• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblecrumble - nem opskrift med æbler og smuldredej

Æblecrumble - nem opskrift med æbler og smuldredej

billede med æblecrumble
4.7 fra 118 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
554
SHARES
FacebookMessenger554PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 15. oktober 2023

Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.

Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.

Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.

Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.

Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge.

Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.

Indhold
  • Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
  • Æblecrumble
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift
  • Rabarbercrumble
  • Verdens bedste banankage
  • Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift
  • Chokoladekage
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med æblecrumble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æblecrumble

4.72 fra 118 stemmer
Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Crumble
  • 75 g hvedemel
  • 50 g havregryn - grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 nip salt
Fyld
  • 300 g æbler
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
Topping
  • 25 g mandelsplitter
  • kanel - stødt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med sukker og vaniljesukker.
  2. I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også salt. Smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
  3. En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
  4. Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
  5. Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
  6. Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcalKulhydrater: 39gProtein: 3gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 115mgKalium: 153mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 467IUVitamin C: 4mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af æblecrumblen:

billede med æbler til æblecrumble
billede med æbler i vand til æblecrumble
billede med æbler i fad til æblecrumble
billede med crumbledej til æblecrumble
billede med crumble på æblecrumble
æblecrumble

Tips

Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.

Flere inspirerende opskrifter:

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

4.9 fra 8 stemmer
Her får du min nemme opskrift på den bedste æblekage med marcipan og kanel, som du bager i en lille bradepande. En lækker kage til kaffen.
Gå til opskrift
Billede med æblekage med marcipan

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Gå til opskrift
billede med banankage

Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift

4.9 fra 21 stemmer
Gammeldags æblekage fra mormors køkken med makron eller rasp. Æblekagen laves med æblekompot, makron eller rasp og flødeskum. Perfekt dessert.
Gå til opskrift
gammeldags æblekage med makron eller rasp

Chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Her er opskriften på alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks mest kendte og populæreste. Kagen er nem at bage og med en lækker glasur.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

FAQ

Kan man fryse æblecrumble?

Ja, du kan sagtens fryse æblecrumble. Både rå (samlet, men ubagt) og færdigbagt. Optø kagen i køleskab og lun den i ovn ved 150–160 grader.

Kan man lave æblecrumble uden mel?

Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel. I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog er fremgangsmåden ellers den samme som angivet længere op. Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Hallager

    oktober 15, 2024 at 4:12 pm

    Nem at lave - og smagen er SÅ lækker!

    Svar
  2. Julie

    oktober 06, 2024 at 2:19 pm

    Hej! Super opskrift og ikke mindst smag! 😊♥️ Kan den fryses? (Har MANGE æbler i haven, så overvejer at lave “serie-produktion” og lægge i fryseren til de næste par måneder 😊
    Mvh Julie

    Svar
  3. Jonna Kristensen

    september 22, 2024 at 4:26 pm

    Den er så hurtig at lave ,og så smager den så godt ,har lavet den mange gange

    Svar
  4. Sirin

    juni 27, 2024 at 12:52 pm

    Kjempe fine oppskrifter

    Svar
  5. Avalina

    september 14, 2023 at 8:15 pm

    Jeg laved den glutenfri ved at bytte mel og havregryn ud med glutenfri havregryn og noget kokos. Det blev sprødt og lækkert

    Svar
  6. Vibeke larsen

    august 29, 2023 at 9:32 pm

    Det er den bedste æblecrumble kage, jeg har smagt. Jeg brugte mine Philippa æbler fra haven og det var prikken over i’et 🤗

    Svar
  7. Janne

    juni 01, 2023 at 6:52 am

    Hej, kan jeg bruge frosne æbler? Dejlige opskrifter du har😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2023 at 8:57 am

      Hej Janne
      Tak for det - jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Bodil

    oktober 04, 2022 at 5:54 pm

    Tusinde tak for opskriften på Æble crumble, smager himmelsk og hurtig at tilberede. Tak for alle de skønne opskrifter der findes i Madens verden, det giver en masse inspiration til bagning, middagsretter ja så mange forskellige ting, altid en udførlig vejledning med til hver enkelt opskrift. Tak

    Svar
  9. Hanne Frederiksen

    maj 28, 2022 at 10:59 pm

    Rigtig lækker. Jeg blandede en halv teske kanel i de tørre ingredienser. Den bager jeg igen.

    Svar
  10. Lisbeth Krogh Hansen

    februar 27, 2022 at 7:36 pm

    Super let at lave og så smager den pragtfuld 😍 Jeg kommer vanillesukker i creme fraichen og det er lækkert 👍🏻😊

    Svar
  11. Britta

    marts 14, 2021 at 7:33 am

    Den vil jeg prøve at lave. Uhm...

    Svar
  12. Merete

    marts 14, 2021 at 7:32 am

    Den er MEGA go & tilmed LET at lave🔝✅MUMS

    Svar
  13. Anja

    marts 14, 2021 at 7:31 am

    Jeg kommer lidt kanel sammen med sukker og vanilje og vender æblerne i.

    Svar
  14. Marianne Johanson

    september 26, 2018 at 6:13 pm

    Jeg blev meget populær i firmaet, da jeg mødte op med din æblecrumble. Vildt lækker både med flødeskum og creme fraiche. Brugte 50 gram smuttede hakkede mandler.

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 27, 2018 at 9:46 am

      Hej Marianne

      Tusind tak for det og tilbagemeldingen. Det er jeg meget glad for at høre 🙂

      Mandler i æblekagen er en glimrende idé - tak for den.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Carina

        januar 20, 2022 at 6:13 pm

        hej kan man lave den uden havregryn da jeg har en I familien der ikke kan tåle det

      • Holger Rørby Madsen

        januar 20, 2022 at 9:57 pm

        Hej Carina
        Jo - det kan du sagtens - god fornøjelse 🙂
        PS: Jeg har også prøvet at komme lidt kokos i - det fungerer osse ganske fint.
        Alt det bedste
        Holger

      • Jolanda

        oktober 04, 2022 at 10:12 am

        Du kan bare tilsætte lidt ekstra mel. Det fungerer helt fint.

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required