• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

spansk kylling
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
361
SHARES
FacebookMessenger361PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 11. marts 2024

Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.

Spansk kylling har blandt andet fået sit navn, fordi den populære familieret laves med den spanske chorizo, der er en dejlig krydret pølse.

Kyllingeretten tilberedes i et fad, og den er et godt bud på en nem aftensmad, fordi du kan klare opvasken, mens retten steges færdig i ovnen.

Du kan krydre den spanske kylling som du synes, og ønsker du den mere stærk, kan der tilsættes lidt chili eller jalapenos.

Er I meget sultne tilsættes en ekstra dåse kikærter.

Opskriften på spansk kylling er beregnet til fire personer som en hovedret.

Opskrift på spansk kylling med chorizo

spansk kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

4.75 fra 8 stemmer
Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Kalorier: 562
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling - ca. 1,5 kg
  • olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 rødløg
  • 1 blomkål
  • 150 g blommetomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g chorizo pølse
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. 1 hel kylling parteres i henholdsvis underlår og overlår, mens hver brystfileter deles i to, så du får otte stykker kylling. Perfekt til fire personer.
  3. Rør en god sjat olivenolie sammen med 2 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver og lidt salt og friskkværnet peber. Pensl kyllingestykkerne grundigt med marinaden og krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  4. 1 dåse kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommes i en skål med en god sjat olivenolie, 1 tsk hvidløgspulver og 2 tsk paprika. Vendes rundt og kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  5. 2 rødløg pilles og skæres ud i mindre både, som kommes i fadet sammen med 1 blomkål, der er snittet i mindre buketter. Har du en større blomkål anvendes en halv.
  6. Halvér 150 g blommetomater og kom også dem i fadet sammen med 1 dåse hakkede tomater.
  7. 100 g chorizo pølse skæres i mindre stykker/skiver, som lægges ved. Det giver god smag til spansk kylling. Krydr fadet med lidt salt og peber, og vend det hele lidt rundt.
  8. Stil derefter kyllingestykkerne over, og drys med 1 håndfuld persille (hakket).
  9. Stil fadet ind i ovnen, hvor det skal have cirka 45 minutter. Tjek at kyllingestykkerne er gennemstegte, og giver dem ellers fem minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 562kcalKulhydrater: 36gProtein: 33gFedt: 33gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 100mgNatrium: 859mgKalium: 1217mgKostfibre: 10gSukker: 12gVitamin A: 970IUVitamin C: 103mgCalcium: 131mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip til servering

Spansk kylling kan serveres som den er, eller du kan servere den med en lækker salat og eventuelt et stykke focaccia.

Relaterede opskrifter

Gazpacho

4.8 fra 37 stemmer
Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Gå til opskrift
gazpacho spansk grøntsagssuppe

Tapas

Gå til opskrift
billede med tapas

Churros - spanskrør med kanel

4.8 fra 11 stemmer
Churros er sprøde spanskrør, som du kender fra Tivoli og spansktalende lande. De kan laves en halv time, og så har du de lækreste kager.
Gå til opskrift
Churros i et kræmmerhus
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required