• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Herregårdskage med marengs og kokos

Herregårdskage med marengs og kokos

herregårdskage med kokosmarengs
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
106
SHARES
FacebookMessenger106PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. november 2023 - Udgivet: 20. august 2023

Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.

Herregårdskage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem årtier var med til at promovere i deres bagebøger.

Der er tale om en lækker bradepandekage, der toppes med en skøn kokosmarengs, og kagen er nem at bage.

Du skal bruge en bradepande på cirka 30 gange 25 centimeter til herregårdskagen, og ønsker du at bage en hel bradepande af kagen, kan du blot gange opskriften op med to.

Opskrift på herregårdskage

herregårdskage med kokosmarengs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Herregårdskage

4.50 fra 6 stemmer
Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 517
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 275 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g smør - skal være blødt
  • 3 æg - delt i blommer og hvider
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl mælk
Kokosmarengs
  • 250 g flormelis
  • 130 g kokosmel

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme. Beklæd en bradepande med bagepapir. Størrelsen skal være ca. 30 gange 25 centimeter, så du får en tilpas høj herregårdskage.
  2. Kom sukker og vaniljesukker i en skål sammen med blødt smør, og pisk det luftigt.
  3. Del de tre æg i henholdsvis æggeblommer og æggehvider.
  4. Pisk gradvist æggeblommerne ind i smørmassen, mens hviderne gemmes til den lækre kokosmarengs.
  5. Bland hvedemel og bagepulver sammen. Vend det i smør- og æggemassen, og tilsæt samtidig mælk. Vend det forsigtigt sammen, gerne med en dejskraber, så der ikke er lommer af mel i dejen.
  6. Fordel dejen i bradepanden (hvor der er lagt bagepapir i). Glat dejen lidt ud.
  7. Bag den i ca. 20 minutter på næstnederste rille.
  8. Imens laver du kokosmarengs. Start med at piske æggehvidere stive, hvorefter du pisker flormelis i. Vend derefter kokosmel i.
  9. Efter de 20 minutter tages herregårdskagen ud af ovnen. Skru samtidig ovnen ned på 150 grader.
  10. Fordel med forsigtighed kokosmarengs på kagen, og bag den færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter. Nu altså ved 150 grader almindelig over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier: 517kcalKulhydrater: 77gProtein: 7gFedt: 21gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 89mgNatrium: 206mgKalium: 94mgKostfibre: 5gSukker: 46gVitamin A: 621IUCalcium: 47mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte herregårdskage køles helt af inden udskæring.

Kagen, der i øvrigt også kaldes for sølvkage, har en fin holdbarhed, så du kan sagtens bage kagen dagen før den skal bruges.

Se flere lækre kageopskrifter

  • bedstefars skæg
    Bedstefars skæg - nem og lækker opskrift på en klassiker
  • Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
    Bikuber (kager med marengs, flødeskum og chokolade)
  • bradepandekager
    Bradepandekager (opskrifter på kage i bradepande)
  • billede med skærekager
    Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helga Lund

    november 09, 2023 at 2:28 pm

    Hej
    Jeg søger en kage med kakao marengs
    Tak for alle de gode opskrifter

    Svar
  2. Susanne Grossert

    oktober 07, 2022 at 5:06 pm

    Kan man få oplyst om dine dejlige bageopskrifter kan fryses. Hilsen susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2022 at 5:12 pm

      Hej Susanne
      Det er en god pointe, og skal nok huske at skrive det fremadrettet. Denne kage kan sagtens fryses og tøs op ved stuetemperatur.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helen

    oktober 05, 2022 at 8:19 pm

    Hej Holger
    Mangler mængden af æggehvider til kokosmarengen til Herregårdskagen
    Mvh. Helen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 06, 2022 at 6:26 am

      Hej Helen
      Der bruges tre æg, som deles. Blommerne til dejen - og de tre æggehvider til kokosmarengs 🙂
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required