Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.
Når de første rabarber for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nemme rabarbermuffins
Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.
Rabarbermuffins
Ingredienser
- 125 gram smør
- 300 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 5 gram natron
- 1 nip salt
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 275 gram yoghurt
- 3 stængler rabarber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
- 125 gram smør smeltes i gryde eller mikroovn.
- Find en skål frem og vej 300 gram hvedemel af sammen med 10 gram bagepulver, 5 gram natron og 1 nip salt.
- I en anden skål vejes 200 gram sukker af og røres sammen med smeltet smør og 1 æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter 275 gram yoghurt i.
- Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
- Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
- 3 stængler rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
- Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
- Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Tips
De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.
Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.
Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.
Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.
Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.
Marianne Hedelund
Lidt kedelige
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er jeg da ked af at høre, og jeg ved desværre ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg synes de plejer at smage lidt for godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Jonna gregersen
Hej H Rørbye Madsen
Jeg er vild med dine opskrifter, men når jeg bager, vil jeg gerne have bagepulver o.l. i teskeer, da jeg ikke har en vægt, der kan veje disse ting af.
Jeg skulle lige i gang med rabarber muffins - så havde jeg problemet igen.
Mange gode hilsner
Jonna Gregersen
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Tak for det og det er da en god pointe. Personligt synes jeg vægt er mere præcist end eks, en teske, men jeg forstår godt hvad du mener. I dette tilfælde er 5 gram ca. en teske. Jeg forsøger at huske begge mål fremadrettet 🙂
Alt det bedste og tak for de venlige ord
Holger
Bodil
Virkelige luftige, nemme at lave
Bør prøves😋
Kirsten Højsager
Kan ikke lide natron i kager, kan man komme lidt mere bagepulver i?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Det kan du tro - det kan du sagtens.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Lisa Vigsø
Hjæælp -din opskrift på rabarbermuffins fra Jydske Vestkysten er pist væk😫
De var luftige og svampede og havde en Go smag. De får 5 stjerner.
Gurli Bek
Ang rabarbermuffin
Hvorfor skal der både bagepulver og natron i samme opskrift.
Mvh Gurli Bek
Holger Rørby Madsen
Hej Gurli
Min erfaring er, at kombinationen af bagepulver og natron gør bagværket mere luftigt når der er et syrligt mælkeprodukt i dejen. Du kan i øvrigt læse mere hævemidler her.
Alt det bedste
Holger
Lonnie Krarup Løber
Smagte pragtfuld
Jette
Super lækker og dejlig smag.
Susanne Jespersen
Hvorfor kan jeg ikke printe opskrifterne på rabarbermuffins??
Vh Susanne
Birgitta
Super lækre muffins; og nemme at bage
Holger Rørby Madsen
Magne tak, Birgitte - det er jeg glad for at høre. Og bare rigeligt - de kan sagtens fryses 🙂
Alt det bedste
Holger
Sarwat
Er du gal nogle lækre og luftige muffins!!!!
Jeg tilsatte også en lille håndful smuttede mandler jeg havde liggende, der fik en tur i minihakkeren, så det blev til mandelmel. Jeg lavede en halv opskrift, men der var alligvel nok dej til 8 muffins!
Nu ved jeg hvad jeg skal bruge resten af rabarberne fra haven til! Tak for en fantastisk opskrift, hvor rabarberne ikke synker til bunds!
Holger Rørby Madsen
Hvor er det dejligt at høre, Sarwat - det er jeg glad for at høre.
Fint tip med mandelmel, det gør dem helt sikkert kun bedre.
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Jeg havde nogle hindbær fra haven i fryseren. Dem brugte jeg sammen med vaniljeskyr, som Ida skrev. De blev helt fantastiske.
Jolanda
Kirsten Karlshøj
Jeg mangler en vægt på rabarberne. Mine er helt nye og ikke så store/ lange endnu. En vægtangivelse vil hjælpe mig meget 🤞🏻😃❤️
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
God pointe, jeg vejede dem faktisk ikke. Men mon ikke det er omkring 250 gram. Brug så meget du synes.
Og du er heldig at have friske rabarber 🙂
Alt det bedste
Holger
Tine Larsen
5 gr natron?? Er det 1 teskefuld?
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Jeps - det er det 🙂
BH Holger
Gitte Lyngby
Hvor meget vejer 3 stængler rabarber? Jeg har dem udskårne i små frosne stykker.
Lone Bojesen
Er yoghurten almindelig eller græsk?
Majken
Mine blev meget mørke og tørre i kanten ellers en rigtig god smag
Kan det være en fejl de skal have 200 grader på varm luft i 20 min ?
Camilla
De ser gode ud! Kan man lave dem dagen i forvejen eller bliver de tørre?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Du kan sagtens lave rabarbermuffins dagen før - dagen efter kan de evt. lunes lidt i mikroovn 🙂
Alt det bedste
Holger
Ingrid Jensen
Kan rabarbermuffins fryses ????
Holger Rørby Madsen
Hej Ingrid
Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Kira
Glimrende muffins! Smagen er god, de ser super lækre ud, og skorpen er fin og sprød - næsten som en makron. Jeg bruge almindelige muffin-papir-forme og gav dem 15 minutter er stedet for 20.
Dina Hansen
Hvad kan man bruge i stedet for yoghurt ? Har allergi overfor mælk, kan hellere ikke bruge laktosefrie produkter.. Smørret vil jeg erstatte med olie.
Mvh
Dina
Holger Rørby Madsen
Hej Dina
Jeg tænker du kan prøve med mandelmælk - det burde kunne fungere 🙂
Alt det bedste
Holger
Dina Hansen
Hej
Tak for svaret, har desværre også allergi overfor mandler. Kan havredrik eller rismælk anvendes ?
Mvh
Dina
Holger Rørby Madsen
Hej Dina
Det er da absolut værd at prøve - det burde kunne fungere. God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Ida
Jeg brugte vanille skyr og almindelige muffin forme jeg fik 21 muffin ud af portionen
Holger Rørby Madsen
Hej Ida
Dejligt tip, og det er hermed givet videre 🙂
Alt det bedste
Holger
Birtheellegaard@icloud.com
Skal yoghurten være der som et syrnet mælkeprodukt, ment som, kan jeg bruge kærnemælk i stedet? Jeg har sjældent yoghurt hjemme, men altid kærnemælk (og masser af rabarber i haven)
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Du burde sagtens kunne anvende kærnemælk i stedet for yoghurt - men vær opmærksom på konsistensen, da kærnemælken jo er lidt tyndere. Løses ved at komme en smule mere hvedemel i - eller anvende en smule mindre kærnemælk 🙂
De bedste hilsner
Holger