Jeg elsker blåbærmuffins, og her er den bedste opskrift på muffins med blåbær. Kagerne er luftige og friske i smagen. Kan bages med friske eller frosne bær.
Her får du min nemme og dejlige opskrift på hjemmebagte blåbærmuffins med masser af blåbær.
Jeg har også anvendt bagesukker, der er lidt finere end den almindelige hvide sukker, men du kan selvfølgelig også roligt anvende den almindelige type.
Opskriften giver 12 lækre blåbærmuffins.
Opskrift på blåbærmuffins
Ingredienser
- 100 gram smør blødt
- 150 gram bagesukker eller alm. sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 æg
- 1 deciliter mælk
- 2 teskefulde bagepulver
- 200 gram hvedemel
- 150 gram blåbær
Sådan gør du
- Du skal anvende blødt smør, som enten stilles ved stuetemperatur eller snyd ved at lune smørret forsigtigt i mikrobølgeovnen. Men smørret skal IKKE smeltes.
- Kom smørret i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det luftigt. Du kan sagtens bruge dit piskeris, men en elpisker er selvfølgelig også brugbar.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen, og fra nu af skal du ikke længere piske, men blot bruge en dejskraber.
- Vend mælken ind i dejen.
- Hvedemel blandes med bagepulver, og det vendes ligeledes ind i dejen så den er helt jævn.
- Blåbær skylles, og de største bær deles i halve. Kom blåbærrene i dejen og vend det hele rundt igen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, men fyld ikke formene mere end ¾ op, da kagerne hæver under bagningen.
- Bag så de lækre blåbærmuffins ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter.
- Stik i dem med en strikkepind eller kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, skal kagerne ud af ovnen. Lad dem køle lidt af inden fortæring.
Næringsindhold
Friske blåbær er bedst
Blåbærmuffins er nogle af mine favoritkager. De er nemme at lave, og du kan både bruge friske blåbær eller dem fra frost.
Friske blåbær er dog at foretrække, men de frosne bær er skam også ok at bruge.
Se også mine muffinsopskrifter på:
Vi har brugt din opskrift og tilføjet smør Creme på toppen tak for en rigtig god opskrift
Mange tak, Emmelie - det lyder super lækkert 🙂
Alt det bedste
Holger
De er simpelthen så lækre, og nemme at lave.
Min søn på 2 år elsker dem <3