Gammeldags æblekage fra mormors køkken. Bedre bliver det ikke. Æblekagen laves med æblekompot, knustemakroner og flødeskum. Perfekt dessert.
Mums - hvad er næsten bedre end en gammeldags æblekage med knuste makroner og flødeskum?
Nej vel, og her får du verdens bedste opskrift på mormors klassiske æblekage med makron.
Allerbedst er æblekagen (og den hjemmelavede æblekompot) naturligvis med de nye, danske og let syrlige æbler, men det er bestemt en dessert, som kan laves året rundt.
Selv holder jeg meget af Discovery æbler i en dansk æblekage, men brug hvad du selv synes.
Den gammeldags æblekage er den perfekte dessert, som alle elsker. De knuste makroner giver knas, men er der nogen i selskabet der ikke er så vild med makron, ja så undlades de blot.
Opskrift på gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage med makron og flødeskum
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 300 gram æbler uden kernehus, skåret i tern
- 75 gram vand
- 40 gram sukker
- 0,5 teske vaniljesukker
- 1 nip kanel kan udelades
- 1 nip kardemomme kan udelades
- 8 makroner evt. de hjemmebagte makroner
- 200 gram piskefløde piskes til flødeskum
- Lidt hasselnøddeflager til pynt
Sådan gør du
- Æbler deles i kvarte og kernehuset skæres fra. Skær derefter æblerne i mindre tern, der vejes af direkte i gryden.
- Derefter vejes vand af sammen med sukker i gryden, og der tilsættes lidt vaniljesukker, kanel og kardemomme efter smag. Pas på der ikke kommer for meget i, da hverken kanel eller kardemomme skal dominere en gammeldags æblekage - men blot tilføre lidt smag.
- Kog din æblekompot under låg i cirka 20-25 minutter indtil æblerne er kogt næsten ud. Kogetiden afhænger blandt andet af hvor store stykker æblerne er skåret ud i, men også af hvilken sort af æbler du bruger.
- Æblekompotten røres godt igennem og køles af. Gerne i køleskabet.
- Piskefløde piskes til en let og fyldig flødeskum.
- Find fire passende glas frem til den gammeldags æblekage.
- Anret den hjemmelavede æblekompot i bunden, og knus derefter et par makroner over kompotten i hvert glas. Hvor meget makron skal der til en æblekage? Det bestemmer du - knus så du vil i glasset.
- Slut af med en generøs spiseskefuld flødeskum øverst - og drys lidt hasselnøddeflager over. Velbekomme.
Tips
Gammeldags æblekage serveres straks, men den kan sagtens laves nogle timer i forvejen og opbevares på køl.
Se også disse lækre æbleopskrifter:
Kom med din kommentar her