Kagecreme køber de fleste på breve, men cremen er nem at lave selv. Uden kunstige tilsætningsstoffer, og her er opskriften med ægte vanilje.
Dette er min grundopskrift på kagecreme, og jeg håber du kan lide den. Du må meget vurdere opskriften på en skala fra 1-5 stjerner, og også gerne i kommentarfeltet dele dine tips og trick til at lave kagecremen helt perfekt. Der findes sikkert masser af andre måder at lave cremen på. På forhånd tak.
Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.
Kagecremen kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk.
Farve på kagecreme
Hvis du ønsker din kagecreme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.
Bemærk: De to pasteuriserede æggeblommer kan erstattes med et almindeligt æg, og vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker.
Opskriften giver cirka to deciliter kagecreme, der passer til mange kageopskrifter.
Opskrift på kagecreme
Ingredienser
- 2 deciliter sødmælk
- 2 pasteuriserede æggeblommer kan erstattes med 1 alm. æg
- 40 gram sukker
- 20 gram majsstivelse
- 1 vaniljestang eller 2 teskefulde vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at flække vaniljestangen på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
- Hæld lidt (cirka en halv deciliter) af sødmælken op i en lille skål, og rør majsstivelse ud i mælken.
- Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen pasteuriserede æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.
- Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
- Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
- Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
- Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
- Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.
Se video til opskrift
Note
Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl.
Her kan hjemmelavet kagecreme holde sig et par dage.
Næringsindhold og energifordeling
I forhold til næringsindhold og energifordeling, så indeholder kagecremen på 100 gram:
Kalorier: 100
Fedt: 2 gram
Kulhydrater: 15 gram
Protein: 5 gram
Vild med creme? Så prøv disse kager:
Cremelinser med hjemmelavet kagecreme
Cremesnegle - kanelsnegle med creme og remonce
Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme
Fakta om kagecreme
Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.
Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.
Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.
Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hvor mange gram bliver der cirka af sådan en portion her? Står og skal lave jeres klassisk lagkage nemlig 😅🤷🏻♀️ Der står jeg skal anvende 400 gr kagecreme
Hej Julie
Desværre ikke helt 400 gram, så lav en dobbelt portion. Så har du rigeligt 🙂
Alt det bedste
Holger
Nemt og godt
Mvh Ion