeg har anvendt pasteuriserede æg i opskriften, bare for at være på den sikre side. Men ifølge Fødevarestyrelsen skal du ikke være nervøs for at bruge friske æg, for risikoen for en salmonellaforgiftning er i dag meget lille. Det kan du læse mere om her.
Så det er op til dig selv om du vil anvende friske eller pasteuriserede æg til lige netop denne opskrift.
Med frosting
Du kan eventuelt pynte dine kakaomuffins med frosting, lidt kakaoglasur, kokos - eller hvad du nu har lyst til. Se eventuelt her hvordan du laver frosting til muffins.
Rør flormelis med lidt vand eller pasteuriseret æggehvide, som derefter straks smøres på de afkølede muffins.
Drys med kokos eller krymmel og nyd de dejlige kager.
Næringsindhold
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 380
Fedt: 26 gram
Kulhydrat: 52 gram
Protein: 5 gram
Se også opskrifter på disse lækre muffins:
Fakta om chokolademuffins
Pisk ikke dejen sammen. Rør og vend den i stedet forsigtigt sammen - blot så den netop er samlet. Så får du de fyldige og lækre muffins, der nemt brækkes i gode mundfulde.
Brug yoghurt. Det gør kagerne endnu mere svampede og yoghurten er et godt modspil i den søde kage. Tippet med yoghurt fik jeg af en bager for nogle år siden, og det fungerer godt. Yoghurt kan erstattes med samme mængde mælk.
Bag ikke dine muffins for længe. Lav prik-testen, hvor du prikker dine muffins med en strikkepind eller lignende i midten for at mærke om de er gennembagt. Er de det, ja så skal de ud af ovnen. Overbagning giver tørre muffins!
Kom med din kommentar her