Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.
Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.
Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.
Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem æblecrumble
Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.
Æblecrumble
Ingredienser
Crumble
- 75 gram hvedemel
- 50 gram havregryn - grovvalsede
- 75 gram sukker
- 100 gram smør
- 1 nip salt
Fyld
- 300 gram æbler
- 1 spiseskefuld sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
Topping
- 25 gram mandelsplitter
- kanel - stødt
Sådan gør du
- Start med at skære 300 gram æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med 1 spiseskefuld sukker og 2 teskefulde vaniljesukker.
- I en skål vejes 75 gram hvedemel sammen med 50 gram havregryn og 75 gram sukker. Tilsæt også et 1 nip salt. 100 gram smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
- En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
- Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
- Slut af med at drysse med 25 gram mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
- Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.
Æblecrumble uden mel
Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel.
I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog fremgangsmåden er ellers den samme som angivet længere op.
Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.
Sirin
Kjempe fine oppskrifter
Avalina
Jeg laved den glutenfri ved at bytte mel og havregryn ud med glutenfri havregryn og noget kokos. Det blev sprødt og lækkert
Vibeke larsen
Det er den bedste æblecrumble kage, jeg har smagt. Jeg brugte mine Philippa æbler fra haven og det var prikken over i’et 🤗
Janne
Hej, kan jeg bruge frosne æbler? Dejlige opskrifter du har😊
Holger Rørby Madsen
Hej Janne
Tak for det - jo, det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Bodil
Tusinde tak for opskriften på Æble crumble, smager himmelsk og hurtig at tilberede. Tak for alle de skønne opskrifter der findes i Madens verden, det giver en masse inspiration til bagning, middagsretter ja så mange forskellige ting, altid en udførlig vejledning med til hver enkelt opskrift. Tak
Hanne Frederiksen
Rigtig lækker. Jeg blandede en halv teske kanel i de tørre ingredienser. Den bager jeg igen.
Lisbeth Krogh Hansen
Super let at lave og så smager den pragtfuld 😍 Jeg kommer vanillesukker i creme fraichen og det er lækkert 👍🏻😊
Britta
Den vil jeg prøve at lave. Uhm...
Merete
Den er MEGA go & tilmed LET at lave🔝✅MUMS
Anja
Jeg kommer lidt kanel sammen med sukker og vanilje og vender æblerne i.
Marianne Johanson
Jeg blev meget populær i firmaet, da jeg mødte op med din æblecrumble. Vildt lækker både med flødeskum og creme fraiche. Brugte 50 gram smuttede hakkede mandler.
Madensverden.dk
Hej Marianne
Tusind tak for det og tilbagemeldingen. Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Mandler i æblekagen er en glimrende idé - tak for den.
De bedste hilsner
Holger
Carina
hej kan man lave den uden havregryn da jeg har en I familien der ikke kan tåle det
Holger Rørby Madsen
Hej Carina
Jo - det kan du sagtens - god fornøjelse 🙂
PS: Jeg har også prøvet at komme lidt kokos i - det fungerer osse ganske fint.
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Du kan bare tilsætte lidt ekstra mel. Det fungerer helt fint.