Her kan du se hvordan du laver den bedste kylling i karry med ris. Det er en nem ret, som smager fantastisk for både børn og voksne.
Det er absolut den bedste opskrift på kylling i karry på nettet. Og jeg har prøvet en del. Men vi vender igen og igen tilbage til denne. Tak for den.
Susanne
Kylling i karry med ris er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.
Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.
Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes.
Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave kylling i karry på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden.
Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er karryretten fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.
Opskrift på kylling i karry
Ingredienser
- 4 stykker kyllingebryst skåret i mundrette stykker
- 1 rødløg finthakket
- 2 hvidløgsfed presset eller finthakket
- 3 teskefulde karry
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter hønsebouillon gerne varm
- 3 spiseskefulde mangochutney
- 2 æbler i mindre tern
- 1 bundt forårsløg i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingestykkerne i det i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
- Kom så løg og hvidløg ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
- Lad det svitse kort, og kom så mel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
- Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler og mango-chutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
- Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg i panden, og det hele smages til med salt og peber.
- Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker din karrykylling ved, at du tilsætter mere eller mindre karry.
Kylling i karry serveres selvfølgelig ned kogte ris.
Med kokosmælk
Du kan sagtens også lave kylling i karry med kokosmælk.
Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk.
Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del.
Med ananas
Nogen foretrækker kylling i karry med ananas, hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.
Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde.
Se også: Boller i karry
Hvad kan man erstatte med æble (allergi)?
Den bedste karry ret jeg har smagt. 5/5 stjerner