Kagecreme køber de fleste på breve, men cremen er nem at lave selv. Uden kunstige tilsætningsstoffer, og her er opskriften med ægte vanilje.
Dette er min grundopskrift på kagecreme, og jeg håber du kan lide den. Du må meget vurdere opskriften på en skala fra 1-5 stjerner, og også gerne i kommentarfeltet dele dine tips og trick til at lave kagecremen helt perfekt. Der findes sikkert masser af andre måder at lave cremen på. På forhånd tak.
Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.
Kagecremen kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk.
Farve på kagecreme
Hvis du ønsker din kagecreme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.
Bemærk: De to pasteuriserede æggeblommer kan erstattes med et almindeligt æg, og vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker.
Opskriften giver cirka to deciliter kagecreme, der passer til mange kageopskrifter.
Opskrift på kagecreme
Ingredienser
- 2 deciliter sødmælk
- 2 pasteuriserede æggeblommer - kan erstattes med 1 alm. æg
- 40 gram sukker
- 20 gram majsstivelse
- 1 vaniljestang - eller 2 teskefulde vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at flække vaniljestangen på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
- Hæld lidt (cirka en halv deciliter) af sødmælken op i en lille skål, og rør majsstivelse ud i mælken.
- Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen pasteuriserede æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.
- Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
- Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
- Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
- Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
- Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl.
Her kan hjemmelavet kagecreme holde sig et par dage.
Vild med creme? Så prøv disse kager:
Cremelinser med hjemmelavet kagecreme
Cremesnegle - kanelsnegle med creme og remonce
Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme
Fakta om kagecreme
Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.
Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.
Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.
Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.

Karina
Min mand elsker den med melon og i dag skal den også afprøves med ananas og melon.
Katrine kammerdahl
Hej madens verden.
Vil man kunne bruge maizena lys jævner i stedet for majsstivelse??
Og hvis ja hvor meget?
Venlig hilsen Katrine
Holger Rørby Madsen
Hej Katrine
Nej, det dur ikke til kagecreme. Maizena Lys Jævner er lavet af kartoffelmel, og det er ikke godt til kagecreme 🙂
Her skal du bruge majsstivelse i stedet. Så det må du lige ud og have fat i.
Alt det bedste
Holger
Lone Hoffmann
Ved mit første forsøg med cremen blev den meget stiv efter den blev kold så jeg kunne slet ikke arbejde med den.
Er den kogt for længe eller hvad?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Det kunne det desværre godt tyde på, men kan altid lige tilsætte lidt mere mælk, hvis man synes den er for tyk inden den bliver kold. For kagecreme sætter sig jo en del 🙂
Alt det bedste
Holger
Mette
Der står i en af dine lagkageopskrifter at der skal bruges 400 g kagecreme. Hvor meget er denne portion?
Sussi Larsen
Jeg vil lave din opskrift på Jordbær lagkage. Du skriver "300 g. kagecreme og du skriver i link til din opskrift at portionen giver 2 dl.
Svarer de 2 dl til 300 g eller?
Stine Nielsen
Hej madens verden
Jeg vil lige høre om man kan fryse kagecreme ,så har man kagecrem til en anden gang, hvor man skal bruge den , med venlig hilsen Stine Nielsen
Go pinse
Holger Rørby Madsen
Hej Stine
Du kan sagtens fryse en kagecreme ned, men den kan godt blive lidt iset. Rør i den et par gange under indfrysningen, så skal det nok gå.
Smagen i cremen er lige så fin når den er tøet op.
God fornøjelse - og også god pinse til dig.
Alt det bedste
Holger
Ion
Nemt og godt
Mvh Ion
Julie Rasmussen
Hvor mange gram bliver der cirka af sådan en portion her? Står og skal lave jeres klassisk lagkage nemlig 😅🤷🏻♀️ Der står jeg skal anvende 400 gr kagecreme
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Desværre ikke helt 400 gram, så lav en dobbelt portion. Så har du rigeligt 🙂
Alt det bedste
Holger
maja
hej, min cremw bliver dejligt tyk som jeg vil have den nåe jeg har kogt den. men efter den har været på køl i 1 time er den blevet så tynd som kernemælk.. ved du hvorfor?
Marika
Ganske enkel og nem at lave. Vaniliecremen kan også lykkes med kartoffelmel, for den som ikke har maizena.
Holger Rørby Madsen
Hej Marika
Mange tak - og det er dejligt at høre. Og jo, man kan sagtens bruge kartoffelmel til kagecreme 🙂
Alt det bedste
Holger
Børge
hej hvad gør man hvis en Maren er blevet syg efter jeres opskrift? Hun ligger med Salmonella og er tæt ved døden.
Holger Rørby Madsen
Hej Børge
Du kan ikke få salmonella af pasteuriserede æggeblommer. Det er jo netop pointen ved at bruge de pasteuriserede æg.
Så en evt. salmonella må stamme fra et andet sted, og I bør opsøge en læge.
De bedste hilsner
Holger
Maria Øholm
Enig i første kommentar: Der skal kun halvdelen af maizenaen i. Jeg har lige lavet denne kagecreme, og det er blevet alt for stiv, fuldstændig som budding og ikke lækkert i en lagkage :-/
Lasse Enevoldsen
Halvt så meget maizena, ellers bliver cremen MEGET tyk. Det kan være en god idé at komme en knivspids salt i til sidst. Det fremhæver smagen betragteligt og er et tip man faktisk kan bruge til en masse andet i det søde køkken. Tak for opskriften! Havde glemt hvordan og skulle lige lave en hurtig creme. Den blev go!
Hanne Mariager
Hvor ser de dejlige ud, så de skulle prøves. Men da jeg hører til dem der ikke kan lide ren kagecream, puttede jeg marcipancream i stedet for. Jeg undlod kardemomme og udskiftede nødeflagerne med mandelflager.
Min marcipancream er det samme som din kagecream opskrift, men tilsat 100 gram revet ren rå marcipan.
Jeg brugt ca 1/3 til hornene.
Cremen er fryse egnet i 3 måneder. Skal den bruges til lagkage, tærter m.m. tilsætter 2 1/2 dl piskefløde pisket til skum.
De blev revet væk, næsten før jeg kunne nå at arrangere dem til kaffen.
Den blødej er fantastisk, mange tak.
Pernille
Jeg giver denne opskrift 5 *. Utrolig nem og hurtig opskrift på hjemmelavet kagecreme. Og så smager det bare meget bedre end en købe kagecreme. Jeg brugte dog minimælk og alm. æggeblommer og det fungerede fint. Danske æg er stort set salmonellafri og da man varmer cremen godt op og evt. bruger den en kage som bages i ovnen, så burde der ikke være nogen fare på færde.
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Tusind tak for din feedback - og det er jeg glad for at høre. Denne er også min grundopskrift på kagecreme, som jeg bruger når der skal creme i kagerne 🙂
Helt enig omkring æg og salmonella. Det er kun hvis man er særlig udsat, at man skal være lidt varsom.
De bedste hilsner
Holger