Her får du den bedste opskrift på den klassiske drømmekage fra Brovst med ekstra fyld på toppen. En populær kokoskage, der er nem at bage.
Drømmekage fra Brovst har altid været en af mine yndlingskager, og det gode er, at den er meget nemmere at bage end du måske tror.
Du kan også se min video med fremgangsmåde.
Opskrift på drømmekage
Ingredienser
- 250 gram bagesukker - eller alm. sukker
- 3 æg - strl. M/L
- 50 gram smør
- 200 gram kærnemælk
- 250 gram hvedemel
- 8 gram bagepulver
- 5 gram vaniljesukker
- 50 gram kokos
Topping
- 200 gram brun farin
- 125 gram smør
- 100 gram kokosmel
- 50 gram mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Det er den rette temperatur at bage drømmekage ved.
- Vej bagesukker (du kan også bruge alm. sukker) af i en skål, og rør nu et æg i ad gangen. Dermed får du en luftig æggemasse, og du skal ikke anvende elpisker, men blot en solid grydeske.
- Smelt smør i mikroovn og rør derefter kærnemælk i det smeltede smør.
- Vej hvedemel af sammen med bagepulver og vaniljesukker, og sigt det ned i drømmekagedejen. Kom også det smeltede smør med kærnemælk i, og tilsæt så 50 gram kokosmel. Rør dejen godt sammen så der ikke er klumper.
- Beklæd en bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
- Bag kagen i ca. 25 minutter.
- Imens røres den lækre kokostopping din drømmekage sammen. Vej brun farin af i en lille gryde sammen med smør, kokosmel og mælk. Kog det op under omrøring og tag det af blusset.
- Efter de 25 minutter tages drømmekagen ud af ovnen, toppingen fordeles ovenpå kagen, og nu skal din drømmekage fra Brovst bages færdig i oven i yderligere cirka 10 minutter. Pas på fyldet ikke bliver for mørkt, da det jo indeholder sukker (brun farin)!
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte drømmekage fra Brovst køle lidt af inden udskæring.
Drømmekagen er kendetegnet ved en lækker kagebund, der er dækket med den mest fantastiske kokostopping.
Nogen siger, at kokostoppen næsten ikke kan være for tyk, men det er godt at tilpasse den til kagen. Og gør vi i denne opskrift.
Jeg plejer at lave drømmekagen med kærnemælk, fordi det giver en bedre kagebund med bedre holdbarhed. Men du kan sagtens erstatte kærnemælk med almindelig mælk.
Du kan bage kagen på lige omkring en halv times tid, og den er det hele værd.
Opskriften her giver en lille bradepande med kage, og der er rigeligt til otte personer eller lidt flere. Afhængig af hvor store stykker kagen skæres ud i.
Se også: Svampet rytterkage
Hvor kommer drømmekagen fra?
Drømmekagen er opfundet i Danmark, og er i øvrigt en af de mest populære, danske kager. Det var Jytte Andersen, der i 1960 havde taget sin mormors opskrift med til en bagekonkurrence i Brovst.
Se også: Populær den du ved nok kage
Hvorfor er den så kendt?
Alle kalder den drømmekagen fra Brovst, og det er også næsten rigtigt, at kagen stammer fra den nordjyske by. Det var i hvert fald her den var med i en stor bagekonkurrence første gang.
Men mere præcist menes den at stamme fra byen Klokkerholm, der ligger ca. 25 kilometer nordøst for Aalborg. Så stadig i Nordjylland, og ikke frygtelig lang væk fra Brovst.
Se også: Verdens bedste banankage
Hvordan blev kagen så kendt?
Udbredelsen af drømmekagen skyldes Amo, der i årtier har markedsført kagen som netop drømmekagen fra Brovst.
Amo drømmekage er en klassisk kageblanding , som man let kan bage, hvis man ikke vil lave den hjemmelavede opskrift.
Hvad er drømmekagen lavet af?
Drømmekage laves bla. sukker, æg og hvedemel, mens den populære kokostopping blandt andet består af kokosmel og brun farin.
Det er en nem kage at bage.
Hvor mange kalorier?
Antal kalorier i drømmekage afhænger af om der bages en hjemmebagt kage med friske råvarer eller en kageblanding.
Kalorier i en hjemmebagt drømmekage er 405 pr. 100 gram.

Kasper
180 grader varmeluft i videoen og alm ovn i opskriften? 🤔
Benny Tingkær
Hej fin opskrift, men hvorfor nu med varmluft, og det erlidt besværligt med mål i gram ?
Hilsen
Benny
Majken
Hej lyder som en mega go kage især pga kærnemælk
Jeg blev overrasket over metoden med ikke at piske æg og sukker meget med elpisker 🤔
Skal man piske meget med grydeske eller bare til det hænger sammen ?
Andet spørsmål kan man undlade kokos i selve dejen ?
Holger Rørby Madsen
Hej Majken
Det er en rigtig god drømmekage, og min video kan du se hvordan. Men rør indtil det er lyst og luftigt - det er nemt.
Og jo - du kan sagtens droppe kokos i selve dejen 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Christine
Virkelig god opskrift - dejlig luftig og slet ikke klæg i bunden som jeg har oplevet med andre opskrifter.
Holger Rørby Madsen
Hej Christine
Mange tak for feedback, og det er jeg glad for at høre. Jeg synes også det er en rigtig fin drømmekage, der bevarer luftigheden.
Alt det bedste
Holger
Else Sørensen
fantastisk god. Bare en kedelig ting - man spiser meget gerne 2 stykker i stedet for et 🙂
Holger Rørby Madsen
Tak for det, Else - men kan du virkelig nøjes med to 🙂
Jeg synes det er svært at stoppe der.
Alt det bedste
Holger
Jette Toft Møller
Hej Holger, helt perfekt opskrift på drømmekage. Første gang jeg er lykkedes med en drømmekage. Jeg undrede mig først over, at du ikke bruger el-pisker til æg og sukker. Jeg har førhen pisket og pisket sukker og æg så det næsten kunne “flyve” og det, tror jeg er skyld i, at jeg så er endt med en kage hvor det de nederste 2 cm af bunden nærmest mindede om en æggekage. I dag har jeg fulgt din opskrift, og fået en virkelig skøn drømmekage, saftig og lækker, og kage helt igennem. Det er lækkert med kokosmel i dejen, det giver lidt bid på den gode måde. Tak for een ud af mange fantastiske opskrifter, venlig hilsen Jette
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Tak for det og det er jeg glad for at høre. Ja, jeg synes drømmekagen bliver bedre på den måde, og det er i øvrigt en af mine favoritkager 🙂
Alt det bedste
Holger
Katja Bojesen
Du kan med stor fordel bruge en elpisker såfår du den luftighed i massen der er bedst. Målk og smør skal være varm når du blander den med massen. Modsat andre prinsipper og meget gerne i en røremaskine. Politikkens bage bog nejler denne her til perfektion. Der må også gerne være mere bund end top. ☺
Rikke Brandt
Den perfekte drømmekage opskrift !! Luftig og saftig. Den bedste drømmekage opskrift jeg har prøvet, tak 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Rikke
Tusind tak - det er skønt at høre, at du kan li' drømmekagen 🙂
Jeg er også helt vild med den.
Alt det bedste til dig
Holger
Anette
Syntes den bliver klæg i bunden.
Ikke fan
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Tak for din tilbagemelding, og det var ikke så godt. Jeg har ikke oplevet en klæg drømmekage før, så jeg ved ikke præcist hvad der er gået galt hos dig.
Der kan være flere mulige fejlkilder, men nu ved jeg jo ikke hvad du har gjort. Typiske fejl kan være for kolde æg, for lav temperatur i ovnen (ovne varmer forskelligt), at dejen er rørt for meget eller at ovnlågen har været åbnet undervejs.
Blot ment som indspark, så drømmekagen bliver perfekt næste gang 🙂
Alt det bedste
Holger
Jenny
Denne lækre kage kom mit søde barnebarn Caroline med igår til indtagelse i haven på behørig afstand.
Bente
Den er Aller bedst hvis kanten er lidt hår og karamel agtig Arnum Arnum fruen bagte en for 14 dage siden og væk efter 3 dage
Claus M.
Lækkerheds kage 💪
Helle H.
Uhm vi glæder os ❤️
Torben Søndergaard
Kan man fryse drømmekagen ned?
Med venlig hilsen
Torben
Holger Rørby Madsen
Hej Torben
Det kan du sagtens - god fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Beate N.
Hej
Bagte den til familien i går - og det hele blev spist på rekordtid 🙂
Den er mega god.
Mange hilsner fra Beate
Anne-Louise
Det er klart den bedste drømmekage opskrift på nettet. Har lavet den utallige gange, og den er perfekt hver gang.
Tak for opskriften.
Anne-Louise
Josefine
Jeg bagte denne kage her i dag, og der er noget der undrer mig. For det første var der ikke specielt meget dej... min bradepande var nærmest ikke fyldt. For det andet - fordi kagen var så tynd/lille skulle den kun have den halve tid. Og for det tredje var der ikke specielt meget "topping" til rådighed. Jeg vil dog sige, at jeg ikke har smagt den endu, men selve processen af at lave kagen, forvirrede mig en smule.
Holger Rørby Madsen
Hej Josefine
Tak for din tilbagemelding. Det lyder som om din bradepande var for stor?
Eller også har jeg målt forkert på min bradepande 🙂
For plejer drømmekagen at være som en drømmekage skal være.
Alt det bedste
Holger