Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.
Når først rabarberne for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.
Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.
Opskrift på rabarbermuffins
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 5 gram natron
- 1 nip salt
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 275 gram yoghurt
- 125 gram smør
- 3 stængler rabarber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
- Smør smeltet i gryde eller mikroovn.
- Find en skål frem og vej hvedemel af sammen med bagepulver, natron og et nip salt.
- I en anden skål vejes sukker af og røres sammen med smeltet smør og et æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter yoghurt i.
- Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
- Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
- Rabarberstænglerne vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
- Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
- Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.
Næringsindhold
Noter
De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.
Elsker du kager med rabarber, ja så kan du finde flere opskrifter på opskrifter på kager her.
Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.
Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.
Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.
Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.
Se også disse opskrifter:
Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift

Gitte Lyngby
Hvor meget vejer 3 stængler rabarber? Jeg har dem udskårne i små frosne stykker.
Lone Bojesen
Er yoghurten almindelig eller græsk?
Majken
Mine blev meget mørke og tørre i kanten ellers en rigtig god smag
Kan det være en fejl de skal have 200 grader på varm luft i 20 min ?
Camilla
De ser gode ud! Kan man lave dem dagen i forvejen eller bliver de tørre?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Du kan sagtens lave rabarbermuffins dagen før - dagen efter kan de evt. lunes lidt i mikroovn 🙂
Alt det bedste
Holger
Ingrid Jensen
Kan rabarbermuffins fryses ????
Holger Rørby Madsen
Hej Ingrid
Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Kira
Glimrende muffins! Smagen er god, de ser super lækre ud, og skorpen er fin og sprød - næsten som en makron. Jeg bruge almindelige muffin-papir-forme og gav dem 15 minutter er stedet for 20.
Dina Hansen
Hvad kan man bruge i stedet for yoghurt ? Har allergi overfor mælk, kan hellere ikke bruge laktosefrie produkter.. Smørret vil jeg erstatte med olie.
Mvh
Dina
Holger Rørby Madsen
Hej Dina
Jeg tænker du kan prøve med mandelmælk - det burde kunne fungere 🙂
Alt det bedste
Holger
Dina Hansen
Hej
Tak for svaret, har desværre også allergi overfor mandler. Kan havredrik eller rismælk anvendes ?
Mvh
Dina
Holger Rørby Madsen
Hej Dina
Det er da absolut værd at prøve - det burde kunne fungere. God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Ida
Jeg brugte vanille skyr og almindelige muffin forme jeg fik 21 muffin ud af portionen
Holger Rørby Madsen
Hej Ida
Dejligt tip, og det er hermed givet videre 🙂
Alt det bedste
Holger
Birtheellegaard@icloud.com
Skal yoghurten være der som et syrnet mælkeprodukt, ment som, kan jeg bruge kærnemælk i stedet? Jeg har sjældent yoghurt hjemme, men altid kærnemælk (og masser af rabarber i haven)
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Du burde sagtens kunne anvende kærnemælk i stedet for yoghurt - men vær opmærksom på konsistensen, da kærnemælken jo er lidt tyndere. Løses ved at komme en smule mere hvedemel i - eller anvende en smule mindre kærnemælk 🙂
De bedste hilsner
Holger