En opskrift på lækker æble- og blåbærkage, der er nem at lave. En dejlig kage til kaffen, og den bages med æbletern, blåbær og crumbledej.
Sådan en æble- og blåbærkage er noget af det lækreste man kan få til kaffen.
Samtidig er kagen rimelig nem at bage, og kombinationen af kage med syrligt æble og søde blåbær er perfekt.
Kagen laves med en lækker kagebund, og oven på den er der så æbletern og blåbær, inden der rundes af med en crumbledej.
Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce
Kagen krydres med lidt kanel, og den smager himmelsk godt. Se også fremgangsmåde i min video.
Opskrift på æble- og blåbærkage
Ingredienser
- 150 gram sukker
- 150 gram smør meget blødt
- 3 æg
- 140 gram hvedemel
- 30 gram mandelmel
- 25 gram Maizena
- 2 teskefulde bagepulver med top
- 2 teskefulde vaniljesukker
Crumbledej
- 50 gram sukker
- 50 gram smør fra køleskabet
- 75 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver strøgen
Desuden
- 1 æble i små tern
- 2 håndfulde blåbær
- kanel
- mandelflager
Sådan gør du
- Sukker og meget blødt smør røres sammen - brug en grydeske. Derefter røres æggene i et ad gangen, så du får en luftig masse.
- Vej hvedemel af sammen med mandelmel, Maizena, bagepulver og vaniljesukker. Rør det ind i den luftige æggemasse. Det er bunden til din æble- og blåbærtærte. Lidt af melet kan erstattes med lidt kokosmel, så får du en mere luftig kagebund.
- Alle ingredienserne til crumbledejen kommes i en anden skål, hvorefter det det smuldres sammen. Husk at anvende køleskabskoldt smør til crumble.
- Gør æbler og blåbær klar, og smør en form med en diameter på ca. 24 centimeter med lidt smør. Bruges springform sættes bagepapir i klemme i bunden, og overskydende papir fjernes. Du kan også anvende tærteform. Bemærk: Formen skal have en tilpas høj kant, så kagen ikke løber ud!
- Fordel nu den luftige dejmasse i formen, hvorefter æble og blåbær fordeles jævnt. Drys med lidt kanel.
- Fordel derefter crumbledejen over æble og blåbær. Afslut med at drysse nogle mandelflager over.
- Bag din æble- og blåbærkage ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor den skal have ca. 40-45 minutter. Jeg plejer at bage kagen på næstnederste rille.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte æble- og blåbærkage køles af, inden den nydes.
Serveres gerne med lidt letpisket flødeskum eller en creme fraiche.
Se også: Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler
Vivian
Må man ikke bruge piskeris det er jo lidt nemmere