Her får du min opskrift på chapati, der er tynde og pandestegte brød. De kaldes også for roti, og de lækre indiske brød serveres til klassisk indisk mad.
Chapati eller roti er meget nemme brød fra Indien, der minder lidt om en mexicansk tortilla.
Der er tale om pandestegt brød, og dejen laves uden gær.
Du kan lave dejen udelukkende med fuldkorns hvedemel eller almindeligt hvedemel, men jeg synes chapati bliver bedst med en blanding af de to slags mel.
Nyd de pandestegte indiske brød til klassisk indisk mad, og faktisk kan du bruge dem som en ske til mange af retterne.
Opskriften giver otte fladbrød.
Ingredienser til chapati
100 gram fuldkorns hvedemel
75 gram hvedemel
3 spiseskefulde olivenolie
Lidt salt
150 gram vand
Fremgangsmåde
- Vej de to slags mel af i en stor skål og kom også olivenolie og lidt salt i. Du skal bruge cirka en halv teskefuld salt.
- Rør derefter vandet gradvist i indtil du har en dej, som nu kan æltes. Rør dejen godt sammen.
- Tag den derefter ud på bordet, og ælt den godt igennem med hænderne. Brug lidt mere mel på bordet, så dejen ikke hænger i. Denne mængde mel indgår ikke i opskriften.
- Læg et fugtigt viskestykke over og lad dejen hvile i 20-30 minutter.
- Ælt derefter dejen hurtigt igennem igen, og del den i otte lige store stykker, som trilles til kugler,
- Varm en pande godt op.
- Rul en kugle dej til chapati ud til en tynd pandekage, og husk stadig at have mel nok på bordet, så dejen ikke hænger i.
- Kom en lille sjat olie på den varme pande, og bag nu hver chapati (roti) cirka et minut på hver side, så brødet er bagt og har fået farve. Måske skal det have 30 sekunder længere, hvilket selvfølgelig afhænger af varmen og tykkelsen på brødet. Men rul dem meget gerne tyndt ud.
- Lægges til side efterhånden, og mens den ene bages på panden, ruller du den næste klar. På den måde tager det ikke lang tid at bage alle otte pandestegte brød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Chapati
Hej Holger
Jeg har planer om at bruge din opskrift på chapati/roti til min fødselsdagsmiddag som tilbehør til en karryret i slow cookeren.
Lige omkring spisetid skal retten smages til og evt. "stives af", samtidig med gæsterne ankommer.
Jeg vil derfor høre dels, om du har erfaring med at holde de indiske brød varme i ovnen uden, at de får for meget? Dels hvor lang tid du ca plejer at bruge fra start til brødene er klar, når du laver dem.
Nu, jeg har dig, vil jeg sige tak for gode opskrifter og inspiration til madlavningen.
God weekend
De bedste hilsner Else Marie Munther