Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Jeg vil godt vove at sige, at du aldrig har fået en bedre kanelstang end denne!
Kanelstangen er lavet med masser af fyld, og den både snasket og let på samme tid.
Samtidig kan du se tricket til, hvordan du undgår at fyldet løber ud af din kanelstang under bagningen i oven.
Netop fyld der løber ud er et typisk problem for mange, men det er altså slut nu.
Tricket er, at du kommer Maizena majsstivelse i din remonce, og det binder remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.
Opskriften giver to gange en lækker kanelstang, og jeg er altså ikke bange for, at kalde det for verdens bedste kanelstang.
Servér den lune kanelstang til kaffe, te eller varm kakao.
Opskrift på kanelstang
Ingredienser
- 200 gram kærnemælk
- 25 gram gær
- 350 gram hvedemel
- 40 gram sukker
- 1 teske kardemomme strøgen teske, kan udelades
- 5 gram salt
- 60 gram smør skal være smeltet
- 1 æg
Creme
- 250 gram kagecreme opskrift i linket og i video
Remonce
- 100 gram smør blødt
- 100 gram brun farin
- 4 teskefulde kanel
- 25 gram Maizena
Pensling
- 1 æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Glasur
- 100 gram flormelis
- vand
Sådan gør du
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør gæren ud i kærnemælken. Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med æg og smeltet smør.
- Ælt 10 minutter ved middel hastighed, og virk derefter dejen op. Se her hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet.
- Imens laver du kagecreme til din kanelstang som anvist i linket. Remonce til kanelstang røres ligeledes sammen, og æg piskes sammen til pensling. Du kan også bruge en cremepulver, som røres sammen som anvist på pakken.
- Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker.
- Rul den ene halvdel ud til en firkant på ca. 30 x 25 centimeter. Smør et lag kagecreme på.
- Nederst mod dig selv lægges en bane remonce.
- Rul nu dejen sammen som til en roulade, og buk enderne forsigtigt ind under dejen, så der er helt lukket til. Sæt rouladen på en bageplade med bagepapir, men sæt den i den ene side, så der er plads til to styks kanelstang. Eller bag hver kanelstang i en aflang alubakke som mange bagere plejer at gøre det. Hvis du anvender alubakker, kan du med fordel varme formene igennem i ovnen først. Så undgår du, at bunden kan fremstå ubagt.
- Med en saks klipper du nu skråt ned i rouladen med cirka halvanden centimeters afstand, og lægger hvert snit skiftesvis til højre og venstre. Gør det samme med den anden kanelstang.
- Pensl kanelstængerne grundigt med æg, og drys med hasselnødder i flager og perlesukker.
- Bag kanelstængerne i cirka 15 minutter på næstnederste rille, eller indtil de ser færdigbagte ud. Som du kan se på billedet. Måske skal de have 17-18 minutter - det afhænger af varmen i din ovn.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips til opskriften
De færdigbagte kanelstænger køles lidt af på en rist.
Derefter pyntes hver kanelstang med lidt glasur, der laves af flormelis og kogende vand. Evt. også tilsat lidt kakao.
Kanelstangen er en af de populære kager, og du kan sagtens fryse den ned.
Se også mine opskrifter på:
Kanelsnegle opskrift med remonce og creme
Video: Sådan klipper du en kanelstang
Jeg ville bruge dr øetkers kagecreme,den er fast og god til bagning og uden mælkeprodukter 👍🙂 (det er for de dovne 😁🙈
Hej Pia
Man må gerne være lidt doven 🙂
Det bliver stadig en rigtig god kanelstang.
Alt det bedste
Holger