Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her får du min opskrift på kanelkagen, der laves med remonce og creme - og hvor fyldet aldrig løber ud.
Jeg vil godt vove at sige, at du aldrig har fået en bedre kanelstang end denne!
Kanelstangen er lavet med masser af fyld, og den både snasket og let på samme tid.
Samtidig kan du se tricket til, hvordan du undgår at fyldet løber ud af din kanelstang under bagningen i oven.
Netop fyld der løber ud er et typisk problem for mange, men det er altså slut nu.
Tricket er, at du kommer Maizena majsstivelse i din remonce, og det binder remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.
Opskriften giver to gange en lækker kanelstang, og jeg er altså ikke bange for, at kalde det for verdens bedste kanelstang.
Servér den lune kanelstang til kaffe, te eller varm kakao.
Opskrift på kanelstang
Kanelstang - lækker og hjemmelavet med remonce
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på min huskeliste UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Creme
- 250 gram kagecreme se evt. opskrift på hjemmelavet creme her
Pensling
- 1 æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Glasur
- 100 gram flormelis
- vand
Sådan gør du
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør gæren ud i kærnemælken. Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med æg og smeltet smør.
- Ælt 10 minutter ved middel hastighed, og virk derefter dejen op. Se her hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet.
- Imens laver du kagecreme til din kanelstang som anvist i linket. Remonce til kanelstang røres ligeledes sammen, og æg piskes sammen til pensling. Du kan også bruge en cremepulver, som røres sammen som anvist på pakken.
- Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker.
- Rul den ene halvdel ud til en firkant på ca. 30 x 25 centimeter. Smør et lag kagecreme på.
- Nederst mod dig selv lægges en bane remonce.
- Rul nu dejen sammen som til en roulade, og buk enderne forsigtigt ind under dejen, så der er helt lukket til. Sæt rouladen på en bageplade med bagepapir, men sæt den i den ene side, så der er plads til to styks kanelstang. Eller bag hver kanelstang i en aflang alubakke som mange bagere plejer at gøre det.
- Med en saks klipper du nu skråt ned i rouladen med cirka halvanden centimeters afstand, og lægger hvert snit skiftesvis til højre og venstre. Gør det samme med den anden kanelstang.
- Pensl kanelstængerne grundigt med æg, og drys med hasselnødder i flager og perlesukker.
- Bag kanelstængerne i cirka 15 minutter, eller indtil de ser færdigbagte ud. Som du kan se på billedet. Måske skal de have 17-18 minutter - det afhænger af varmen i din ovn.
Tips
De færdigbagte kanelstænger køles lidt af på en rist.
Derefter pyntes hver kanelstang med lidt glasur, der laves af flormelis og kogende vand.
Se også mine opskrifter på:
Hej. Jeg leder efter opskriften på verdens bedste kanelstang. Hvor er den blevet af. Den var nemlig den bedste og nemmeste. Mvh isa
Hej. Kan man gøre din kanelstang helt klar, rullet til roulade - putte den i køleskabet og så bage den dagen efter? 🤔 Tak for mange gode opskrifter
Hej Else
Det kan den sagtens - men vent så med glasuren til den skal spises 🙂
Bedste hilsner
Holger
Hej .
Kan den fryses?