Min opskrift på verdens bedste naanbrød. Det indiske brød bages med gær og yoghurt, og du kan også se hvad naanbrød (nan) er for noget.
Naanbrød er noget af det bedste madbrød, og selvfølgelig især til indiske retter.
Men brødet, der også kaldes nan, er altså godt til mange andre retter også, og er glimrende som almindeligt madbrød.
Hvad er naanbrød?
Naan eller nan kommer det persiske sprog, og det betyder i virkeligheden blot brød. Som det jo netop er.
Der findes en del varianter af naanbrødet, men typisk bages det af gær og yoghurt, der gør brødet både fyldigt og blødt. For et naanbrød må ikke være hård i skorpen.
Ofte formes brødene som store dråber, og i Indien og andre steder anvendes brødet faktisk som skeer til de krydrede gryderetter.
Som sagt bruges naanbrødet mest som madbrød i det indiske køkken og landene i det centralasiatiske område, og nogle steder bager man brødene meget store.
Min opskrift her er nem at følge og jeg synes selv det er verdens bedste naanbrød, men lad mig høre hvad du synes.
Opskriften giver fire lækre naanbrød, der passer til fire personer.
Opskrift på naanbrød
Naanbrød - opskrift på indisk brød med yoghurt
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Vej vandet af og kom det i en skål til røremaskinen.
- Smuldr gæren i og rør den ud med en ske.
- Tilsæt så smeltet smør (pas på den ikke er så varm, at den slår gøren ihjel), yoghurt, et æg, sukker og salt.
- Sæt skålen på røremaskinen, montér dejkrogen på og rør det sammen.
- Rør derefter gradvist hvedemelet i dejen, og ælt den igennem ved middel hastighed i cirka otte minutter.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til dine naanbrød hæve i cirka en time til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og spænd den op. Del i fire lige store stykker, der hver vejer knap 200 gram. Lad dem hvile 20 minutter på bordet.
- Læg imens en bagesten eller lignende i ovnen, som tændes på 250 grader over- og undervarme. Lad ovnen blive gennemvarm.
- Du skal nu bage to naanbrød ad gangen - mere er der ikke plads til i ovnen. Træk dejkuglerne lidt aflange og nærmest dråbeformede, så dejen er cirka en centimeter tyk, men tykkere i kanten end på midten.
- Læg dem på en pizzaspade eller lignende, der er drysset med lidt mel. To styks i alt. Pensl med olivenolie og drys med sesamfrø.
- Vip forsigtigt dine naanbrød ind på bagestenen i ovnen, og bag dem i cirka ni minutter.
- Tages ud og køles af på en rist, mens du bager de sidste to indiske brød.
Tips
De lækre naanbrød er perfekte som tilbehør til indisk mad og andre retter.
Brødene kan også fryses.
Se her hvordan du opbevarer gær bedst.
Se også disse indiske opskrifter:
Kom med din kommentar her