Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Den du ved nok kage er en af de mest populære kager i Danmark, og det forstår man godt når man har smagt denne udgave.
I bund og grund er denne chokoladekage i familie med drømmekage, men her altså lavet med kakao, og det gør bestemt ikke kagen dårligere.
Jeg plejer at bage den du ved nok kagen med kærnemælk, som jeg synes bare giver en bedre chokoladekage, men også en bedre holdbarhed.
Så det vil jeg anbefale dig, men kærnemælken kan sagtens erstattes med samme mængde almindelig mælk.
Opskriften giver en chokoladekage til mindst otte personer.
Opskrift på den du ved nok kage
Ingredienser
- 250 gram bagesukker - eller alm. sukker
- 2 æg
- 225 gram hvedemel
- 25 gram kakao
- 8 gram bagepulver
- 12 gram vaniljesukker
- 150 gram kærnemælk - svarende ca. til 1,5 deciliter
- 150 gram smør
Kokosglasur
- 175 gram flormelis
- 15 gram kakao
- 10 gram vaniljesukker
- 100 gram smør
- 75 gram kokosmel
- 20 gram kaffe - kold
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom bagesukker og de to æg i skålen til røremaskinen. Sæt piskeriset på og pisk æggemassen til en lys masse. Det tager mindst fem minutter ved en høj hastighed. Du kan også bruge en alm. elpisker.
- I en anden skål vejes hvedemel af sammen med kakao, bagepulver og vaniljesukker.
- Melblandingen sigtes ned i den færdigpiskede æggemasse, og vendes forsigtigt rundt. Brug gerne en dejskraber til det, og her må du altså ikke piske.
- Smørret smeltes og røres gradvist i dejen sammen med kærnemælk. Vend dejen rundt med forsigtighed indtil der er ikke er klumper af mel tilbage i dejen.
- Den du ved nok kage kan enten bages i et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter eller i springform med en diameter på 25 centimeter. Afhængig af hvor høj du ønsker kagen.
- Beklæd fadet med bagepapir eller smør springformen grundigt, og fordel dejen jævnt.
- Stilles ind i ovnen, og her skal din den du ved nok kage have cirka 30 minutter. Prik i den for at sikre, at kagen er gennembagt, men en halv time plejer altså at passe fint.
- Tag chokoladekagen ud af ovnen og lad den køle en smule af.
- Imens laver du kokosglasur ved at veje alle ingredienserne til glasuren af i en gryde.
- Koges op og småkoger derefter et minuts tid. Kokosglasuren røres jævn.
- Fordel forsigtigt kokosglasuren over din chokoladekage, og lad den nu hvile en lille times tid. Så når kagen at sætte sig ordentligt.
Næringsindhold
Noter
Det er vigtigt, at den færdige "den du ved nok kage" får lov til at sætte sig inden den skæres ud og nydes.
Så lav gerne kagen i god tid, og lad den køle af.
Chokoladekagen med kokos er i øvrigt fin at fryse ned til senere brug.
Se flere lækre kageopskrifter

Kristina
Kan man bruge tykmælk eller ymer i stedet for kærnemælk og bruge havregryn i stedet for kokosmel og er mængden det samme.
Kirsten
Hej fra den anden side af kloden, nemligt Quadra Island, BC.
Desværre blev kagen ikke hvad jeg havde håbet. Jeg bruger vægt til alt jeg bager, så målene var korrekte. Nyt bagepulver, med 2 års gammel kage mel, sigtet. Bagt på 200c, testet efter 30 min, var stadig rå i midten, gav den 10 minutter mere. Nu var kagen i springform høj i midten og brændt.
Da jeg tog den ud blev kagen circa 2 cm høj i siderne og 4 cm i midten(højen). Den er tør og krummet.
Hvad mon jeg har gjort forkert?
Tine
Kan man mon erstatte kærnemælk ned Youghurt ? Neutral selvfølgelig
Mona Danielsen
Kan man bruge havregryn i stedet for kokos
Jette Winsløw
Det er bestemt en dejlig og fugtig kage. Jeg tilsatte lidt chokolade til dejen. Tænker ikke den blev ringere af det, men det behøves ikke og med en god usødet kakao bliver den bedre end mange kager med kakao. Kan absolut anbefales. Jeg anvendte Valrhona Kakao og Callebaut mørke chokolade knapper. Den er ære at bage igen
Kari
🤔 hvorfor er det hele afmålt i g ? Jeg ville da skrive ml til kærnemælk. 😉
Holger Rørby Madsen
Hej Kari
Jeg synes bare det er nemmere at veje præcist af end ved at kigge på streger på bæger 🙂
Derfor foretrækker jeg gram.
Alt det bedste
Holger
Dorte
Når der er kærnemælk i så prøv med natron istedet for bagepulver . Den bliver meget mere luftig og lækker
Lenea
Hvad er bage sukker?
Holger Rørby Madsen
Hej Lenea
Du kan læse mere om bagesukker her: https://madensverden.dk/bagesukker/
Bedste hilsner
Holger
Michael
Du topper den med nødder blandet med chokolade. Mums. Jeg husker den kage som var det i går 😜
Libner
den smager så godt det er min ynglings kage mums det er bare super god 🙂
Thomas
Er det hash kage? 🤔
Holger Rørby Madsen
Hej Thomas
Nej, men kagen er berusende god 🙂
Alt det bedste
Holger
Marianne
En kage min mor har bagt et utal af gange - jeg har ligeledes bagt den kage et hav af gange - det var mine sønners ynglingskage da de var små.
Den hedder “Bøfkage” her i familien !
Katja
Min absolut ynglingskage - bare lige 100 g mørk grofthakket chokolade 🍫i og englene synger👼
Hanne
Den har jeg næsten lige bagt 🍰
Betina
En mega go kage
Birtheellegaard@icloud.com
Nu står der kagesukker. Er forskellen på det og alm sukker/rørsukker, så stor at det bliver helt forkert hvis jeg bruger det i stedet for kagesukker?
Mvh Birthe
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Nej da - du kan sagtens bruge almindeligt sukker 🙂
De bedste hilsner
Holger
Lisa Hansen
Jeg vil lige skrive til dig om chokolade kagen “Dem du ved nok “ du syntes det er et underligt navn den har det fik kagen af mig for 58 år siden historien får du her var til mim nieses barnedåb på Fyn kagen til kaffen aldrig fået bedre kage glemte at få opskriften med til Egå ringede et par dage efter for at få den men min søster viste ikke lige had det var for en opskrift jeg siger den du ved nok mens jeg skriver på toppen af papiret søster finder opskriften skriver videre Derfor kom kagen til at få det navn Kagen stammer fra Fyn fra faster Agnes alle der smagte den ville have opskrift alle fik det til svømning.fodbold .venner og deres venner derfor er den ude i hele Danmark den dejligste Den du ved nok Mange hilsner Lisa Hansen Egå
Inge
Hej
Hvorfor bruger du bagepulver og ikke natron, når du bruger kærnemælk?
Bente Edson
Hej. Du skriver altid gram med bagepulver hvad svarer det til i tsk. Min vægt kan ikke måle så små enheder.. den der gode kage du har opskrift på står også gram. Tak for hjælpen. Er meget glad ellers for dine opskrifter. Venligst Bente.
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Mange tak for det 🙂
Jo da - det svarer til en teskefuld. Bruger gram, da det er nemmere at veje af - og der er jo forskelle på teskeer 🙂
Alt det bedste
Holger