• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bikuber med marengs, flødeskum og chokolade

Bikuber med marengs, flødeskum og chokolade

Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.9 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
361
SHARES
FacebookMessenger361PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 19. maj 2023

Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.

Bikuber er en super simpel kage at lave, og den kræver ikke mange ingredienser.

Der er tale om en kage af marengs, der fyldes med flødeskum og hakket chokolade, og det er en af mine yndlingskager, som jeg har fået siden jeg var barn i det vestjyske.

Opskriften giver 6-8 bikuber, afhængig af hvor store du laver dine marengskager. Se også hvordan du laver min fragilité kage.

Opskrift på bikuber

Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bikuber

4.87 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 490
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Marengs
  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk eddike
Fyld
  • 4 dl fløde
  • 100 g mørk chokolade - evt. mere
Drys
  • kakao - usødet

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
  2. Kom 5 pasteuriserede æggehvider i skålen til din røremaskine, og pisk dem stive. Det tager lidt tid.
  3. Pisk derefter gradvist 250 g sukker, 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk eddike ind i din marengs. Pisk derefter massen stiv, og det tager 10-15 minutter. For at undgå at din marengs falder sammen, er det vigtigt marengsen pisket tilstrækkeligt.
  4. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Sprøjt ud til bikuber, hvor du starter med at sprøjte en ring, og derefter gradvist sprøjter din marengs op til en top, så der er et hulrum i midten. Af denne portion kan du lave 6-8 bikuber, afhængige af hvor store du ønsker dem.
  6. Bag nu bikuberne midt i ovnen ved 100 grader varmluft, hvor de skal have ca. en timer og 15 minutter.
  7. Køl de bagte marengskager helt af.
  8. Pisk 4 dl fløde til en flødeskum, og vend 100 g mørk chokolade (hakket) i. Du skal bruge mindst 100 gram, men du kan sagtens tilsætte yderligere 50 gram. Gerne chokoladekage med en kakaoprocent på 70.
  9. Kom flødeskum med chokolade i en sprøjtepose, og fyld hver bikube op. Det gør du ved at løfte kagerne op og sprøjte flødeskummet op i kagerne i bunden.
  10. Stil dine bikuber på et fad eller lignende. Kom lidt kakao i en sigte, og sigte det over kagerne.

Næringsindhold

Kalorier: 490kcalKulhydrater: 52gProtein: 3gFedt: 31gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 76mgNatrium: 23mgKalium: 197mgKostfibre: 2gSukker: 48gVitamin A: 987IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige bikuber serveres straks eller opbevares på køl.

Holdbarheden er ca. et døgn i køleskabet.

En klassisk bikube laves med fyld af flødeskum og chokolade, men der kan vendes 3-4 spiseskefulde kagecreme i massen.

Se også mine populære opskrifter på bedstefars skæg, mormors marengskage og den lækre Gunvor kage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin poulsen

    september 04, 2024 at 5:58 pm

    Hej Holger
    Hvad er der for en spiritus smag der er i bikubber ? Kommer conditteren lidt rom i cremen ?

    Svar
    • Camilla

      oktober 18, 2024 at 3:57 pm

      Jeg tror det er rom, som én nævner længere nede i kommentarerne 😊

      Svar
  2. Bjarno Dann Nielsen

    marts 15, 2024 at 1:39 pm

    Jeg vil bare sige,1000 tak for alle div gode opskrifter på Madens verden

    Bjarno

    Svar
  3. MM Hansen

    februar 23, 2024 at 10:45 pm

    Denne kage var min ynglingskage, da jeg var barn. Vi fik dem fra bager Jørgensen i Chr.feld. Jeg er siden flyttet til Tønder, og her har de dem ikke. Jeg har prøvet at lave dem selv, men kunne finde en form - brugte en muffinform, men de klistrede fast. Vil give den chance igen!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2024 at 8:08 am

      Hej MM
      Dejligt at høre. Du skal ikke lave dem i muffinsforme, men blot direkte på bageplade med bagepapir.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bjarne Fink Jorgensen

    april 14, 2023 at 5:25 pm

    Det var sjovt at finde min barndomskage her. Min mors familie stammede fra Kolding, hvor jeg tit var paa besoeg om sommeren fra Koebenhavn. Jeg udvandrede til Frankrig i 1968 og er gift med en fransk pige siden! Naar min mormor ville glaede mig, var det med bikuber! Idag har jeg 5 boerneboern, heraf 3 piger og den ene (14aar) er vild med at lave kager. Hun har bedt mig om at give nogle opskrifter paa danske kager, saa jeg taenkte foerst paa bikuber og derefter paa fragilité, som ogsaa er min favoritkage. Jeg husker, der fandtes en stor konditorforretning (med bikuber!) i naerheden af banegaarden, var det mon Kolinghus?
    Det var sjovt at finde de gamle minder frem. Nu haaber jeg bare, at mit barnebarn kan klare bikuberne!
    Tak for i dag!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 14, 2023 at 5:39 pm

      Kære Bjarne
      Mange tak for den smukke historie. Bikuberne er også gode, men en fragilité er bestemt heller ikke dårlig.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      - der også tidligere har boet i Kolding. Dejlig by.

      Svar
  5. Bodil Jensen

    maj 15, 2021 at 10:56 am

    Det er meget let at piske marengs hvis man varmer hviderne og sukkeret i en gryde indtil sukkeret er smeltet

    Svar
    • Bodil E Jensen

      februar 25, 2023 at 12:23 pm

      Lækre opskrifter

      Svar
  6. Helle Fogtel

    maj 15, 2021 at 9:21 am

    Hej Holger,
    Åh, hvor blev jeg glad, dag jeg så din opskrift på Bikuber.
    Jeg blev ført mange pr tilbage til min barndom, i Fredericia, der varen fantastisk bager Dupont, han lavede netop disse kager, og det er en sand himmerigsmundfuld. Jeg var fluks i mit køkken for at se, om jeg havde de ting, der skulle bruges. Nu forsøger jeg mig med at lave kagerneTusind tak holger for rigtig mange dejlige opskrifter. Jeg glædet mig over dem!! 😊😊😊
    Mange hilsner
    Helle

    Svar
  7. Henrik

    maj 14, 2021 at 5:57 pm

    Nu ved jeg ik om der er forskel hvor i dk man køber/ laver dem men på Falster og Sjælland er det ik flødeskum mer noget rumcrem eller flødeskum med rum måske men min yndlings kage i ca 40+ 😆☺️
    Mvh Henrik

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required