Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Jeg vil godt vove at sige, at du aldrig har fået en bedre kanelstang end denne! Kanelstangen er lavet med masser af fyld, og den både snasket og let på samme tid.
Samtidig kan du se tricket til, hvordan du undgår at fyldet løber ud af kagen under bagningen i oven. Tricket er, at du kommer Maizena majsstivelse i din remonce, og det binder remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kanelstang
Opskriften giver to kanelstænger, og jeg er altså ikke bange for, at kalde det for verdens bedste kanelstang. Servér gerne kagen lun til kaffe, te eller varm kakao.
Kanelstang
Ingredienser
- 25 gram gær
- 200 gram kærnemælk
- 350 gram hvedemel
- 40 gram sukker
- 1 teske kardemomme - strøgen teske, kan udelades
- 5 gram salt
- 1 æg
- 60 gram smør - skal være smeltet
Creme
- 250 gram kagecreme - opskrift i linket og i video
Remonce
- 100 gram smør - blødt
- 100 gram brun farin
- 4 teskefulde kanel
- 25 gram Maizena
Pensling
- 1 æg
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Glasur
- 100 gram flormelis
- vand
Sådan gør du
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør 25 gram gær ud i 200 gram kærnemælk. Bland 350 gram hvedemel med 40 gram sukker, 1 teske kardemomme og 5 gram salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med 1 æg og 60 gram smør (smeltet).
- Ælt 10 minutter ved middel hastighed, og virk derefter dejen op. Se her hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
- Imens laver du 250 gram kagecreme til din kanelstang som anvist i linket. Remonce til kanelstang røres ligeledes sammen af 100 gram smør, 100 gram brun farin, 4 teskefulde kanel og 25 gram Maizena. 1 æg piskes sammen til pensling. Du kan også bruge en cremepulver, som røres sammen som anvist på pakken.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker.
- Rul den ene halvdel ud til en firkant på ca. 30 x 25 centimeter. Smør et lag kagecreme på.
- Nederst mod dig selv lægges en bane remonce.
- Rul nu dejen sammen som til en roulade, og buk enderne forsigtigt ind under dejen, så der er helt lukket til. Sæt rouladen på en bageplade med bagepapir, men sæt den i den ene side, så der er plads til to styks kanelstang. Eller bag hver kanelstang i en aflang alubakke som mange bagere plejer at gøre det. Hvis du anvender alubakker, kan du med fordel varme formene igennem i ovnen først. Så undgår du, at bunden kan fremstå ubagt.
- Med en saks klipper du nu skråt ned i rouladen med cirka halvanden centimeters afstand, og lægger hvert snit skiftesvis til højre og venstre. Gør det samme med den anden kanelstang.
- Pensl kanelstængerne grundigt med æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Lad dem hvile 10-15 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
- Bag kanelstængerne i cirka 15 minutter på næstnederste rille, eller indtil de ser færdigbagte ud. Som du kan se på billedet. Måske skal de have 17-18 minutter - det afhænger af varmen i din ovn. Glasur laves af 100 gram flormelis og lidt vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips til opskriften
De færdigbagte kanelstænger køles lidt af på en rist.
Derefter pyntes hver kanelstang med lidt glasur, der laves af flormelis og kogende vand. Evt. også tilsat lidt kakao.
Kanelstangen er en af de populære kager, og du kan sagtens fryse den ned.
Charlotte Gudmand
Hej
Jeg har bagt kagen flere gang. Selvom jeg følger opskriften, er min dej nærmest flydende og umulig at virke op. Først når jeg har tilsat mere mel, kan jeg arbejde med den. Men den smager godt
Lissi Rasmussen
Tak for mange gode opskrifter, men i stedet for at veje mælk syntes jeg det var bedre der stod liter eller deciliter. Du har før omtalt det vil blive lavet om. Mvh. Lissi
Pia Hardt Matschafsky
Kære Holger
Du skriver i din opskrift på Kanelstang med creme og remonce at der kan kommes majsstivelse i remoncen så den ikke flyder ud når den bages. Hvordan det? skal majsstivelsen opløses i noget eller kommes direkte i remoncen?
Vh Pia
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Du rører bare majsstivelsen (Maizena) direkte i remoncen. Den skal ikke opløses først 🙂
God bagelyst - det bliver godt.
Alt det bedste
Holger
Janne
Jeg vil gerne bage dine kanelstænger hvem forhandler foliebakkerne, jeg kan ikke finde dem nogle steder på forhånd tak. Venlig hilsen Janne
Charlotte Gudmand
De har dem i Netto ved Stanniol, fryseposer osv😊
Marc
Hvis man vil lave den i en bredere/større aluform for at få en større kage. Hvordan vil du gribe det an i stedet for at lave rouladen?
Pia
Jeg ville bruge dr øetkers kagecreme,den er fast og god til bagning og uden mælkeprodukter 👍🙂 (det er for de dovne 😁🙈
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Man må gerne være lidt doven 🙂
Det bliver stadig en rigtig god kanelstang.
Alt det bedste
Holger
Karin
Super fantastisk kanelstænger. 😋
Jette
Måske weekendens projekt 😊
Stefan
Den skal prøves
Isa eltong
Hej. Jeg leder efter opskriften på verdens bedste kanelstang. Hvor er den blevet af. Den var nemlig den bedste og nemmeste. Mvh isa
Gudrun
Hej. Kan man gøre din kanelstang helt klar, rullet til roulade - putte den i køleskabet og så bage den dagen efter? 🤔 Tak for mange gode opskrifter
Else
Hej .
Kan den fryses?
Madensverden.dk
Hej Else
Det kan den sagtens - men vent så med glasuren til den skal spises 🙂
Bedste hilsner
Holger