Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.
Æblekage i springform er en klassisk og meget nem kage, der smager himmelsk godt.
Her har jeg lavet kagen med lidt kanel og kokosmel, som jeg synes giver kagen en skøn smag. Den krydrede kanel tilfører nemlig en varm smag. Du kan dog sagtens lave den uden kanel, og ønsker du en mere sød kage, kan der tilsættes yderligere 50 gram sukker.
Og ellers får du her en velsmagende kage, der ikke er hvinende sød, men smager skønt af æbler. Allerbedst er kagen med nye, danske æbler, men alle slags æbler kan naturligvis anvendes.
Se også min populære opskrift på æblekage med creme og remonce.
Opskrift på æblekage i springform
Æblekage i springform med kanel og kokos
Ingredienser
- 75 gram smør - smeltet
- 150 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 5 gram kanel - stødt, svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 gram vaniljesukker - svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 gram natron - svarende til ca. 1 teskefuld
- 30 gram kokosmel
- 250 gram kærnemælk
- 300 gram æbler - i mindre tern
- hasselnøddeflager
- Lidt sukker - til drys
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. En springform med en diameter på ca. 22 centimeter beklædes med bagepapir i bunden, og siderne smøres med smør.
- Smeltet smør røres sammen med sukker og vaniljesukker i en skål. Til denne opskrift på bagt æblekage skal du ikke bruge elpisker eller piskeris, men i stedet kan du nemt røre dejen sammen.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med kokos, kanel og natron.
- Rør nu melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt gradvist kærnemælk.
- Dejen fordeles i springform.
- Æbler deles i kvarte, kernehuset kasseres og derefter skæres æblerne i mindre tern. Fordel æbletern ovenpå dejen, og tryk let ned.
- Drys med hasselnøddeflager og lidt sukker.
- Din æblekage i springform skal nu have ca. 50 minutter ved på næstnederste rille på 180 grader over- og undervarme. Måske skal kagen have lidt mere, men stik i kagen og tjek om den er færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Æblekage i springform med kanel køles af i nogle minutter, hvorefter du kan løfte ringen af kagen.
Lad derefter æblekagen køle yderligere af inden den nydes.
Den lækre kage med æbler kan med fordel serveres sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Her finder du mange flere opskrifter på nemme kager.
Se også mine opskrifter på:
Nem æblekage med marcipan i bradepande
Anne Sofie A
Hej
Tak for mange dejlige opsk.
Denne kanel/æblekage kan jeg ikke bruge bagepulver istedet for natron.
Hader natron, engang smagt en klump det går bare ikke.
Hvad er bagepulver / natron forskelligt?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Sofie
Mange tak - dejligt at høre. Og jo, du kan sagtens anvende bagepulver 🙂
Du kan læse mere om forskellene på hævemidler her.
Alt det bedste
Holger
Anne Lise jensen
Er det rigtigt der ikke skal æg i kagen
Bente
Kan kærnemælk erstattes med minimælk og skal der bagepulver i isted for natron.8
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Jo, du kan godt erstatte kærnemælk med mælk, og så i stedet bruge bagepulver.
God bagelyst
Holger
Britta Jensen
Det er nogle gode opskrifter som vi får af dig
Jeg ville gerne jeg kun kunne printe opskriften ud
Holger Rørby Madsen
Hej Britta
Tak for det og det er pænt af dig at sige.
Som medlem kan du lave nogle rigtig fint printudgaver 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Dejlig kage, men min mand bryder sig ikke om kanel, så det har jeg udeladt. Jeg har serveret den med flødeskum og is, og gæsterne var meget begejstret. Alt blev spist og opskriften udleveret. Nu er de også helt vilde med din side.
Susanne
En dejlig æblekage. Kan anbefales.
Nielsen Kirsten Lone
Hvad kan bruges i stedet for kærnemælk ? Kan ikke fås hvor jeg bor!
Jolanda
Du kan røre lidt yoghurt sammen med almindelig mælk. Eller crème fraîche med lidt mælk.
Helle Beyer-Lassen
Den er SÅ god!!!
Jette Winsløw
En anden yderst simpel bagt æblekage, jeg aldrig har mødt tidligere på min vej stammer fra Gisselfeld Avlsgård, hvor jeg som ganske ung var i huset er:
Skrællede æblebåde lagt i lag sammen med knuste tvebakker og sukker drysset ovenpå æblerne og gerne lidt ud i kanten af fadet så det kan karamellisere, selv kan jeg bedst lide at kommer knuste tvebakker i bunden derpå æbler sukker og tvebakkerasp på toppen og smørklatter henover. Bages i ovnen v. Ca 180 grader
Helle Beyer-Lassen
Hvor lang bagetid?