Her er den bedste opskrift på rytterkage, der smager himmelsk godt. En meget nem og lækker kage med en skøn karamel- og kokostopping.
Rytterkage, der også er kendt som svensk rytterkage, er en virkelig nem og lækker kage, der smager aldeles fremragende.
Umiddelbart kan den minde om den klassiske drømmekage, men der er altså tale om en lidt anden kage.
I bunden har du en lækker kakao- eller chokoladekage, der toppes med en virkelig dejlig kokos- og karameltopping. Begge dele er super nemme at lave.
Den samlede bagetid på kagen er ca. 30 minutter, så den er bestemt også ret hurtig at lave.
Se også: Den du ved nok kage
Derefter kan rytterkagen sagtens bruges som en populær kollegakage, eller bare til at tage med ud til festlige lejligheder. Den vækker i hvert fald altså glæde.
Opskriften giver et pænt stykke kage til 16 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagevild man er. God bagelyst.
Opskrift på rytterkage
Ingredienser
Dej til rytterkage
- 150 gram smør blødt
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 35 gram kakao
- 125 gram hvedemel
- 1 nip salt
Karameltopping
- 150 gram sukker
- 150 gram lys sirup
- 50 gram smør
- 1,5 deciliter fløde
- 175 gram kokosmel
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 200 °C almindelig over- og undervarme.
- Blødt smør piskes med sukker, og derefter piskes æg i et ad gangen.
- Med en dejskraber vendes vaniljesukker, kakao, hvedemel og et nip salt i æggemassen. Du kan evt. sigte ingredienserne i.
- Fordel dejen i et ildfast fad eller form, der er beklædt med bagepapir. Størrelsen er ca. 22 gange 22 centimeter - eller lignende.
- Bag dejen til din rytterkage i ca. 20 minutter.
- Imens laves den lækre topping til rytterkagen. Her kommes sukker, lys sirup og smør i en gryde, og det koges op.
- Vend fløde og kokosmel i.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel med forsigtighed toppingen over kagen.
- Bag rytterkagen færdig i yderligere ca. 10 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte rytterkage køles helt af inden udskæring.
Rytterkagen kan sagtens fryses ned, og derefter blot tøs op ved stuetemperatur.
Se også: Verdens bedste chokoladekage
Bente Enevoldsen
Er det rigtigt der ikke skal bagepulver i rytterkagen
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Ja, den bages uden bagepulver 🙂
God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Ulla
Kunne man bage den som muffins i muffinsforme eller vil det blive for mærkeligt ?
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Jeg har ikke prøvet, men det er da bestemt et forsøg værd 🙂
Skriv lige igen hvordan det gik.
Alt det bedste
Holger