Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.
Når først rabarberne for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.
Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.
Opskrift på rabarbermuffins
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 5 gram natron
- 1 nip salt
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 275 gram yoghurt
- 125 gram smør
- 3 stængler rabarber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
- Smør smeltet i gryde eller mikroovn.
- Find en skål frem og vej hvedemel af sammen med bagepulver, natron og et nip salt.
- I en anden skål vejes sukker af og røres sammen med smeltet smør og et æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter yoghurt i.
- Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
- Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
- Rabarberstænglerne vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
- Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
- Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.
Næringsindhold
Noter
De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.
Elsker du kager med rabarber, ja så kan du finde flere opskrifter på opskrifter på kager her.
Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.
Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.
Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.
Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.
Se også disse opskrifter:
Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift
Gitte Lyngby
Hvor meget vejer 3 stængler rabarber? Jeg har dem udskårne i små frosne stykker.