Her er min opskrift på kanelsnegle. De er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de altså nemme at bage. Du får 12 stk.
Hvem elsker ikke nybagte kanelsnegle, der altid er et sikkert hit. Her er min nemme og skudsikre opskrift på de populære kagesnegle, hvor fyldet bliver i kagerne.
Opskriften giver 12 nemme snegle med lækker kanelremonce og creme, som bages på én bageplade.
Se i øvrigt gerne min video i opskriften med fremgangsmåde, hvis der er noget du er i tvivl om. Og der er også beskrivende billeder i denne opskrift.
Opskrift på kanelsnegle
Ingredienser
- 175 gram vand - lunkent
- 30 gram gær
- 1 æg
- 350 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 6 gram salt
- 75 gram smør - skal være meget blødt
Remonce
- 200 gram smør - meget blødt
- 200 gram brun farin
- 10 gram kartoffelmel
- 10 gram kanel
Kagecreme
- 200 gram kagecreme
Glasur
- 200 gram flormelis
- Lidt vand - koldt
Sådan gør du
- Lunkent vand kommes i skålen til røremaskinen. Gær smuldres i og røres ud i vandet. Brug en ske. Derefter røres æg i.
- Hvedemel vejes af i en anden skål sammen med sukker og salt, og æltes ind i dejen. Dejen til kanelsnegle køres med dejkrog først i 3 minutter ved middel hastighed.
- Smør blødgøres eventuelt i mikroovn, men smørret må ikke smeltes! Kommes i dejen, som nu æltes videre ved middel hastighed i 5 minutter. Samlet æltetid er altså ca. 8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Se eventuelt i min video med fremgangsmåde hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter.
- Rør ingredienserne til remonce sammen, men rør den ikke for længe. Kun så den netop er samlet. Lav også en portion kagecreme, hvilket jeg synes giver mere saftige kanelsnegle. Men du kan også udelade cremen.
- Rul dejen jævnt ud til en firkant på cirka 60 gange 30 centimeter. Du skal ikke ælte dejen inden, da den er nemmere at rulle ud, når den bare har hvilet.
- Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Lad de sidste 3 centimeter være fri for fyld, da denne del bukkes ind under kanelsneglene.
- Rul dejen løst sammen, skær ud i 12 lige store skiver, buk endestykket ind under hver snegl og sæt dem på bageplade med bagepapir eller i bakker, som jeg gør i videoen. Med et par fingre presses dejen i midten forsigtigt lidt ned.
- Lad dine kanelsnegle hæve tildækket i ca. 40 minutter.
- Bag kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 220 °C over- og undervarme, hvor de skal have ca. 17-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Jeg plejer at bage kanelsneglene på næstnederste rille.
- Lad kanelsneglene køle lidt af på en rist, hvorefter de pyntes med glasur (se i linket hvordan du laver den).
Se video til opskrift
Næringsindhold
Koldhævede kanelsnegle
Tip: Du kan lade kanelsneglene koldhæve i køleskabet natten over. Her halveres mængden af gær, altså svarende til 15 gram.
Om morgenen tændes ovnen på 220 grader over- og undervarme, og imens lader du kanelsneglene stå og hvile på bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter.
Bages derefter som beskrevet i opskriften. Så har du friskbagte snegle til morgenkaffen. Se i øvrigt også min video med fremgangsmåde.
Se også mine opskrifter på:
Kan kagesnegle fryses?
Kagesnegle med kanel kan sagtens fryses ned, men så skal du ikke give dem glasur først.
Du kan eventuelt også fryse de ubagte kanelsnegle, og så tage en kanelsnegl op og bage den når lysten melder sig. Her skal de dog tøs op først, og også hæve lidt inden de sættes i en varm ovn.
Jeg synes dog det fungerer bedst, når man bager kanelsneglene færdige inden de kommer på frost, og så blot tør dem op i ovnen eller mikroovn.
Kagesnegle i fad
Kanelsnegle i fad er også populært, og fordelen er, at kanterne jo bliver bløde i stedet for hårde.
Her er opskriften og fremgangsmåden som ovenfor, hvor kanelsneglene stilles tæt i et fad.
Kanelsnegle i fad er blandt andet godt hvis du skal have kanelsneglene med til arbejdet eller skolen.
Efter bagning pyntes sneglene direkte i fadet, og er derefter klar til brug.
Kanelsnegle uden gær
Du kan også lave kanelsnegle uden gær, men lad mig bare være ærlig og sige, at kanelsneglene absolut er bedst når du laver dem med min gærdej som anvist i opskriften.
Og da hævetiden på disse snegle med kanel i forvejen er meget kort, så vinder du ikke det store ved at bage dem uden gær. Men det kan som sagt lade sig gøre, hvis du nu pludselig ikke har gær i huset.
Fremgangsmåden er, at du rører alle ingredienser sammen, og i stedet for gær anvendes to teskefulde bagepulver.
Dejen skal jo så ikke hæve overhovedet, men efter at have kanelsneglene på bagepladen eller som kanelsnegle i fad, kan du stille pladen direkte i ovnen. Bagetiden er den samme.
En kanelsnegl uden gær er fin når den er nybagt, men holdbarheden er ikke lang. Så nyd dem friskbagte.
Kagesnegle uden æg
Du kan også nemt lave kanelsnegle uden æg.
Her undlader du at bruge de to æg i opskriften, og i stedet tilsættes lidt mere mælk.
Dejen og dermed det færdige resultat bliver knap så fyldigt og luftigt, men det kan altså sagtens lade sig gøre at bage snegle med kanel uden æg.
Kagesnegle uden mælk
Lige så nemt er det at lave kanelsnegle uden mælk.
Her udskiftes mælken blot med samme mængde lunkent vand.
På samme måde kan smør erstattes med margarine, hvis du vil undgå laktose.
Kanelsneglekagemand
Skal du holde fødselsdag, kan du nemt lave en kanelsneglekagemand.
Du følger blot opskriften, og skærer kanelsneglene ud som anvist. Bortset fra en enkelt, der skæres i dobbelt tykkelse, og rulles lidt større. Den anvendes som hoved på kagemanden.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg først hovedet på. Derefter lægges resten af kanelsneglene, så de tilsammen ligner en kagemand.
Efter bagning pyntes med glasur og slik. Sådan laver du verdens nemmeste kanelsneglekagemand.
Og så er kanelsneglen jo også i familie med både kanelsnurrer og kanelstang, som også er fremragende bagværk.
Kanelsneglekage
Du kan også lave denne lækre kanelsneglekage, der er en opskrift fra Newyorker By Heart.
Du skal bruge:
200 g mel
60 g lyst rørsukker
2 tsk. bagepulver
Et nip salt
1 æg
1 ¾ dl sødmælk
2 tsk. vaniljeekstrakt
50 g smør, smeltet
Fyld:
115 g smør, blødt
70 g brun farin
1½ spsk. mel
2 tsk. kanel
60 g marcipan, groftrevet
2 spsk. hvide chokoladeknapper
Glasur:
4 spsk. flormelis
1 spsk. mælk
Lidt vanilje
Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft). Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
I en anden skål piskes æg, mælk og vanilje sammen med et piskeris. Hæld de våde ingredienser i de tørre og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Tilsæt det smeltede smør og rør, til det er netop rørt ind i dejen.
Kom bagepapir i en bageform, jeg brugte en på ca. 25 x 25 cm. Fordel dejen i i formen.
Til fyldet kommes det hele i en skål og røres sammen. Kom det i dejen i klatter og brug et træspyd eller en strikkepind, til at trække det ud i dejen, så den bliver marmoreret.
Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter.
Rør ingredienserne sammen til glasuren og kom det på den varme kage (det kan altså fint udelades at komme glasur på). Lad den køle helt af inden den spises.
Er kanel farligt?
Der har været stor fokus på kanel, som der jo blandt andet er en del af i en kanelsnegl. For er kanel farligt - og hvor store mængder bør man højest indtage?
Det er stoffet kumarin i kanelen, der kan være problematisk, og derfor skal man være opmærksom.
Hos Fødevarestyrelsen lyder det dog, at moderate mængder af kumarin ikke er farligt for os at spise, men det er usundt at spise større mængder af kanel.
I værste fald kan kumarin medføre skader på leveren, så det skal man selvfølgelig tage alvorligt.
Men man tager altså ikke skade af at spise en kanelsnegl eller to. Blot man ikke indtager for store mængder kanel og kumarin dagligt.
Som med alt andet skal man spise med måde - dette gælder også i forhold til kanelsneglene.

EraOra
Ved ikke hvad der går galt. Har nu prøvet to gange og min dejlige bliver tynd som bare fanden :/ Nu tilsætter jeg eksta mel..håber de stadig bliver gode.
Birthe Fisker
Hvorfor kan jeg ikke længere gemme nogen af opskrifterne. Nu er jeg nød til at gemme dem alle. For sletter jeg evt. dagens madopskrifter, kan jeg ikke gemme den jeg vil beholde.
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Når du er logget på, kan du sagtens gemme opskrifterne på din egen liste.
Og de forsvinder ikke igen.
Alt det bedste
Holger
Tine
Hej Holger
Tak for skønne opskrifter:)
Hvilken slags kagecreme er bedst til disse snegle? De skal fryses. Er det den bagefaste? HVIS jeg skal købe er der en der bedre end andre? Bedste hilsner Tine
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Du kan bruge begge. Jeg bruger den hjemmelavede i opskriften, men du kan bestemt også bruge de købte de er fine. Dr. Oetkers er en fin kagecreme til kanelsnegle.
Alt det bedste
Holger
Ole
Hej, jeg vil lave kanelstang, men kan ikke få kærnemælk hvor jeg bor (Brasilien). Hvad kan jeg erstatte det med? Tak for alle de gode opskrifter!
Holger Rørby Madsen
Hej Ole
Du kan bare bruge mælk - det er lige så fint 🙂
Alt det bedste til dig i Brasilien.
Holger
Ole
Du kunne også lave en snyde-kærnemælk, og så bare bruge almindelig mælk med lidt citron / eddike i 🙂 Du kan finde opskrifter på dette ved en simple google søgning 🙂
Bente
Kan man ikke bruge andet end sødmælk? Har alt hjemme til at bage dem, bare kun minimælk 🤔😉
Cindie
Hej der er fejl i remoncen, der står 2xsmør istedetfor smør og sukker
Mvh Cindie
Holger Rørby Madsen
Hej Cindie
Godt spottet - mange tak 🙂
Den er nu rettet til.
Alt det bedste til dig
Holger