Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Den du ved nok kage er en af de mest populære kager i Danmark, og det forstår man godt når man har smagt denne udgave.
I bund og grund er denne chokoladekage i familie med drømmekage, men her altså lavet med kakao, og det gør bestemt ikke kagen dårligere.
Jeg plejer at bage den du ved nok kagen med kærnemælk, som jeg synes bare giver en bedre chokoladekage, men også en bedre holdbarhed.
Så det vil jeg anbefale dig, men kærnemælken kan sagtens erstattes med samme mængde almindelig mælk.
Opskriften giver en chokoladekage til mindst otte personer.
Opskrift på den du ved nok kage
Ingredienser
- 250 gram bagesukker eller alm. sukker
- 2 æg
- 225 gram hvedemel
- 25 gram kakao
- 8 gram bagepulver
- 12 gram vaniljesukker
- 150 gram kærnemælk svarende ca. til 1,5 deciliter
- 150 gram smør
Kokosglasur
- 175 gram flormelis
- 15 gram kakao
- 10 gram vaniljesukker
- 100 gram smør
- 75 gram kokosmel
- 20 gram kaffe kold
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom bagesukker og de to æg i skålen til røremaskinen. Sæt piskeriset på og pisk æggemassen til en lys masse. Det tager mindst fem minutter ved en høj hastighed. Du kan også bruge en alm. elpisker.
- I en anden skål vejes hvedemel af sammen med kakao, bagepulver og vaniljesukker.
- Melblandingen sigtes ned i den færdigpiskede æggemasse, og vendes forsigtigt rundt. Brug gerne en dejskraber til det, og her må du altså ikke piske.
- Smørret smeltes og røres gradvist i dejen sammen med kærnemælk. Vend dejen rundt med forsigtighed indtil der er ikke er klumper af mel tilbage i dejen.
- Den du ved nok kage kan enten bages i et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter eller i springform med en diameter på 25 centimeter. Afhængig af hvor høj du ønsker kagen.
- Beklæd fadet med bagepapir eller smør springformen grundigt, og fordel dejen jævnt.
- Stilles ind i ovnen, og her skal din den du ved nok kage have cirka 30 minutter. Prik i den for at sikre, at kagen er gennembagt, men en halv time plejer altså at passe fint.
- Tag chokoladekagen ud af ovnen og lad den køle en smule af.
- Imens laver du kokosglasur ved at veje alle ingredienserne til glasuren af i en gryde.
- Koges op og småkoger derefter et minuts tid. Kokosglasuren røres jævn.
- Fordel forsigtigt kokosglasuren over din chokoladekage, og lad den nu hvile en lille times tid. Så når kagen at sætte sig ordentligt.
Næringsindhold
Noter
Det er vigtigt, at den færdige "den du ved nok kage" får lov til at sætte sig inden den skæres ud og nydes.
Så lav gerne kagen i god tid, og lad den køle af.
Chokoladekagen med kokos er i øvrigt fin at fryse ned til senere brug.
Tine
Kan man mon erstatte kærnemælk ned Youghurt ? Neutral selvfølgelig
Kirsten
Hej fra den anden side af kloden, nemligt Quadra Island, BC.
Desværre blev kagen ikke hvad jeg havde håbet. Jeg bruger vægt til alt jeg bager, så målene var korrekte. Nyt bagepulver, med 2 års gammel kage mel, sigtet. Bagt på 200c, testet efter 30 min, var stadig rå i midten, gav den 10 minutter mere. Nu var kagen i springform høj i midten og brændt.
Da jeg tog den ud blev kagen circa 2 cm høj i siderne og 4 cm i midten(højen). Den er tør og krummet.
Hvad mon jeg har gjort forkert?
Kristina
Kan man bruge tykmælk eller ymer i stedet for kærnemælk og bruge havregryn i stedet for kokosmel og er mængden det samme.