Spansk kylling er en lækker hverdagsret, som laves med bla. kikærter og blomkål. I opskriften indgår også chorizo, der giver det spanske præg på retten.
Spansk kylling har blandt andet fået sit navn, fordi den populære familieret laves med den spanske chorizo, der er en dejlig krydret pølse.
Kyllingeretten tilberedes i et fad, og den er et godt bud på en nem aftensmad, fordi du kan klare opvasken, mens retten steges færdig i ovnen.
Du kan krydre den spanske kylling som du synes, og ønsker du den mere stærk, kan der tilsættes lidt chili eller jalapenos.
Er I meget sultne tilsættes en ekstra dåse kikærter.
Opskriften på spansk kylling er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på spansk kylling med chorizo
Ingredienser
- 1 hel kylling - ca. 1,5 kg
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 dåse kikærter
- olivenolie
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk paprika
- 2 rødløg
- 1 blomkål
- 150 gram blommetomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 gram chorizo pølse
- 1 potte persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Den hele kylling parteres i henholdsvis underlår og overlår, mens hver brystfileter deles i to, så du får otte stykker kylling. Perfekt til fire personer.
- Rør en god sjat olivenolie sammen med et par teskefulde paprika, hvidløgspulver og lidt salt og peber. Pensl kyllingestykkerne grundigt med marinaden og krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommes i en skål med en god sjat olivenolie, hvidløgspulver og paprika. Vendes rundt og kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- Rødløg pilles og skæres ud i mindre både, som kommes i fadet sammen med blomkål, der er snittet i mindre buketter. Har du en større blomkål anvendes en halv.
- Halvér blommetomaterne og kom også dem i fadet sammen med hakkede tomater.
- Chorizo pølse skæres i mindre stykker/skiver, som lægges ved. Det giver god smag til spansk kylling. Krydr fadet med lidt salt og peber, og vend det hele lidt rundt.
- Stil derefter kyllingestykkerne over, og drys med lidt hakket persille.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor det skal have cirka 45 minutter. Tjek at kyllingestykkerne er gennemstegte, og giver dem ellers fem minutter mere.
Tip til servering
Spansk kylling kan serveres som den er, eller du kan servere den med en lækker salat og eventuelt et stykke focaccia.
Se også disse spanske opskrifter:

Comments
No Comments