Mørbrad med asparges er en lækker ret til aftensmad, der også er god som gæstemad. Her er min opskrift med små kartofler og salviesmør.
Lav en dejlig nem og lækker ret med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør.
Det er en ganske simpel ret med relativ få ingredienser, men den tager ikke lang tid at tilberede, og så ser den fornem ud på en tallerken.
Derfor er svinemørbrad og asparges også en skøn ret som gæstemad, og opskriften er beregnet til fire personer.
Du kan også se min video med fremgangsmåde og anretning.
Opskrift på mørbrad med asparges
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudses
- smør - til stegning
- 3 spiseskefulde barbecuesauce - evt. min opskrift på BBQ-sauce
- salt og friskkværnet peber
Kartofler
- 800 gram kartofler - små, gerne nye danske i sæson
- salt
Asparges
- 1 bundt grønne asparges
Salviesmør
- 75 gram smør
- 20 blade salvie
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt.1 svinemørbrad
- Brun mørbraden i lidt smør på panden, og den skal brunes hele vejen rundt. Steg den derefter i ca. 10 minutter, hvor du vender den med mellemrum, og hver gang lige pensler med lidt barbecuesauce. Krydr til sidst med salt og friskkværnet peber. Lad mørbraden hvile 5 minutter inden udskæring og anretning af mørbrad med asparges.smør, 3 spiseskefulde barbecuesauce, salt og friskkværnet peber
- De små kartofler koges i ca. 7 minutter i rigeligt saltet vand, og derefter hviler kartoflerne i kogevandet i yderligere 7 minutter. Læs mere om kogning af nye kartofler her.800 gram kartofler
- Salviesmør: Smelt smør i en lille gryde, og lad det brune. Pas på det ikke bliver for mørkt og branket, det skal netop blot være brunet og lugte nøddeagtigt. Tag så gryden af kogepladen, og rør salvieblade i.75 gram smør, 20 blade salvie
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp dem i ca. 30 sekunder. Giv dem lidt salt.1 bundt grønne asparges
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Mørbrad med asparges anrettes på smukke tallerkner.
Skær svinemørbraden i skiver. Læg grønne asparges på tallerken, og derpå skive af mørbrad.
Læg kartofler rundt om og dryp salviesmør over kød og asparges. Pynt evt. med lidt dild eller persille.
Se flere lækre madopskrifter:
Fyldt svinemørbrad med mozzarella og bacon
Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser
Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Comments
No Comments