• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber

Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber

billede med rabarbermuffins
4.8 fra 105 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 14. juli 2023

Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.

Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.

Når de første rabarber for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.

Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.

Indhold
  • Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
  • Opskrift
  • Rabarbermuffins
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Rabarbermuffins i airfryer
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Rabarbercrumble
  • Rabarberhapsere
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • Rabarber gifler
  • FAQ
  • Kommentarer

Opskrift

billede med rabarbermuffins
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarbermuffins

4.79 fra 105 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 252
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 275 g yoghurt
  • 3 stængler rabarber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
  2. 125 gram smør smeltes i gryde eller mikroovn.
  3. Find en skål frem og vej 300 gram hvedemel af sammen med 10 gram bagepulver, 5 gram natron og 1 nip salt.
  4. I en anden skål vejes 200 gram sukker af og røres sammen med smeltet smør og 1 æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter 275 gram yoghurt i.
  5. Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
  6. Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
  7. 3 stængler rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
  8. Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
  9. Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.

Næringsindhold

Kalorier: 252kcalKulhydrater: 37gProtein: 4gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 39mgNatrium: 429mgKalium: 107mgKostfibre: 1gSukker: 18gVitamin A: 316IUVitamin C: 1mgCalcium: 47mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe. Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.

Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.

Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.

Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbermuffins i airfryer

5 fra 2 stemmer
Her er opskriften på lette og luftige rabarbermuffins i airfryer. Du får 7 muffins ud af den lækre og nemme opskrift.
Gå til opskrift
rabarbermuffins i airfryer

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Rabarberhapsere

5 fra 1 stemme
Rabarberhapsere er små, lækre dessertkager med rabarber og en sprød kagekrumme. Server dem, som de er, eller som dessert med is til.
Gå til opskrift
Rabarberhapsere

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.9 fra 46 stemmer
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
billede med rabarberkage med kokos

Rabarber gifler

5 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på lækre rabarbergifler, der er nemme at bage. Saftige gifler med fyld af rabarber, og de er pyntet med nødder og sukker.
Gå til opskrift
billede med rabarbergifler

FAQ

Skal rabarber skrælles til rabarbermuffins?

Normalt ikke. Kun hvis de er meget grove. Vask dem grundigt og skær dem i små stykker.

Hvordan undgår man at muffins bliver for våde?

Brug ikke for meget frugt. Ca. 150 gram rabarber til 12 muffins er passende. Man kan vende rabarberstykkerne i lidt mel før de tilsættes dejen, da det hjælper med at binde væsken. Men jeg synes normalt ikke det er nødvendigt.

Hvordan opbevares rabarbermuffins?

De afkølede rabarbermuffins opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2 dage. I køleskab holder de op til 4-5 dage, men de bliver lidt tørre med tiden.

Kan man fryse rabarbermuffins?

Ja, du kan sagtens fryse dem ned. Rabarbermuffins kan fryses i op til 3 måneder. Optøs ved stuetemperatur eller lunes i ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lena Nicolaisen

    juli 03, 2025 at 1:29 pm

    Hejsa Holger 🌞
    Den portion dej til de 12 stk muffins, kan den bages som en kage ? Og hvilken størrelse form ?
    Sommer hilsen Lena 😎

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2025 at 2:37 pm

      Hej Lena
      Yep - det bør du sagtens kunne. Og størrelsen på formen? Mon ikke vi er ude i noget 20 gange 30 centimeter 🙂
      God bagelyst og skriv da gerne lige hvordan det er gået - så kan andre også blive inspireret af dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mona-Lise Maagaard Christensen

    juni 13, 2025 at 11:54 am

    Super lækre muffins, heldigvis bagte jeg dobbelt portion. Jeg kom hakket hvid chokolade i, mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 13, 2025 at 12:13 pm

      Hej Mona-Lise
      Tak for de pæne ord - og god ide med den hvide chokolade. Kagerne har nemlig et fint samspil mellem det lidt syrlige fra rabarberne og det søde - og her spiller chokoladen godt med.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marianne Hedelund

    august 09, 2024 at 5:10 pm

    Lidt kedelige

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2024 at 5:48 pm

      Hej Marianne
      Det er jeg da ked af at høre, og jeg ved desværre ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg synes de plejer at smage lidt for godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jonna gregersen

    august 07, 2024 at 9:41 am

    Hej H Rørbye Madsen
    Jeg er vild med dine opskrifter, men når jeg bager, vil jeg gerne have bagepulver o.l. i teskeer, da jeg ikke har en vægt, der kan veje disse ting af.
    Jeg skulle lige i gang med rabarber muffins - så havde jeg problemet igen.
    Mange gode hilsner
    Jonna Gregersen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 07, 2024 at 12:30 pm

      Hej Jonna
      Tak for det og det er da en god pointe. Personligt synes jeg vægt er mere præcist end eks, en teske, men jeg forstår godt hvad du mener. I dette tilfælde er 5 gram ca. en teske. Jeg forsøger at huske begge mål fremadrettet 🙂
      Alt det bedste og tak for de venlige ord
      Holger

      Svar
  5. Bodil

    juni 29, 2024 at 2:15 pm

    Virkelige luftige, nemme at lave
    Bør prøves😋

    Svar
    • Kirsten Højsager

      juli 03, 2024 at 11:56 am

      Kan ikke lide natron i kager, kan man komme lidt mere bagepulver i?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        juli 03, 2024 at 1:27 pm

        Hej Kirsten
        Det kan du tro - det kan du sagtens.
        God bagelyst.
        Alt det bedste
        Holger

  6. Lisa Vigsø

    juni 07, 2024 at 3:44 pm

    Hjæælp -din opskrift på rabarbermuffins fra Jydske Vestkysten er pist væk😫
    De var luftige og svampede og havde en Go smag. De får 5 stjerner.

    Svar
  7. Gurli Bek

    maj 27, 2024 at 1:40 pm

    Ang rabarbermuffin
    Hvorfor skal der både bagepulver og natron i samme opskrift.
    Mvh Gurli Bek

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 27, 2024 at 3:49 pm

      Hej Gurli
      Min erfaring er, at kombinationen af bagepulver og natron gør bagværket mere luftigt når der er et syrligt mælkeprodukt i dejen. Du kan i øvrigt læse mere hævemidler her.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Lonnie Krarup Løber

    maj 21, 2024 at 6:29 pm

    Smagte pragtfuld

    Svar
  9. Jette

    maj 09, 2024 at 7:36 am

    Super lækker og dejlig smag.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required