Her kan du se hvordan du laver den bedste kylling i karry med ris. Det er en nem ret, som smager fantastisk for både børn og voksne.
Kylling i karry med ris er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.
Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.
Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes.
Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave kylling i karry på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden. Retten kan i øvrigt også laves i ovnen.
Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er karryretten fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.
Opskrift på kylling i karry
Ingredienser
- 4 stykker kyllingebryst skåret i mundrette stykker
- 1 rødløg finthakket
- 2 hvidløgsfed presset eller finthakket
- 3 teskefulde karry
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter hønsebouillon gerne varm
- 3 spiseskefulde mangochutney
- 2 æbler i mindre tern
- 1 bundt forårsløg i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingestykkerne i det i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
- Kom så løg og hvidløg ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
- Lad det svitse kort, og kom så mel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
- Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler og mango-chutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
- Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg i panden, og det hele smages til med salt og peber.
- Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker din karrykylling ved, at du tilsætter mere eller mindre karry.
Kylling i karry serveres selvfølgelig ned kogte ris.
Med kokosmælk
Du kan sagtens også lave kylling i karry med kokosmælk.
Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk.
Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del.
Med ananas
Nogen foretrækker kylling i karry med ananas, hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.
Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde.
Se også: Boller i karry
Sten N.
Er praktiseret over bål, på “samarbejds-tur” med unge udfordrede. Der var smil og mætte maver overalt.
Næste gang er det bålmad til en 6 klasses lejrskole.
Hel ideel opskrift til formålet og kan nemt justeres ifht. gluten, laktose, mm.
Sidst undlod vi mel og lod det koge lidt ind, med en god sjat tryllemælk (fløde), istedet.
Holger Rørby Madsen
Hej Sten
Tak for det - og det var da en forrygende måde at lave det på. Godt tænkt.
God fornøjelse med lejrskolen 🙂
Alt det bedste
Holger
Heidi Foged
Jeg ligger ikke inde med mango chutney, kan jeg bruge noget andet eller skal jeg helt undlade..
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Du kan sagtens bare udelade det 🙂
Alt det bedste
Holger
Hr. Holn
Hvor ere dette website SÅ meget bedre end Valdemaretcetera