Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.
Herregårdskage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem årtier var med til at promovere i deres bagebøger.
Der er tale om en lækker bradepandekage, der toppes med en skøn kokosmarengs, og kagen er nem at bage.
Du skal bruge en bradepande på cirka 30 gange 25 centimeter til herregårdskagen, og ønsker du at bage en hel bradepande af kagen, kan du blot gange opskriften op med to.
Opskrift på herregårdskage
Herregårdskage
Ingredienser
- 275 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 250 gram smør - skal være blødt
- 3 æg - delt i blommer og hvider
- 400 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 3 deciliter mælk
Kokosmarengs
- 250 gram flormelis
- 130 gram kokosmel
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme. Beklæd en bradepande med bagepapir. Størrelsen skal være ca. 30 gange 25 centimeter, så du får en tilpas høj herregårdskage.
- Kom sukker og vaniljesukker i en skål sammen med blødt smør, og pisk det luftigt.
- Del de tre æg i henholdsvis æggeblommer og æggehvider.
- Pisk gradvist æggeblommerne ind i smørmassen, mens hviderne gemmes til den lækre kokosmarengs.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen. Vend det i smør- og æggemassen, og tilsæt samtidig mælk. Vend det forsigtigt sammen, gerne med en dejskraber, så der ikke er lommer af mel i dejen.
- Fordel dejen i bradepanden (hvor der er lagt bagepapir i). Glat dejen lidt ud.
- Bag den i ca. 20 minutter på næstnederste rille.
- Imens laver du kokosmarengs. Start med at piske æggehvidere stive, hvorefter du pisker flormelis i. Vend derefter kokosmel i.
- Efter de 20 minutter tages herregårdskagen ud af ovnen. Skru samtidig ovnen ned på 150 grader.
- Fordel med forsigtighed kokosmarengs på kagen, og bag den færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter. Nu altså ved 150 grader almindelig over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte herregårdskage køles helt af inden udskæring.
Kagen, der i øvrigt også kaldes for sølvkage, har en fin holdbarhed, så du kan sagtens bage kagen dagen før den skal bruges.
Helga Lund
Hej
Jeg søger en kage med kakao marengs
Tak for alle de gode opskrifter
Susanne Grossert
Kan man få oplyst om dine dejlige bageopskrifter kan fryses. Hilsen susanne
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Det er en god pointe, og skal nok huske at skrive det fremadrettet. Denne kage kan sagtens fryses og tøs op ved stuetemperatur.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Helen
Hej Holger
Mangler mængden af æggehvider til kokosmarengen til Herregårdskagen
Mvh. Helen
Holger Rørby Madsen
Hej Helen
Der bruges tre æg, som deles. Blommerne til dejen - og de tre æggehvider til kokosmarengs 🙂
Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger