Kagecreme køber de fleste på breve, men cremen er nem at lave selv. Uden kunstige tilsætningsstoffer, og her er opskriften med ægte vanilje.
Dette er min grundopskrift på kagecreme, og jeg håber du kan lide den. Du må meget vurdere opskriften på en skala fra 1-5 stjerner, og også gerne i kommentarfeltet dele dine tips og trick til at lave kagecremen helt perfekt. Der findes sikkert masser af andre måder at lave cremen på. På forhånd tak.
Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.
Kagecremen kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk.
Farve på kagecreme
Hvis du ønsker din kagecreme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.
Bemærk: De to pasteuriserede æggeblommer kan erstattes med et almindeligt æg, og vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker.
Opskriften giver cirka to deciliter kagecreme, der passer til mange kageopskrifter.
Opskrift på kagecreme
Ingredienser
- 2 deciliter sødmælk
- 2 pasteuriserede æggeblommer kan erstattes med 1 alm. æg
- 40 gram sukker
- 20 gram majsstivelse
- 1 vaniljestang eller 2 teskefulde vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at flække vaniljestangen på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
- Hæld lidt (cirka en halv deciliter) af sødmælken op i en lille skål, og rør majsstivelse ud i mælken.
- Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen pasteuriserede æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.
- Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
- Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
- Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
- Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
- Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl.
Her kan hjemmelavet kagecreme holde sig et par dage.
Vild med creme? Så prøv disse kager:
Cremelinser med hjemmelavet kagecreme
Cremesnegle - kanelsnegle med creme og remonce
Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme
Fakta om kagecreme
Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.
Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.
Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.
Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.
Hej madens verden.
Vil man kunne bruge maizena lys jævner i stedet for majsstivelse??
Og hvis ja hvor meget?
Venlig hilsen Katrine
Hej Katrine
Nej, det dur ikke til kagecreme. Maizena Lys Jævner er lavet af kartoffelmel, og det er ikke godt til kagecreme 🙂
Her skal du bruge majsstivelse i stedet. Så det må du lige ud og have fat i.
Alt det bedste
Holger