Her får du den bedste opskrift på den klassiske drømmekage fra Brovst med ekstra fyld på toppen. En populær kokoskage, der er nem at bage.
Denne opskrift er på den bedste drømmekage, og den er i kategorien meget populære kager. Du er meget velkommen til at vurdere opskriften, og her kan du give den op til 5 stjerner. Del også gerne dine erfaringer med opskriften i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Drømmekage fra Brovst har altid været en af mine yndlingskager, og det gode er, at den er meget nemmere at bage end du måske tror.
Du kan også se min video med fremgangsmåde.
Opskrift på drømmekage
Ingredienser
- 250 gram bagesukker eller alm. sukker
- 3 æg strl. M/L
- 50 gram smør
- 200 gram kærnemælk
- 250 gram hvedemel
- 8 gram bagepulver
- 5 gram vaniljesukker
- 50 gram kokos
Topping
- 200 gram brun farin
- 125 gram smør
- 100 gram kokosmel
- 50 gram mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Det er den rette temperatur at bage drømmekage ved.
- Vej bagesukker (du kan også bruge alm. sukker) af i en skål, og rør nu et æg i ad gangen. Dermed får du en luftig æggemasse, og du skal ikke anvende elpisker, men blot en solid grydeske.
- Smelt smør i mikroovn og rør derefter kærnemælk i det smeltede smør.
- Vej hvedemel af sammen med bagepulver og vaniljesukker, og sigt det ned i drømmekagedejen. Kom også det smeltede smør med kærnemælk i, og tilsæt så 50 gram kokosmel. Rør dejen godt sammen så der ikke er klumper.
- Beklæd en bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
- Bag kagen i ca. 25 minutter.
- Imens røres den lækre kokostopping din drømmekage sammen. Vej brun farin af i en lille gryde sammen med smør, kokosmel og mælk. Kog det op under omrøring og tag det af blusset.
- Efter de 25 minutter tages drømmekagen ud af ovnen, toppingen fordeles ovenpå kagen, og nu skal din drømmekage fra Brovst bages færdig i oven i yderligere cirka 10 minutter. Pas på fyldet ikke bliver for mørkt, da det jo indeholder sukker (brun farin)!
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte drømmekage fra Brovst køle lidt af inden udskæring.
Drømmekagen er kendetegnet ved en lækker kagebund, der er dækket med den mest fantastiske kokostopping.
Nogen siger, at kokostoppen næsten ikke kan være for tyk, men det er godt at tilpasse den til kagen. Og gør vi i denne opskrift.
Jeg plejer at lave drømmekagen med kærnemælk, fordi det giver en bedre kagebund med bedre holdbarhed. Men du kan sagtens erstatte kærnemælk med almindelig mælk.
Du kan bage kagen på lige omkring en halv times tid, og den er det hele værd.
Opskriften her giver en lille bradepande med kage, og der er rigeligt til otte personer eller lidt flere. Afhængig af hvor store stykker kagen skæres ud i.
Se også: Svampet rytterkage
Hvor kommer drømmekagen fra?
Drømmekagen er opfundet i Danmark, og er i øvrigt en af de mest populære, danske kager. Det var Jytte Andersen, der i 1960 havde taget sin mormors opskrift med til en bagekonkurrence i Brovst.
Se også: Populær den du ved nok kage
Hvorfor er den så kendt?
Alle kalder den drømmekagen fra Brovst, og det er også næsten rigtigt, at kagen stammer fra den nordjyske by. Det var i hvert fald her den var med i en stor bagekonkurrence første gang.
Men mere præcist menes den at stamme fra byen Klokkerholm, der ligger ca. 25 kilometer nordøst for Aalborg. Så stadig i Nordjylland, og ikke frygtelig lang væk fra Brovst.
Se også: Verdens bedste banankage
Hvordan blev kagen så kendt?
Udbredelsen af drømmekagen skyldes Amo, der i årtier har markedsført kagen som netop drømmekagen fra Brovst.
Amo drømmekage er en klassisk kageblanding , som man let kan bage, hvis man ikke vil lave den hjemmelavede opskrift.
Hvad er drømmekagen lavet af?
Drømmekage laves bla. sukker, æg og hvedemel, mens den populære kokostopping blandt andet består af kokosmel og brun farin.
Det er en nem kage at bage.
Hvor mange kalorier?
Antal kalorier i drømmekage afhænger af om der bages en hjemmebagt kage med friske råvarer eller en kageblanding.
Kalorier i en hjemmebagt drømmekage er 405 pr. 100 gram.
Christine
Virkelig god opskrift - dejlig luftig og slet ikke klæg i bunden som jeg har oplevet med andre opskrifter.
Holger Rørby Madsen
Hej Christine
Mange tak for feedback, og det er jeg glad for at høre. Jeg synes også det er en rigtig fin drømmekage, der bevarer luftigheden.
Alt det bedste
Holger
Majken
Hej lyder som en mega go kage især pga kærnemælk
Jeg blev overrasket over metoden med ikke at piske æg og sukker meget med elpisker 🤔
Skal man piske meget med grydeske eller bare til det hænger sammen ?
Andet spørsmål kan man undlade kokos i selve dejen ?
Holger Rørby Madsen
Hej Majken
Det er en rigtig god drømmekage, og min video kan du se hvordan. Men rør indtil det er lyst og luftigt - det er nemt.
Og jo - du kan sagtens droppe kokos i selve dejen 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Kasper
180 grader varmeluft i videoen og alm ovn i opskriften? 🤔