Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.
Når først rabarberne for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.
Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.
Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.
Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.
Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.
Opskriften giver 12 store og lækre muffins med friske rabarber.
Opskrift på rabarbermuffins
Rabarbermuffins - 12 luftige muffins med rabarber
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
- Smør smeltet i gryde eller mikroovn.
- Find en skål frem og vej hvedemel af sammen med bagepulver, natron og et nip salt.
- I en anden skål vejes sukker af og røres sammen med smeltet smør og et æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter yoghurt i.
- Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
- Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
- Rabarberstænglerne vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
- Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
- Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.
Tips
Rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.
Se også mine andre opskrifter med rabarber:
Hej Birthe
Du burde sagtens kunne anvende kærnemælk i stedet for yoghurt - men vær opmærksom på konsistensen, da kærnemælken jo er lidt tyndere. Løses ved at komme en smule mere hvedemel i - eller anvende en smule mindre kærnemælk 🙂
De bedste hilsner
Holger
Skal yoghurten være der som et syrnet mælkeprodukt, ment som, kan jeg bruge kærnemælk i stedet? Jeg har sjældent yoghurt hjemme, men altid kærnemælk (og masser af rabarber i haven)