Æblemuffins med kokosmel og havregryn er sprøde og lækre. Og så er de ikke hvinende søde som mange andre muffins. Her er opskriften.
Æblemuffins er en af de gode måder at få brugt alle efterårsæblerne på.
Der er ikke meget tidsforbrug ved at lave dem. Du river bare æblerne og blander dem sammen med blandt andet kokosmel og havregryn til en lækker dej.
Da de kun skal bages ca. 20 minutter i ovnen, tager hele molevitten kun en halv time at lave.
Opskriften har vi fået lov at dele med jer. Den er udviklet af Gitte Heidi Rasmussen for Dansk Gartneri, der driver hjemmesiden Sæson.
Hjemmesiden er tænkt som en inspiration til at spise mere frugt og grønt. Og med disse muffins er det i hvert fald let at overholde de anbefalede '6 om dagen'.
Du kan sagtens fryse dem ned, hvis du bager en stor portion. Hverken smagen eller konsistensen tager skade af at blive frosset ned og optøet.
Opskrift på æblemuffins med kokos
Ingredienser
- 100 gram smør
- 175 gram honning
- 4 æg
- 350 gram æble groftrevet
- 125 gram kokosmel
- 125 gram havregryn
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Ekstra kokosmel
Sådan gør du
- Smelt smørret.
- Skyl æblerne og riv dem groft.
- Pisk honning og æg til en skummende og meget luftig masse.
- Vend straks revet æble, kokosmel og havregryn i.
- Sigt hvedemel samt bagepulver i og rør i det sammen med smeltet smør.
- Fordel dejen i 16 smurte muffinsforme, drys evt. med lidt ekstra kokos og bag dem 20-25 min. ved 200°C.
Her har du andre opskrifter, hvor æbler spiller en hovedrolle:
Comments
No Comments