• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift

Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift

gammeldags æblekage med makron eller rasp
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. oktober 2024 - Udgivet: 7. oktober 2023

Gammeldags æblekage fra mormors køkken med makron eller rasp. Æblekagen laves med æblekompot, makron eller rasp og flødeskum. Perfekt dessert.

Mums - hvad er næsten bedre end en gammeldags æblekage med knuste makroner og flødeskum? Eller med rasp. Altså den ubagte æblekage.

Nej vel, og her får du verdens bedste opskrift på mormors klassiske æblekage med makron eller rasp - det er faktisk to skønne opskrifter.

Allerbedst er æblekagen (og den hjemmelavede æblekompot) naturligvis med de nye, danske og let syrlige æbler, men det er bestemt en dessert, som kan laves året rundt.

Selv holder jeg meget af Discovery æbler i en dansk æblekage, men brug hvad du selv synes.

Den gammeldags æblekage er den perfekte dessert, som alle elsker. De knuste makroner giver knas, men er der nogen i selskabet der ikke er så vild med makron, ja så undlades de blot.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bradepandekage med æble
  • Æblekage
  • Tarte tatin
  • Æblecrumble

Opskrift på gammeldags æblekage

gammeldags æblekage med makron eller rasp
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift

4.86 fra 21 stemmer
Gammeldags æblekage fra mormors køkken med makron eller rasp. Æblekagen laves med æblekompot, makron eller rasp og flødeskum. Perfekt dessert.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 325
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g æbler - uden kernehus, skåret i tern
  • 75 g vand
  • 40 g sukker
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 1 nip kanel - kan udelades
  • 1 nip kardemomme - kan udelades
  • 8 makroner - evt. de hjemmebagte makroner
  • 200 g piskefløde - piskes til flødeskum
  • hasselnøddeflager - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Æbler deles i kvarte og kernehuset skæres fra. Skær derefter æblerne i mindre tern, der vejes af direkte i gryden.
  2. Derefter vejes vand af sammen med sukker i gryden, og der tilsættes lidt vaniljesukker, kanel og kardemomme efter smag. Pas på der ikke kommer for meget i, da hverken kanel eller kardemomme skal dominere en gammeldags æblekage - men blot tilføre lidt smag.
  3. Kog din æblekompot under låg i cirka 20-25 minutter indtil æblerne er kogt næsten ud. Kogetiden afhænger blandt andet af hvor store stykker æblerne er skåret ud i, men også af hvilken sort af æbler du bruger.
  4. Æblekompotten røres godt igennem og køles af. Gerne i køleskabet.
  5. Piskefløde piskes til en let og fyldig flødeskum.
  6. Find fire passende glas frem til den gammeldags æblekage.
  7. Anret den hjemmelavede æblekompot i bunden, og knus derefter et par makroner over kompotten i hvert glas. Hvor meget makron skal der til en æblekage? Det bestemmer du - knus så mange du vil i glasset.
  8. Slut af med en generøs spiseskefuld flødeskum øverst - og drys lidt hasselnøddeflager over. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 325kcalKulhydrater: 29gProtein: 3gFedt: 23gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 57mgNatrium: 19mgKalium: 180mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 778IUVitamin C: 4mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Gammeldags æblekage serveres straks, men den kan sagtens laves nogle timer i forvejen og opbevares på køl.

Gammeldags æblekage med rasp

Du kan også lave den klassiske æblekage med rasp. Her er opskriften på den.

Du skal bruge

Æblemos
800 gram æbler
150 gram sukker
1 teskefuld vaniljesukker
0,5 deciliter vand

Kagerasp
50 gram smør
100 gram god rasp
50 gram økologisk rørsukker

Flødeskum
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker

Fremgangsmåde

Start med at lave kagerasp: Smelt smørret i en teflonbelagt pande, og tilsæt både rasp og rørsukker. Rør forsigtigt i kageraspen mens den ristes sprød. Sæt til side.

Så laver du æblemosen til æblekagen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern.

Kom dem i en gryde med en smule vand, og kog det op. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og kog æblemosen helt mør. Det tager cirka 10-15 minutter afhængig af æblesorten. Stil æblemosen til afkøling, da den skal være helt kold!

Pisk fløden til flødeskum, og smag den til med en teskefuld vaniljesukker, der både giver flødeskummet lidt sødme, men også en snert af vanilje.

Så er du klar til at samle den gammeldags æblekage med rasp.

Find en flot skål frem - og gerne en glasskål, så man virkelig kan se den smukke sommerdessert.

Læg halvdelen af kageraspen i bunden, dernæst æblemosen, og oven på mosen kommer du så den sidste del af raspen.

Slut af med flødeskum på toppen.

Når du samler æblekagen er det vigtigt, at du gør så forsigtigt som muligt, så de enkelte lag ikke flyder sammen.

Du kan også vælge at portionsanrette æblekagen, og fremgangsmåden er den samme. Altså rasp i bunden, så æblemos, mere rasp og flødeskummet øverst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required