• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Rabarbermuffins - 12 luftige muffins med rabarber

Holger Rørby Madsen
Store og lækre rabarbermuffins, der er bagt med friske rabarber. Derfor kan du se de skønne stykker af rabarber øverst på kagerne, og de smager fantastisk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
  2. Opskrift på rabarbermuffins
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
4.78 fra 98 stemmer
Gå til opskrift

Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.

Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.

Når først rabarberne for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.

Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.

Opskrift på rabarbermuffins

4.8 fra 98 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Mængde: 12 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 10 gram bagepulver
  • 5 gram natron
  • 1 nip salt
  • 200 gram sukker
  • 1 æg
  • 275 gram yoghurt
  • 125 gram smør
  • 3 stængler rabarber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
  • Smør smeltet i gryde eller mikroovn.
  • Find en skål frem og vej hvedemel af sammen med bagepulver, natron og et nip salt.
  • I en anden skål vejes sukker af og røres sammen med smeltet smør og et æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter yoghurt i.
  • Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
  • Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
  • Rabarberstænglerne vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
  • Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
  • Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.

Næringsindhold

Næringsindhold
Nemme rabarbermuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
252
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
429
mg
19
%
Kalium
 
107
mg
3
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
316
IU
6
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.

Elsker du kager med rabarber, ja så kan du finde flere opskrifter på opskrifter på kager her.

Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.

Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.

Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.

Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.

Se også disse opskrifter:

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 4.3K
  • 2.1K
  • 96
  • 35
  • 31
  • 19
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Gitte Lyngby

    august 17, 2023 at 2:04 pm

    Hvor meget vejer 3 stængler rabarber? Jeg har dem udskårne i små frosne stykker.

    Svar
  2. Lone Bojesen

    maj 19, 2023 at 9:02 am

    Er yoghurten almindelig eller græsk?

    Svar
  3. Majken

    maj 06, 2023 at 11:13 pm

    Mine blev meget mørke og tørre i kanten ellers en rigtig god smag
    Kan det være en fejl de skal have 200 grader på varm luft i 20 min ?

    Svar
  4. Camilla

    maj 14, 2022 at 5:49 pm

    De ser gode ud! Kan man lave dem dagen i forvejen eller bliver de tørre?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 5:55 pm

      Hej Camilla
      Du kan sagtens lave rabarbermuffins dagen før - dagen efter kan de evt. lunes lidt i mikroovn 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Ingrid Jensen

    maj 13, 2022 at 2:21 pm

    Kan rabarbermuffins fryses ????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 7:25 am

      Hej Ingrid
      Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Kira

    juni 22, 2021 at 3:30 pm

    Glimrende muffins! Smagen er god, de ser super lækre ud, og skorpen er fin og sprød - næsten som en makron. Jeg bruge almindelige muffin-papir-forme og gav dem 15 minutter er stedet for 20.

    Svar
  7. Dina Hansen

    juni 09, 2021 at 4:10 pm

    Hvad kan man bruge i stedet for yoghurt ? Har allergi overfor mælk, kan hellere ikke bruge laktosefrie produkter.. Smørret vil jeg erstatte med olie.
    Mvh
    Dina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 09, 2021 at 5:24 pm

      Hej Dina
      Jeg tænker du kan prøve med mandelmælk - det burde kunne fungere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Dina Hansen

        juni 10, 2021 at 4:19 pm

        Hej

        Tak for svaret, har desværre også allergi overfor mandler. Kan havredrik eller rismælk anvendes ?

        Mvh
        Dina

      • Holger Rørby Madsen

        juni 10, 2021 at 8:49 pm

        Hej Dina
        Det er da absolut værd at prøve - det burde kunne fungere. God bagelyst.
        Bedste hilsner
        Holger

  8. Ida

    maj 18, 2021 at 7:36 pm

    Jeg brugte vanille skyr og almindelige muffin forme jeg fik 21 muffin ud af portionen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2021 at 8:37 am

      Hej Ida
      Dejligt tip, og det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Birtheellegaard@icloud.com

    maj 09, 2020 at 1:51 pm

    Skal yoghurten være der som et syrnet mælkeprodukt, ment som, kan jeg bruge kærnemælk i stedet? Jeg har sjældent yoghurt hjemme, men altid kærnemælk (og masser af rabarber i haven)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 09, 2020 at 6:32 pm

      Hej Birthe
      Du burde sagtens kunne anvende kærnemælk i stedet for yoghurt - men vær opmærksom på konsistensen, da kærnemælken jo er lidt tyndere. Løses ved at komme en smule mere hvedemel i - eller anvende en smule mindre kærnemælk 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Mindst holdbar til dato? Disse varer kan du spise alligevel
Havreboller - gode til madpakken »

Populært indhold lige nu

billede med risotto

Risotto - grundopskrift på den italienske klassiker

Sur-sød sauce er en klassisk sovs, som du blandt andet kan bruge til kylling, grøntsager, ris og som her til et spyd med svinekød. Saucen er utrolig nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Sur-sød sauce - opskrift til kød, kylling, grøntsager og andet

kylling i karry i ovn

Kylling i karry i ovn - opskrift på en klassiker

Koteletter i stegefedt

Stegefedt må ikke komme i vasken men hvad så?

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 98 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Mængde: 12 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!