Mangochutney passer perfekt til de fleste indiske retter. Det er en blanding af sødt, syrligt og stærkt, som giver maden ekstra smag.
Mangochutney er noget af det, jeg næsten altid har på lager. Om det er købt eller hjemmelavet - det skal bare være til rådighed.
Når man elsker krydret mad, peger pilen særligt på Indien. Deres køkken er så rigt på krydderier og forskellige chutneys, at det er svært at lave en kedelig indisk ret.
Og med mangochutney ved hånden, ja, så får maden bare det ekstra pift. Chutneyen er både sød og syrlig på samme tid.
Og når man selv laver den, kan man vælge krydderier til og fra. Er du ikke vild med ingefær, så udelukker du bare det.
Kan du bedre lide kardemomme end kanel, så skifter du ud, som du lyster. Der er ingen klare regler andet end, at mangochutneyen skal indeholde sukker, eddike og mangofrugt.
Det andet kan man lege med, som man vil. Jeg kommer rød peberfrugt og rødløg i min chutney. Det giver dels et godt modspil til mangofrugtens smag, dels et farvespil.
Chutneyen her fungerer godt til samosaer, som kan laves selv. De kan også købes frisklavede i nogle minimarkeder og frosne i supermarkeder.
Opskrift på hjemmelavet mangochutney
Mangochutney
Ingredienser
- 2 stk mango - tern
- ½ stk rød peberfrugt - tern
- ½ stk rødløg - små tern
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær - frisk, fintrevet
- 1 stk kanelstang - 5-6 cm
- 3 stk grønne kardemommekapsler
- ½ stk rød chili - frisk el. 1 tørret
- 1 tsk spidskommen
- 2 dl vand
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker - el. brun farin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær de to mango frugter i tern, peberfrugten i kvadrater a 1.5 x 1.5 cm.
- Hak løget groft og riv ingefær samt hvidløg.
- Hæld vand i en gryde sammen med mango, peberfrugt, løg og hvidløg. Bring det i kog.
- Når vandet koger, tilsætter du alle krydderierne. Lad det koge med i 10 minutter.
- Tilsæt eddike og sukker og lad din mangochutney simre i 20 minutter.
- Smag til med salt og peber, eventuelt også sukker og eddike.
- Når din mangochutney har den rette smag, køler du det lidt ned, før du hælder det på rene glas, der er skyllet i kogende vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så har du en lækker og hjemmelavet mangochutney. Velbekomme.
Her er andre opskrifter på indisk tilbehør og mad fra Indien:
Ib
Lækker grundopskrift!!!! ❤️
Lige prøver at udskifte Mango og peberfrugt med augustmåned-have/drivhus:
Rabarber, umodne ferskner, halvmodne tomater, nyopgravet ingefær i skiver, et helt skyllet hvidløg med top og en rest jumborosiner fra spisekammer
-og ellers din opskrift 😘
It's A masterpiece!
Tak