Verdens nemmeste kakaokage til tur eller klassens time. Børnene elsker den milde smag og kan sagtens være med i køkkenet.
Denne kakaokage bør være en klassiker i enhver børnefamilie.
Den har en rigtig god og mild smag af kakao og er så nem at lave, at børnene sagtens kan være med i køkkenet.
En topping af hvid glasur og kokos strøet over, giver en rigtig god sødme og sprødhed til kagen. Du kan dog pynte den som du vil. Se også den populære opskrift på alletiders mumse chokoladekage.
Skovkattekagen
Opskriften stammer oprindeligt fra min barndom og i vores familie, går den under navnet Skovkattekagen.
Det er dog et lidt mærkelig navn til en kage, og jeg har derfor valgt blot at kalde den Kakaokage her.
Navnet Skovkattekage fik den, fordi vi har skovkatte i min familie og som barn, gik vi på katteudstilling med dem. Og dér havde vi altid denne kage med, fordi den er så nem at have med på tur og smager så dejligt. Og derfra fik den altså det særprægede navn Skovkattekage.
God klassens time kage
Den er en rigtig god kage at have med på tur eller til at have med i skolen til klassens time, fødselsdag osv.
Den er nemlig nem at håndtere og lige til at skære ud i små firkanter, der er lige til at spise.
Smagen er mild og dejligt afstemt med sødme og kakao, og den falder i stort set alles smag. For børn kan en heftig chokoladekage nogle gange være for meget, men en mild kakaokage som denne, elsker de fleste.
Jeg plejer at lave den ene halvdel uden kokos, da der ofte er børn, der ikke kan lide kokos.
Den er så nem og hurtig at lave, er det er til at overskue at bage den på selv en travl hverdag. Det tager kun 10 minutter at røre den sammen, og glasur med kokos strøet over er også hurtigt klaret.
Opskrift på kakaokage
Verdens nemmeste kakaokage – elsket af børn
Ingredienser
- 350 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl kakao
- 350 gram sukker
- 300 gram smør
- 4 æg
- 3 dl sødmælk
Topping
- 200 gram flormelis
- ½ dl vand
- 100 gram kokosmel
Sådan gør du
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (hvedemel, bagepulver, kakao og sukker).
- Hæld det afkølede smør i de tørre ingredienser og rør det sammen.
- Rør æg og mælk sammen og rør det i dejen.
- Hæld dejen i en smurt bradepande (cirka 30 x 25 cm) og bag kagen ved 170 grader i cirka 1 time.
Topping
- Rør flormelis og vand til en jævn masse – hæld vandet i lidt ad gangen, indtil du får en tyk og cremet glasur.
- Fordel glasuren over den kolde kage og drys med kokosmel.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdige kakaokage køle af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.
Se også de populære opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: