Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Bikuber er en super simpel kage at lave, og den kræver ikke mange ingredienser.
Der er tale om en kage af marengs, der fyldes med flødeskum og hakket chokolade, og det er en af mine yndlingskager, som jeg har fået siden jeg var barn i det vestjyske.
Opskriften giver 6-8 bikuber, afhængig af hvor store du laver dine marengskager.
Opskrift på bikuber
Ingredienser
Marengs
- 5 pasteuriserede æggehvider
- 250 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld eddike
Fyld
- 4 deciliter fløde
- 100 gram mørk chokolade evt. mere
Drys
- kakao usødet
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
- Kom de pasteuriserede æggehvider i skålen til din røremaskine, og pisk dem stive. Det tager lidt tid.
- Pisk derefter gradvist sukker, vaniljesukker og lidt eddike ind i din marengs. Pisk derefter massen stiv, og det tager 10-15 minutter. For at undgå at din marengs falder sammen, er det vigtigt marengsen pisket tilstrækkeligt.
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt ud til bikuber, hvor du starter med at sprøjte en ring, og derefter gradvist sprøjter din marengs op til en top, så der er et hulrum i midten. Af denne portion kan du lave 6-8 bikuber, afhængige af hvor store du ønsker dem.
- Bag nu bikuberne midt i ovnen ved 100 grader varmluft, hvor de skal have ca. en timer og 15 minutter.
- Køl de bagte marengskager helt af.
- Pisk fløden til en flødeskum, og vend hakket chokolade i. Du skal bruge mindst 100 gram, men du kan sagtens tilsætte yderligere 50 gram. Gerne chokoladekage med en kakaoprocent på 70.
- Kom flødeskum med chokolade i en sprøjtepose, og fyld hver bikube op. Det gør du ved at løfte kagerne op og sprøjte flødeskummet op i kagerne i bunden.
- Stil dine bikuber på et fad eller lignende. Kom lidt kakao i en sigte, og sigte det over kagerne.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
De færdige bikuber serveres straks eller opbevares på køl.
Holdbarheden er ca. et døgn i køleskabet.
En klassisk bikube laves med fyld af flødeskum og chokolade, men der kan vendes 3-4 spiseskefulde kagecreme i massen.
Se flere opskrifter med marengs:
Det er meget let at piske marengs hvis man varmer hviderne og sukkeret i en gryde indtil sukkeret er smeltet
Lækre opskrifter