Her får du min opskrift på verdens bedste æblekage. En fantastisk kage med æble, creme og remonce, der smager så englene synger.
Jeg kalder denne kage for verdens bedste æblekage, for den smager simpelthen fantastisk godt, og det tror jeg, at du vil være enig med mig i.
Æblekagen laves blandt andet med en remonce og kagecreme, og cremen kan være en hjemmelavet eller en købt creme, der laves af pulver. Begge dele er fint.
Jeg har anvendt et stort æble, der skæres i både og lægges smukt rundt i en ring øverst på kagen, men har du mindre æbler, skal du måske brug to æbler.
Der er nok til mindst 8 personer i kagen.
Opskrift på æblekage
Ingredienser
Dej til æblekage
- 150 gram smør - skal være blødt
- 125 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver
Remonce
- 50 gram smør - gerne blødt
- 50 gram sukker
- 8 gram kanel
Creme
- 200 gram kagecreme
Smuldredej
- 80 gram hvedemel
- 30 gram smør - koldt, i tern
- 25 gram sukker
- 3 gram bagepulver - en halv teske
Æble
- 1 æble - stort, skåret i både
Sådan gør du
- Til verdens bedste æblekage starter du med at lave dejen, hvor blødt smør og sukker piskes sammen. Brug gerne en elpisker. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
- Til remonce røres blødt smør sammen med sukker og kanel.
- Lav en god kagecreme. Enten en hjemmelavet eller brug pulver, der piskes op.
- Smuldredej laver du ved at smuldre koldt smør i tern ud i hvedemel, sukker og bagepulver, så det kommer til at ligne en revet ost.
- Beklæd en springform med bagepapir, og smør kanten med smør. Springformen må gerne have en diameter på ca. 22 centimeter.
- Fordel smuldredejen nederst i formen, og derpå halvdelen af dejen. Fordel så remonce og kagecreme, inden du fordeler den sidste halvdel af dejen.
- Æblet deles i kvarte, kernehuset fjernes og derefter skæres i tynde både, der lægges i en ring øverst på kagen. Pres gerne æblebådene en smule ned i dejen. Drys med lidt sukker.
- Så er du klar til at bage verdens bedste æblekage, der skal have ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme. Stil gerne kagen på en rist på næstnederste rille, for så bliver den bedst.
Næringsindhold
Tips
Da bagetiden kan variere afhængig af ovn og andre faktorer, kan du med fordel lige stikke i kagen inden den tages ud.
Hænger der dej ved, skal den have nogle minutter mere. Men bagetiden plejer at passe fint med de 40 minutter.
Lad kagen køle af, og derefter kan den serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Fryseegnet: Æblekage kan sagtens fryses. Du kan eventuelt skære æblekagen ud i passende stykker, der så fryses i en beholder.
Andre populære kager med æble:

Corrina Holzmann
Jeg har bagt denne kage idag og den er simpelthen så lækker smovset og svampet og så smager den fantastisk. Jeg tilføjede 2 æbler i tynde både midt i kagen, da jeg ønskede mere æble. Den blev helt perfekt! Tak for en god opskrift.
Heidi
Ser lækker ud 🙂 Synes ikke 1-2 æbler lyder af meget. Tror du at man tilføje flere æbler? F.eks. når den første halvdel af dej er lagt?
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Tak for det 🙂
Jo, du kan sagtens tilsætte mere æble, men det afhænger jo også af størrelsen på æblerne. Så kom bare lidt mere i - og rigtig god bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Anna-Marie
Hej, hvad vil du anbefale, den bagestabile creme pulver eller en almindelig kagecreme pulver ?
Holger Rørby Madsen
Hej Anna-Marie
Gerne den bagestabile, men en alæindelig kagecreme kan også bruges 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Donna Sørensen
Det er den bedste æblekage jeg har bagt. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Holger Rørby Madsen
Hej Donna
Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger