Her er den bedste opskrift på rytterkage, der smager himmelsk godt. En meget nem og lækker kage med en skøn karamel- og kokostopping.
Rytterkage, der også er kendt som svensk rytterkage, er en virkelig nem og lækker kage, der smager aldeles fremragende.
Umiddelbart kan den minde om den klassiske drømmekage, men der er altså tale om en lidt anden kage.
I bunden har du en lækker kakao- eller chokoladekage, der toppes med en virkelig dejlig kokos- og karameltopping. Begge dele er super nemme at lave.
Den samlede bagetid på kagen er ca. 30 minutter, så den er bestemt også ret hurtig at lave.
Derefter kan rytterkagen sagtens bruges som en populær kollegakage, eller bare til at tage med ud til festlige lejligheder. Den vækker i hvert fald altså glæde.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på rytterkage
Opskriften giver et pænt stykke kage til 16 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagevild man er. God bagelyst.
Rytterkage
Ingredienser
Dej til rytterkage
- 150 gram smør - blødt
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 35 gram kakao
- 125 gram hvedemel
- 1 nip salt
Karameltopping
- 150 gram sukker
- 150 gram lys sirup
- 50 gram smør
- 1,5 deciliter fløde
- 175 gram kokosmel
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 200 °C almindelig over- og undervarme.
- Blødgør 150 gram smør og pisk det med 250 gram sukker, og derefter piskes 3 æg i et ad gangen.
- Med en dejskraber vendes 2 teskefulde vaniljesukker, 35 gram kakao, 125 gram hvedemel og 1 nip salt i æggemassen. Du kan evt. sigte ingredienserne i.
- Fordel dejen i et ildfast fad eller form, der er beklædt med bagepapir. Størrelsen er ca. 22 gange 22 centimeter - eller lignende.
- Bag dejen til din rytterkage i ca. 20 minutter.
- Imens laves den lækre topping til rytterkagen. Her kommes 150 gram sukker, 150 gram lys sirup og 50 gram smør i en gryde, og det koges op.
- Vend 1,5 deciliter fløde og 175 gram kokosmel i.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel med forsigtighed toppingen over kagen.
- Bag rytterkagen færdig i yderligere ca. 10 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte rytterkage køles helt af inden udskæring.
Rytterkagen kan sagtens fryses ned, og derefter blot tøs op ved stuetemperatur.
Doreen
Meget lækket
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Doreen - godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Charlotte
Super lækker kage, noget af det bedste kage jeg har smagt længe.
Birte
Den er riktigt god
Christine
Hvor fast skal kagen være efter de 20 min? Jeg tog min ud og den var stadig meget flydende i midten. Jeg tænkte at det nok var meningen, men da jeg så hældte fyldet på så lagde det sig ikke på toppen, men sank ind i midten af kagen.
May-Britt Andersen
Hej Holger
jeg har også undret mig over at der ikke skulle bagepulver i.
Jeg har bagt kagen to gange og begge gange med 1 tsk. bagepulver,
en lækker kage som hurtigt bliver spist.
jeg vil rigtig gerne bage kagen i en stor bradepande til min mands arbejde.
kan du hjælpe med en opskrift og bagetid på den.
mange hilsner
May-Britt Andersen
Ulla
Kunne man bage den som muffins i muffinsforme eller vil det blive for mærkeligt ?
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Jeg har ikke prøvet, men det er da bestemt et forsøg værd 🙂
Skriv lige igen hvordan det gik.
Alt det bedste
Holger
Bente Enevoldsen
Er det rigtigt der ikke skal bagepulver i rytterkagen
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Ja, den bages uden bagepulver 🙂
God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Jette Toftgaard
Hej kan jeg erstattte hvedemel i rytterkagen med glutenfrit mel og hvilken. Hilsen Jette
Hanne
Hej. Kan der bruges kondenseret mælk, i stedet for fløde og sukker.
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Det har jeg ikke prøvet, men det tænkerg jeg godt du kan.
Skriv lige hvordan det blev 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne-Kirsten Flyvholm
En virkelig lækker kage. Anden gang, jeg bagte den, havde jeg ikke kokos nok, så supplerede med havregryn. Det blev også fint.
Line
Min skulle have 30 min mere i ovnen inden den var færdig . Så må have en virkelig dårlig ovn
Holger Rørby Madsen
Hej Line
Ja, det lyder i hvert fald mærkeligt. Godt nok kan bagetider variere, men det der er mystisk.
Det er vigtigt, at chokoladekagedelen ikke bages for længe, da den så nemt bliver lidt tør i det 🙂
Alt det bedste
Holger
Marianne
Er det piskefløde eller kaffefløde?
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er piskefløde 🙂
Alt det bedste
Holger
Katharina Lilja
Ser lækkert ud. Skal der ikke bagepulver i?
Holger Rørby Madsen
Hej Katharina
Rytterkagen er virkelig god, og den laves uden bagepulver. Bunden er mere en let chokoladebrownie end det er en chokoladekage. Det gør denne kage så lækker 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Anne
Hej - Jeg kunne godt tænke mig at bage rytterkagen, men kan det godt passe, at der kun skal bruges 35 g kakao?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Ja, jeg synes det er en passende mængde kakao, men du kan sagtens tilsætte 10 gram mere, hvis ønsker det 🙂
Alt det bedste - og god bagelyst
Holger
Susanne
Tak for altid spændende opskrifter! Denne kage skal prøves idag. Jeg gemmer altid gode opskrifter på Pinterest. Derinde følger jeg også dig. Men denne opskrift kan jeg ikke finde på din profil ?