Mørbrad i fad er svinemørbrad, der steges i ovn sammen med bacon, cocktailpølser, peberfrugt og en lækker peberflødesovs. En børnevenlig ret.
Her er min bedste opskrift på mørbrad i fad, der er en lækker hverdagsret med svinemørbrad i fad i ovn.
Helt traditionel ret med blandt andet peberfrugt, bacon og cocktailpølser, og det er en ret, som hele familien vil elske. Den er nemlig også børnevenlig.
Mørbrad i fad tager ikke så lang tid at lave, og derfor er den god på hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavning.
Opskriften er beregnet til fire personer, og mørbradsfadet serveres naturligvis med ris eller kartoffelmos til. Jeg har også lavet en video med opskriften, hvor du kan se fremgangsmåden.
Opskrift på mørbrad i fad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad skåret i tynde bøffer på cirka 1 centimeter
- 200 gram bacon i tern
- 200 gram cocktailpølser eller brunchpølser
- 250 gram champignon i skiver
- 1 dåse hakkede tomater 400 gram
- 1 stort løg hakkes groft
- 1 rød peberfrugt i korte strimler
- 2 teskefulde paprika
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 deciliter kalvefond
- 2 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld majsstivelse til jævning
Sådan gør du
- Start med at pudse svinemørbrad af for sølvsene og andet fedt. Skær den i skiver eller bøffer på en centimers tykkelse.
- Rengør champignon, og skær dem i skiver
- Skær tørsaltet bacon ud i tern, og rødløgene hakker du groft.
- Skær toppen af peberfrugterne og fjern kernehuset, inden du deler dem i grove tern eller tynde strimler.
- Find et ildfast fad frem, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt en god klat smør på panden, og ved en god varme bruner du nu mørbradbøfferne på begge sider, så de får en solid stegeskorpe - det giver smag til mørbrad i fad! Hæld dem op i det ildfaste fad.
- Svits så bacontern til de er flotte og gyldne, og tilsæt så cocktailpølser, som også varmes godt igennem. Hæld det op i fadet.
- Hæld de hakkede tomater i det ildfaste fad.
- Brun så champignon grundigt, de skal svitses godt af - det giver også en fantastisk smag til mørbradfadet. Kom også dem op i det ildfaste fad.
- Kom endnu en klat smør på panden, og svits løg, peberfrugt og paprika, Ryst panden rundt, og efter et par minutter kom du balsamico i. Lad det svitse et minut mere, og tilsæt så kalvefond og piskefløde.
- Lad det koge op, og jævn med en teskefuld Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Krydr også med generøse mængder friskkværnet peber, men IKKE salt. Baconstykkerne er meget saltede, og det er som regel salt nok til retten!
- Hæld peberflødesovsen op i fadet, og giv den et par ekstra vrid med peberkværnen. Vend det rundt med en spiseske, så du får fordelt smagen godt i fadet.
- Sæt så din mørbrad i fad på næstnederste rille i ovnen, og lad den stege i 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend gerne indholdet rundt efter 15 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Tag den ud, og server mørbrad i fad med kogte basmati ris og en grøn salat. En gammeldags kartoffelmos er også god til.
Mørbrad i fad er som sagt en lækker ret til både den travle hverdag og mere festlige lejligheder.
Svinemørbraden bliver virkelig mør, og peberflødesovsen helt fantastisk.
Pølser i retten
Tilsæt cocktailpølser eller brunchpølser - jeg plejer at bruge det sidste. Og jeg synes de bedste er Slagter Lampes brunchpølser, som du kan købe i blandt andet Rema 1000.
De passer godt til retten her. Men du kan også bare bruge almindelige cocktailpølser - eller wienerpølser, som du deler i mindre stykker.
Fryseegnet
Retten er fryseegnet, så du altid har god mad på frost.
Se også mine opskrifter på:
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Fyldt svinemørbrad med mozzarella og bacon
Jeg har lige lavet den her til aften. Jeg lod den dog simre i gryde istedet for at sætte den i ovnen. Men **** det smagte godt. Du har helt ret i, at den flødesovs virkelig smager af noget. Jeg er derfor også ret sikker på, at der var mere end 300 kalorier i min portion, for jeg har sq da spist alt for meget.
Jeg undrede mig dog over, at bøfferne ikke skulle krydres inden stegning. Jeg fulgte opskriften og lod være, men jeg syntes, de lige manglede det der umpf, selvom de havde simret pænt længe. Men altså stadig en hamrende lækker ret.
Tusind tak, Anita - det lyder godt. Og det er også en af mine favoritter 🙂
Jo, man kan sagtens krydre kødet inden stegning.
Og ellers velbekomme.
Alt det bedste
Holger
Dejlig ret, hakkede en halv spidskål og forårsløg og puttede det i, det var også lækkert.