Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig kage med æbler, crumble og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.
Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre.
Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.
Jeg har drysset min æblecrumble med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den.
Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.
Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager.
Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge.
Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 20 centimeter. Det svarer til seks personer.
Opskrift på æblecrumble
Ingredienser
Crumble
- 75 gram hvedemel
- 50 gram havregryn grovvalsede
- 75 gram sukker
- 100 gram smør
- 1 nip salt
Fyld
- 3 æbler
- 1 spiseskefuld sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
Topping
- 25 gram mandelsplitter
- Lidt kanel stødt
Sådan gør du
- Start med at skære æblerne ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern.
- I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også et nip salt. Koldt smør skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
- En tærteform med en diameter på ca. 20 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
- Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
- Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
- Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.
Æblecrumble uden mel
Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel.
I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog fremgangsmåden er ellers den samme som angivet længere op.
Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat.
Og så har du en glutenfri æblecrumble.
Vild med æbler? Så se også disse opskrfter:
Æblegrød - opskrift og kogetid på æbler til grød
Æbleroser - små æbletærter med roseform
Bagt æblekage med kanel og kokos
Gammeldags æblekage med makron eller rasp
Tusinde tak for opskriften på Æble crumble, smager himmelsk og hurtig at tilberede. Tak for alle de skønne opskrifter der findes i Madens verden, det giver en masse inspiration til bagning, middagsretter ja så mange forskellige ting, altid en udførlig vejledning med til hver enkelt opskrift. Tak
Hej, kan jeg bruge frosne æbler? Dejlige opskrifter du har😊
Hej Janne
Tak for det - jo, det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger